به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، پکن خواستار توقف حمایت آمریکا از نیروهای استقلال طلب تایوان شده است. در همین ارتباط نیز، «وانگ ونبین»، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، پکن از واشنگتن میخواهد که حمایت از نیروهای استقلال طلب تایوان را متوقف کند.
سخنگوی وزارت خارجه چین افزود: «تایوان بخشی جدایی ناپذیر از چین است، این موضوع هم یک واقعیت تاریخی و هم وضعیتی تثبیت شده است.»
روز گذشته نیز رسانههای چین با انتشار تصاویری اعلام کردند که نیروهای مسلح این کشور رزمایش بزرگ و دو روزه «شمشیر مشترک -۲۰۲۴» را آغاز کردند؛ رزمایشی که به گفته سخنگوی ارتش چین «مجازاتی نیرومند برای اقدامات جداییطلبانه نیروهای جداییطلب تایوان است.»
نیروهای دریایی، هوایی، و موشکی ارتش چین در این رزمایش بزرگ شرکت دارند.
به گزارش شبکه تلویزیونی دولتی CCTV چین، به عنوان بخشی از این رزمایش، دهها جنگنده چینی حامل مهمات واقعی، در کنار ناوشکنها، ناوچهها و قایقهای تندرو موشکی، حملات ساختگی علیه «اهداف نظامی با ارزش» «دشمن» انجام دادند.
این رزمایش بزرگ ارتش چین که روز پنجشبنه آغاز شده و محاصره تایوان را تمرین میکنند، سه روز پس از مراسم تحلیف «لای چینگ ته» رئیس جمهور منتخب تایوان انجام میشود.
وزارت دفاع تایوان هفته پیش هم مدعی شد که پس از خروج آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از چین و بازگشت به واشنگتن، پکن تحرکات نظامی خود را حوالی جزیره تایوان از سر گرفته است.
به ادعای وزارت دفاع تایوان، چین فقط در یک روز با ۲۲ هواپیمای نظامی از جمله جنگندههای سوخ و-۳۰ حوالی تنگه تایوان تردد داشته و ۱۲ فروند از این جنگندهها نیز از «خط میانه» عبور کردهاند. وزارت دفاع تایوان (MND) روز پنجشنبه مدعی شد که ۴۹ فروند هواپیمای نظامی متعلق به پکن را در اولین روز تمرینات ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) در اطراف این جزیره بین ساعات ۶ صبح تا ۶ بعد از ظهر (به وقت محلی) رصد کرده است. در بیانیه صادره از سوی وزارت دفاع این جزیره آمده است که از ۴۹ هواپیما ۳۵ فروند از خط میانه تنگه تایوان در بخشهای شمالی، مرکزی و جنوب غربی منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان عبور کردند. این بیانیه اضافه میکند که ۷ فروند هواپیمای جنگنده چینی هم در بخش شمال شرقی این جزیره مشاهده شدهاند.
این خط فرضی زمانی مرز غیررسمی بین چین و تایوان محسوب میشد که هیچکدام از طرفین حق عبور از آن را نداشتند اما نیروی هوایی چین با اشاره به اقدامات تحریکآمیز جداییطلبان تایوان، تردد نظامی از این منطقه را تشدید کرده است. چین تاکید کرده است که این خط فرضی را به رسمیت نمیشناسد.
آمریکا بهرغم اینکه با جزیره تایوان روابط دیپلماتیک رسمی ندارد اما بزرگترین و مهمترین حامی بینالمللی این جزیره محسوب میشود. بلینکن در سفر به چین بدون اشاره به تبادل تسلیحاتی بین واشنگتن و تایوان، مدعی شد که حفظ صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان، «اهمیت حیاتی» دارد!
چین جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و هرگونه روابط سیاسی سطح بالای سایر کشورها با این جزیره خودمختار به ویژه فروش سلاح از واشنگتن به آن را نقض اصل «چین واحد» تلقی میکند. «لای چینگته» رئیس تازهمنتخب جزیره تایوان، ۲۰ ماه مه در انتخابات پیروز شد. پکن این فرد را عنصری جداییطلب و خطرناک توصیف کرده است.
نظر شما