به گزارش خبرگزاری مهر، مشهود تقی لو با بیان اینکه طرح نفس برای نخستین بار در سال ۱۴۰۰ توسط بسیج جامعه پزشکی در خراسان رضوی با هدف کمک همه جانبه به خانوادههایی که به علل مختلف مبادرت به سقط جنین میکنند، انجام شد، گفت: طرح نفس مخفف (نجات فرزندان سالم از سقط) است که از تیرماه سال ۱۴۰۱ به همت بسیج جامعه پزشکی استان زنجان در این استان به مرحله اجرا درآمد.
وی به اهداف برگزاری طرح نفس اشاره کرد و افزود: با توجه به بروز بحران جمعیتی در کشور و لزوم اقدام همه مسئولین و آحاد جامعه جهت اجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»، طرح نفس با هدف ساماندهی و پیشگیری از موارد سقط جنین توسط والدین و نجات فرزندان سالم اجرا میشود.
مسؤول بسیج جامعه پزشکی استان زنجان بابیان اینکه متأسفانه به طور میانگین سالانه بیش از ۳۰۰ هزار سقط در کشور انجام میشود، تصریح کرد: بر طبق این آمار تقریباً یک سوم تولدها در کشور از دست میرود که طرح نفس به دنبال پیشگیری از سقطهای عمدی است.
تقی لو با اشاره به اینکه از ابتدای اجرای طرح تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ۹۸۱ مادر برای اقدام به سقط شناسایی شدند که ۹۵۸ نفر با مداخلات روانشناسی و مشاورهای از سقط منصرف شدند، خاطرنشان کرد: ۲۵ درصد از مادران نیز تحت حمایت مالی و معیشتی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۵۵ نفر از مداخله گران سقط شناسایی شده و به مراجع ذیصلاح معرفی شده اند، ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ استان زنجان در اجرای طرح نفس در کشور موفق به کسب رتبه نخست شد.
تقی لو با اشاره به اینکه در هر شهرستان یک مرکز نفس جهت انجام مشاوره و حمایتهای لازم وجود دارد، یادآور شد: برای اجرای هرچه بهتر این طرح نیازمند همکاری بیشتر ادارات، نهادها و سازمانهای مرتبط هستیم.
نظر شما