۱۶ خرداد ۱۴۰۳، ۸:۴۸

رتبه بندی جهانی ۲۰۲۵ QS منتشر شد؛

حضور ۹ دانشگاه ایرانی در جدیدترین رتبه بندی جهانی کیو اس سال ۲۰۲۵

حضور ۹ دانشگاه ایرانی در جدیدترین رتبه بندی جهانی کیو اس سال ۲۰۲۵

رتبه بندی جهانی کیو اس سال ۲۰۲۵ منتشر شد و ۹ دانشگاه از ایران در جدیدترین نتایج این رتبه بندی حضور دارند که در مقایسه با سال گذشته با رشد نسبی مواجه شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، رتبه بندی کیو اس توسط مؤسسه «کاکارلی سیموندز» در کشور انگلستان انجام می‌گیرد و عملاً از سال ۲۰۱۰ به صورت مستقل دانشگاه‌های دنیا را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. روش شناسی رتبه بندی جهانی کیو اس بر اساس دامنه گسترده‌ای از فعالیت‌های دانشگاهی طراحی شده است.

رتبه بندی دانشگاه‌های جهانی QS ۲۰۲۵ بزرگترین رتبه‌بندی امسال است و بیش از ۱۵۰۰ دانشگاه در ۱۰۶ سیستم آموزش عالی را مورد بررسی قرار داده است. ایالات متحده آمریکا با ۱۹۷ مؤسسه رتبه بندی شده، بیشترین تعداد مؤسسه حاضر در رتبه بندی را دارد و پس از آن انگلستان با ۹۰ مؤسسه و سرزمین اصلی چین با ۷۱ مؤسسه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

نتایج رتبه بندی سال ۲۰۲۵ کیو اس ۴ ژوئن مقارن با ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ منتشر شد.

برای سیزدهمین سال متوالی، مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) صدرنشینی خود را در جدول برترین‌ها حفظ کرده است. امپریال کالج لندن با چهار پله جهش به مقام دوم و دانشگاه آکسفورد و دانشگاه هاروارد به ترتیب در جایگاه‌های سوم و چهارم قرار دارند. دانشگاه کمبریج رتبه پنجم را در اختیار دارد.

در رتبه بندی کیو اس دانشگاه‌ها توسط ۶ شاخص در قالب ۴ حوزه کلی آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین المللی سازی ارزیابی می‌شوند اما QS تنها رتبه‌بندی جهانی است که هم عوامل اشتغال‌پذیری و هم عوامل پایداری را در بر می‌گیرد و در واقع اولویت‌های دانشجویان امروزی را منعکس می‌کند.

بینش‌های مبتنی بر داده‌ها با ۲۳۰ هزار نقطه داده فردی، شامل ۱۷ میلیون مقاله تحقیقاتی، ۱۷۶ میلیون استناد (به استثنای خود استنادی)، ۱.۹ میلیون پاسخ دانشگاهی، ۶۶۰ هزار پاسخ کارفرما، و داده‌های ۵۶۰۰ مؤسسه در سراسر جهان، به دست آمده است.

در رتبه بندی سال ۲۰۲۵ کیو اس از جمهوری اسلامی ایران تعداد ۹ دانشگاه حضور دارند.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه = ۳۴۲، دانشگاه تهران با رتبه = ۳۶۸، دانشگاه صنعتی امیرکبیر با رتبه = ۴۰۳، دانشگاه علم و صنعت ایران با رتبه = ۴۳۶، دانشگاه صنعتی اصفهان با رتبه = ۴۸۹، دانشگاه تبریز با رتبه = ۵۵۲، دانشگاه شیراز با رتبه ۷۰۰-۶۹۱، دانشگاه شهید بهشتی با رتبه ۸۵۱-۹۰۰ و دانشگاه فردوسی مشهد با رتبه ۹۵۱-۱۰۰۰ در این دوره از رتبه بندی حاضر هستند.

عملکرد دانشگاه‌های کشور در رتبه بندی جهانی کیو اس در سال‌های مختلف در جدول زیر نشان داده شده است:

دانشگاه ۲۰۲۵ ۲۰۲۴ ۲۰۲۳ ۲۰۲۲
دانشگاه صنعتی شریف = ۳۴۲ ۳۳۴ = ۳۸۰ = ۳۸۱
دانشگاه تهران = ۳۶۸ = ۳۶۰ ۵۰۱-۵۱۰ ۵۲۱-۵۳۰
دانشگاه صنعتی امیرکبیر = ۴۰۳ = ۳۷۵ = ۴۴۳ = ۴۶۵
دانشگاه علم و صنعت ایران = ۴۳۶ ۴۵۱ ۵۳۱-۵۴۰ ۵۴۱-۵۵۰
دانشگاه صنعتی اصفهان = ۴۸۹ - - -
دانشگاه تبریز = ۵۵۲ - - -
دانشگاه شیراز ۶۹۱-۷۰۰ ۶۸۱-۶۹۰ ۷۵۱-۸۰۰ ۷۵۱-۸۰۰
دانشگاه شهید بهشتی ۸۵۱-۹۰۰ ۹۵۱-۱۰۰۰ ۱۰۰۱-۱۲۰۰ ۱۰۰۱-۱۲۰۰
دانشگاه فردوسی مشهد ۹۵۱-۱۰۰۰ ۱۰۰۱-۱۲۰۰ - -

امسال دانشگاه های تبریز و صنعتی اصفهان برای اولین بار در جمع دانشگاه‌های برتر در رتبه بندی جهانی کیواس قرار گرفته اند.

پایگاه رتبه بندی کیو اس در ارزیابی خود در شاخص مربوطه به اندازه گیری تأثیر پژوهش، اطلاعات پنج ساله موجود دانشگاه‌ها را در پایگاه استنادی اسکوپوس مورد بررسی قرار می‌دهد. دانشگاه‌ها توسط ۶ شاخص در قالب ۴ حوزه کلی آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین المللی سازی ارزیابی می‌شوند.

این رتبه بندی بررسی شهرت دانشگاه با وزن ۴۰ درصد، ارزیابی کارفرمایان با وزن ۱۰ درصد، نسبت اعضای هیأت علمی بین المللی با وزن ۵ درصد، نسبت دانشجویان بین المللی با وزن ۵ درصد، میزان استنادات به ازای هر عضو هیأت علمی با وزن ۲۰ درصد و نسبت اعضای هیأت علمی به دانشجو با وزن ۲۰ درصد جهت ارزیابی عملکرد دانشگاه‌ها بهره برده است.

کد خبر 6127443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha