خبرگزاری مهر - گروه استانها: آیت الله رئیسی با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» پس از روی کار آمدن در مدت سه سال فعالیت سه بار با هدف رفع محرومیت و ایجاد گامهای اساسی برای توسعه به آذربایجان غربی سفر کرده است که هر کدام از این سفرها منشأ خیر و برکتهای فراوانی بوده که سالهای سال در یاد و خاطره مردم این خطه مرزی به یادگار خواهد ماند.
آذربایجان غربی در چند دهه گذشته، از محرومیتها و عقب ماندگیهای بسیاری رنج میکشید که همه این موارد در رصد دولت سیزدهم با هدایت آیت الله رئیسی قرار گرفت و بسیاری از این محرومیتها در دوره سه ساله گذشته، رنگ باخت.
آیت الله شهید رئیسی رئیس جمهور کشورمان اولین بار پس از روی کارآمدن دولت سیزدهم ۳۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ که در قالب سفرهای استانی میهمان مردم آذربایجان غربی بود اما در طول سال ۱۴۰۱ آیت الله رئیسی دو بار دیگر هم به این استان سفر کرد، حضور در جمع زلزله زدگان خویی در اواسط بهمن سال ۱۴۰۱ و همچنین حضور در نقده برای افتتاح طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه در اسفندماه سال ۱۴۰۱ از جمله این سفرها بود.
۱۵۷ مصوبه در سفر استانی آیت الله رئیسی برای توسعه آذربایجان غربی
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ بود که رئیس جمهور کشورمان در قالب بیست و یکمین سفر استانی خود وارد آذربایجان غربی شد تا با همان عزم جهادی و روحیه خدمت به مردم برنامهها و اقدامات زیادی برای پیشرفت این منطقه مرزی کشور در دستور کار قرار دهد، در این سفر ضمن برگزاری جلسات متعدد و نشست با هنرمندان، نخبگان، خانوادههای شهدا، جلسه شورای اداری با اقوام و ادیان متعدد در این استان دیدار کرد و پای درد و دل آنها نشست.
رئیس جمهور در اولین برنامه کاری سفر به آذربایجان غربی، رسیدگی به مهمترین دغدغههای مردم آذربایجان غربی را در دستور کار قرار داد و با بالگرد بر فراز دریاچه ارومیه رفت تا از نزدیک در جریان وضعیت نگین آبی آذربایجان و طرحهای اجرایی برای احیای آن قرار گیرد.
دریافت نظرات اقشار مختلف مردم در فضایی صمیمی و به دور از دغدغه، از جمله بهترین بخشهای سفر ایشان به آذربایجان غربی بود تا جایی که رئیس جمهور حتی بارها پس از شنیدن سخنان، متن این صحبتها را نیز دریافت میکرد تا با دقت بیشتری، آنها را مطالعه کرده و دغدغههای منتخبان اقشار مختلف مردم را بشنود.
۱۵۷ مصوبه در پایان اولین سفر استانی آیت الله رئیسی به آذربایجان غربی به تصویب رسید تا در راستای توسعه این خطه از کشور اجرایی شود.این مصوبات در حوزههای راه، جهاد کشاورزی، نیرو، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان بوده که در حوزههای مختلف پیگیری شده است.
اختصاص ۵۰ هزار میلیارد تومان برای عمران و اقتصاد آذربایجان غربی
طبق گزارش ارائه شده از سوی رئیس جمهور، در این سفر ۱۵۷ مصوبه در پایان سفر استانی به آذربایجان غربی به تصویب رسید تا در راستای توسعه این خطه از کشور اجرایی شود؛ این مصوبات در حوزههای راه، جهاد کشاورزی، نیرو، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان بوده که قرار است در حوزههای مختلف پیگیری شود.
در این سفر کار احداث ۴۹ هزار واحد مسکونی در آذربایجان غربی آغاز شد که میتواند بخش مهمی از مشکلات مردم را که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه آنان را مسکن تشکیل میدهد، رفع کند.
در حوزه جهاد کشاورزی هم قرار شد تا طرحهایی درحوزه آبیاری، آبخیزداری، آبخوان داری و بیابان زدایی اجرایی شود؛ همچنین قرار شد مسؤولان مربوطه اقدامات مربوط به احیای دریاچه ارومیه را با جدیت دنبال کنند و در زمان کوتاهی شاهد احیای این دریاچه باشیم.
در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به آذربایجان غربی، ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی و اقتصادی به استان اختصاص یافت که از این میزان ۲۰ هزار میلیارد تومان عمرانی و حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اقتصادی بود.
حضور در پایانه مرزی تمرچین از موارد قابل توجه سفر رئیس جمهور شهید بود که تاکید داشتند آذربایجان غربی ظرفیتهای صادراتی خوبی دارد و در همین فرصت کم فعالیت دولت سیزدهم، افزایش قابل توجهی در صادرات صورت گرفته که این روند باید ادامه یابد و همواره شاهد ارتقای تجارت مرزی و صادرات باشیم.
موضوع قابل توجه در این سفر این بود که هیچ کلنگی برای احداث طرح جدید بر زمین زده نشود، چرا که وی تاکید داشت دولت سیزدهم در راستای رفع مشکلات مردم فعالیت میکند و اتمام به موقع طرحهای اجرایی نیمه تمام از جمله اقداماتی است که صورت میگیرد و ما درصدد هستیم تا رضایت مردم را کسب کنیم.
شکوفایی بخش معدن آذربایجان غربی از دیگر تأکیدات ایشان بود که مقرر شده بود تا برای سرمایه گذاری در حوزههای مختلف ازاین ظرفیتهای عظیم استفاده شود و حق مالکانه معدن به این استان برگردد.
دعای خیر زلزله زدگان خوی بدرقه راه رئیس جمهور شهید
آیت الله رئیسی در دومین سفر خود به آذربایجان غربی و در جریان زلزله خوی در پاییز و زمستان ۱۴۰۱ روز ۱۶ بهمن ماه به صورت سرزده در جمع مردم زلزله زده خوی حاضر شد و بلافاصله پای درد و دل مردم این منطقه چون پدری دلسوز نشست و دستورات سریع و لازم الاجرایی صادر کرد تا سوز سرمای زمستان جای خود را به دلگرمی از وجود چنین رئیس جمهوری بدهد و امروز مردم این منطقه تا همیشه عمر دعای خود را بدرقه راهش خواهند کرد.
مردم آذربایجان غربی و بخصوص شهرستان خوی روز ۱۶ بهمن سال ۱۴۰۱ را همواره به خاطر خواهند داشت چرا که آیت الله رئیسی در همان روز در جمع مردم زلزله زده خوی دقیقاً یک هفته پس از وقوع این رخداد حاضر شدند تا ضمن ابراز همدردی با مردم و شنیدن مشکلات آنان مرهمی نیز بر آلام آنان گذاشته باشد.
هرچند اقدامات امدادی و کمک به زلزله زدگان و آواربرداریها در سطح وسیعی با همت مسئولان استانی انجام گرفته بود، ولی بعد از حضور رئیس جمهور در این نقطه و با پیگیریهای استاندار آذربایجان غربی سرعت بیشتری گرفت و از همان روزهای اولیه بعد از وقوع زلزله ساخت مسکنهای مقاوم برای مردم این خطه مرزی آغاز شد.
در طی این رویداد ماشین آلات سنگین از استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان و کردستان در کنار سایر نیروهای استانی به یاری مردم روستاهای خوی شتافتند تا بار دیگر مردمی بودن دولت و خدمات ان را صورت عینی ببخشند.
افتتاح بزرگترین طرح احیای دریاچه ارومیه به دست آیت الله رئیسی
حضور رئیس جمهور در شهرستان پیرانشهر در پنجم اسفند سال ۱۴۰۱ در راستای بهره برداری از طرح تونل انتقال آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه سومین حضور وی در آذربایجان غربی در طول یکسال بود که برای این منظور رئیس جمهور به صورت زمینی راهی محل اجرای طرح در نقده شد.
آیت الله رئیسی در این آئین افتتاح با بیان اینکه دولت به حفظ محیط زیست اهمیت میدهد، گفت: موضوع دریاچه ارومیه، مساله و دغدغه اصلی دولت، مردم و دست اندرکاران نظام در حوزه محیط زیست است.
در راستای حمایت از محیط زیست و رفع دغدغه مردمی پروژه عظیم تونل ۳۶ کیلومتری انتقال آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه که کار اجرایی آن از سال ۱۳۹۴ آغاز و در دولت سیزدهم روند ترمیم و رفع مشکل آن با سرعت دنبال شده بود، با حضور و دستور آیت الله رئیسی افتتاح شد.
در این طرح که در مجموع برای اجرای آن، ۳۵ هزار میلیارد ریال هزینه شد، آب از مخزن سد کانی سیب وارد تونل انتقال ۳۶ کیلومتری شده، پس از آن با ورود به کانال ۱۱ کیلومتری، به رودخانه گدار میرسد و پس از طی ۲۸ کیلومتر مسیر این رودخانه وارد پهنه آبی دریاچه ارومیه میشود.
در فاز نخست این طرح، ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب به صورت سالانه وارد دریاچه ارومیه میشود و در فاز دوم طرح هم طبق گفته مسؤولان مربوطه و با اجرای طرحهای مرتبط انتقال آب تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب به این زیست بوم منتقل میشود.
امروز بعد از گذشت سه سال از خدمات بی منت شهید خدمت مردم آذربایجان غربی عزادار مردی هستند که در طول سه سال شاهد اقدامات ارزنده و بی شائبه این مرد میدان بودندو دغدار رئیس جمهوری هستند که تا سالیان سال داغ از دلها بیرون نمیرود.
خدمات آیت الله رئیسی به روایت آمار که سالها در خاطرات مردم آذربایجان غربی ثبت شد
بهره از پنج هزار پروژه عمرانی و اقتصادی در این استان، اختصاص ۵۰۰ هزار میلیارد ریال در سفر سال ۱۴۰۱ رئیس جمهور به آذربایجانغربی، ساخت و احداث حدود یک هزار کلاس درس در آذربایجان غربی در قالب نهضت مدرسه سازی به همراه کاهش نرخ فلاکت استان از ردیف سی ام در طی سه سال فعالیت جهادی شهید جمهور بخش کوچکی از صدها خدمات بی منت دولت سیزدهم در آذربایجان غربی است که موجب شده دعای خیر مردم آذربایجان غربی به خصوص زلزله زدگان خوی بدرقه راهش باشد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی خادمالرضا (ع) و هشتمین رئیسجمهوری اسلامی ایران که عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شده بود، به همراه تمامی همراهان، همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا (ع) به مقام رفیع شهادت نائل شد.
حجتالاسلام آل هاشم، نماینده ولیفقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سیدمهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیسجمهور و تعدادی از محافظین و خدمه بالگرد از سرنشینان بالگرد حامل رئیسجمهور بودند.
نظر شما