به گزارش خبرنگار صنعت و معدن مهر، مشاور وزير صنايع و معادن گفت: به علت فرسودگي و عقب ماندگي فناوري توليد ، واحدهاي سنگبري كشور از هر تن سنگ فقط شش تا هشت متر مربع سنگ تزئيني توليد مي كنند ؛ اين در حالي است كه در كشورهاي پيشرفته از هرتن سنگ 18 متر مربع سنگ بدست مي آيد.
سيد مجتبي هاشمي افزود: هم اكنون گردش مالي ناشي از تجارت سنگهاي تزئيني در جهان حدود 30 ميليارد دلار است و سهم ايران از اين ميزان بسيار اندك و سه هزارم درصد از حجم تجارت جهاني را شامل مي شود.
وي همچنين توليد و نياز سالانه جهان به سنگهاي تزئيني را حدود 709 ميليون متر مربع بيان كرد و گفت: پيش بيني مي شود اين رقم در چند سال آينده به سه ميليارد و 250 ميليون متر مربع يعني حدود پنج برابر افزايش يابد.
هاشمي سرمايه گذاري دربخش سنگ هاي تزئيني را ضروري دانست و افزود: تاكنون فقط شش تا ده درصد از 5/4 ميليارد تن ذخيره سنگهاي تزئيني كشور شناسايي و يا مورد بهره برداري قرار گرفته است.
وي با اشاره به نياز فزاينده كشور به سنگهاي تزئيني گفت: براساس آمارهاي بدست آمده ، مصرف داخلي سنگ هاي تزئيني در كشور هم اكنون 40 ميليون متر مربع در سال است كه اين ميزان در سال 1390 به حدود 100 ميليون متر مربع مي رسد كه در صورت عدم سرمايه گذاري مناسب ، با كمبود 44 ميليون متر مربع در سال مواجه مي شود.
هاشمي همچنين در باره ذخاير سنگهاي تزئيني كشور گفت: از مجموع 5/4 ميليارد تن ذخيره سنگهاي تزئيني كشور ، 53 درصد سنگ مرمريت ، 35 درصد گرانيت ، 5/10 درصد تراورتن است.
به گفته وي هم اكنون استخراج سنگهاي تزئيني 583 معدن فعال در كشور ، هشت ميليون و 300 هزار تن است و اين در حالي است كه 115 معدن غير فعال در كشور وجود دارد.
مشاور وزير صنايع و معادن:
توليد سنگ تزئيني در كشور از هر تن سنگ ،يك سوم كشورهاي پيشرفته است
هم اكنون سه هزارم درصد از حجم تجارت جهاني سنگهاي تزئيني متعلق به ايران است.
کد خبر 61188
نظر شما