۲۰ خرداد ۱۴۰۳، ۱۱:۲۶

بازخوانی گزارشی از «شرق»؛

امتحانات نهایی؛ دست و پای غول کنکور

امتحانات نهایی؛ دست و پای غول کنکور

همیشه از غول کنکور و دردسرهای دانش‌آموزان برای عبور از هفت‌خان و رسیدن به صندلی‌های دانشگاه صحبت می‌شود؛ اما به نظر می‌رسد زمین بازی تغییر کرده و امتحانات نهایی دست و پای همین غول شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه شرق در گزارشی به ماجرای پرحاشیه برگزاری امتحانات نهایی دانش‌آموزان متوسطه دوم به صورت نهایی پرداخت و نوشت: همیشه از غول کنکور و دردسرهای دانش‌آموزان در هنگامه عبور از هفت‌خان برای رسیدن به صندلی‌های دانشگاه صحبت می‌شود. حالا اما به نظر می‌رسد زمین بازی تغییر کرده است و امتحانات نهایی هم دست و پای همین غول‌اند. به ویژه آن که حالا پایه دهم و یازدهم هم به ماراتن امتحانات نهایی رسیده‌اند و استرس سال آخر کِش آمده و در دو سال جلوتر هم نشت کرده است. از آن طرف به طور قطعی اعلام شده که تأثیر معدل یا سوابق تحصیلی در کنکور نظام جدید برای تمامی داوطلبان گروه‌های ریاضی، تجربی و انسانی امسال ۵۰ درصد خواهد بود.

این وضعیت در حالی است که هنوز زیرساخت‌های لازم برای استانداردسازی فضاهای آموزشی به ویژه در زمان امتحانات نهایی مهیا نیست. این روزها در هر مجلس و محفلی گلایه و شکایت دانش‌آموزان و والدین‌شان از بی‌نظمی و بی‌برنامگی آموزش و پرورش در برگزاری امتحانات مطرح است. از گرفتن کارت ورود به جلسه که به نظر می‌رسید ساده‌ترین بخش ماجراست، گرفته تا کیفیت حوزه‌های امتحانی و بلوای همیشگی لو رفتن و نرفتن سوالات. حالا هم تشکیک بر سر پاسخ‌نامه برخی دروس و طرح بعضی از سوالات.

والدین تعدادی از دانش‌آموزان در گفت‌وگو با «شرق» از همان روزهای پیش از برگزاری امتحانات بارها از نحوه صدور کارت ورود به جلسه و ساعات متمادی صرف وقت و کلافگی و استرسی که فرزندان‌شان در آن روزها تجربه کرده بودند، شکوه داشتند. برخی از دانش‌آموزان می‌گفتند: «دچار استرس و سردرگمی هستیم. چرا روابط‌عمومی وزارتخانه اطلاعیه‌ای درباره ناتوان‌بودن خود نمی‌دهد؟ چرا هیچ‌کس پاسخ‌گو نیست؟ لطفاً تکلیف ما دانش‌آموزان را مشخص کنید و از استرس و فشار روانی ما کم کنید».

کار به جایی رسید که خود وزارت آموزش و پرورش نیز این اختلال را پذیرفت و ماجرا به قدری بزرگ بود که کار به حاشا هم نرسید. همان موقع این وزارتخانه خبر داد که به دلیل مشکل در صدور کارت ورود به جلسه، امتحانِ اولِ دانش‌آموزان را لغو و به تاریخ دیگری موکول کرده است. حتی «شیوا قاسمی‌پور»، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون آموزش هم این ماجرا را ضعف در زیرساخت‌های آموزش و پرورش خواند که به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست؛ «ضعف امروز آموزش و پرورش موجب تجدیدنظر در واگذاری اختیارات به آموزش و پرورش می‌شود». پس از آن هم حادثه سقوط هلی‌کوپتر برای رئیس‌جمهور فقید پیش آمد و دوباره امتحانات دانش‌آموزان برای چند روزی به تعویق افتاد.

سوالات مبهم، پاسخ‌های محتمل

به هر ضرب و زوری بود امتحانات برگزار شد، اما گلایه‌ها از بی‌نظمی حوزه‌های امتحانی و استرس بی‌شماری که برخی دانش‌آموزان تجربه کردند، ادامه داشت. مهم‌ترین بخش این شکوه‌ها مربوط به سوالات برخی از دروس بود که دانش‌آموزان و والدین‌شان در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشتند. آزمون دینی یا همان دین و زندگی پایه دهم یکی از بحث‌برانگیزترین امتحانات نهایی امسال بود. مثلاً در یکی از سوالات درس دینی پایه دهم گفته شده بود: «آیا اسلام شکل پوشش را معین کرده است؟ توضیح دهید». والدین معتقدند پاسخ‌نامه ارائه‌شده از سوی آموزش و پرورش پاسخ مدنظر در مورد چگونگی و نوع پوشش است، نه شکل پوشش.

بر اساس متن کتاب نیز شکل پوشش شامل چگونگی و نوع پوشش است که اسلام معین نکرده و حدود پوشش است که اسلام معین کرده است. به گفته برخی معلمان و والدین دانش‌‎آموزان می‌توان نتیجه گرفت پاسخ‌هایی که در مورد حدود پوشش است هم درست هستند. یکی از والدین می‌گوید «این سوال گمراه‌کننده است که خواسته با بله یا خیر پاسخ داده شود. لطفاً رسیدگی کنید تا حقی ضایع نشود». حرف والدین روشن است؛ فرزندان‌شان به‌سختی حفظیات را از بر کرده‌اند و نباید در پاسخ‌نامه آنها را گمراه کرد.

از دبیرستان فرزانگان ۲ هم برخی به اشکالات پاسخ‌نامه درس دین و زندگی دوازدهم اشاره کرده‌اند؛ از جمله سؤالی که درباره دلایل حرام‌شمردن قمار پرسیده شده است؛ «در کلید، ویژگی حکم‌کننده به عنوان دلیل حرام‌شمردن عنوان شده و بارم نیم هم دارد. درصورتی‌که دلایل حرام‌شمردن قمار طبق آیه ص ۹۸ گناهش بزرگ‌تر از منفعتش است. اما طبق متن پاراگراف دوم که در کلید هم ذکر شده بارم کمتری دارد و باید قسمت اول که در کلید گفته خداوند نصیحتگر حقیقی است و… حذف شود. چون دلیل حرام‌شمردن نیست ویژگی حکم‌کننده است، نه دلیل حکم». البته درباره کلید سوالات ۲۲ و ۲۶ این درس در پایه دوازدهم هم شبهات یا به تعبیر دقیق‌تر نکاتی مطرح است که البته برای جلوگیری از تفصیل، از طرح جزئیات آن در این گزارش پرهیز می‌شود.

درخواست مداخله دبیرخانه کشوری برخی دروس

این اعتراضات و شبهات فقط مربوط به درس دین و زندگی نیست و دانش‌آموزان و والدین آنها خواستار تجدید در پاسخ‌نامه درس هندسه پایه دوازدهم هم هستند. جمعی از اولیای دوازدهم در نامه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند، مدعی شده‌اند که دبیرخانه درس دین و زندگی رکورد اشتباه در ارائه پاسخ‌نامه را شکسته است. آنها گفته‌اند: «با توجه به اهمیت درس دین و زندگی و ضریب بالای این درس در تراز سوابق تحصیلی داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها، انتظار می‌رفت در طراحی شفاف سوالات که در راهنمای اولیه طراحی سوالات آمده است و ارائه کلید تصحیح دقیق، اهتمام ویژه‌ای به کار می‌رفت. همچنین انتظار بر این بود که سوالات بدون اینکه دانش‌آموز را به خطا بیندازد طرح یا در اصلاح پاسخ‌نامه دقت بیشتری می‌شد». آنها خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفته‌اند دانش‌آموزان کجا دادخواهی کنند و به کجا پناه ببرند؟

جمعی دیگر از اولیای دانش‌آموزان هم خواستار ورود دبیرخانه درس ریاضی هستند و معتقدند پاسخ‌نامه درس هندسه دوازدهم هم به تجدیدنظر نیاز دارد؛ «علیرغم تأکید تمامی روش‌های جدید آموزشی دنیا و کشور و همچنین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر ایجاد بستر مناسب خلاقیت و شکوفایی استعدادهای دانش‌آموزان، متأسفانه در پاسخ‌نامه و کلیدهای امتحانات نهایی دروسی مثل ریاضی، هندسه، شیمی، فیزیک، گسسته و حسابان مشاهده می‌شود که برای سؤالی، یک، دو و حتی سه راه‌حل پیشنهاد شده است. ولی همگی کارشناسان اذعان دارند ممکن است یک مسئله بیش از اینها راه‌حل داشته باشد و طراح آنها را در نظر نگرفته باشد».

این والدین توضیح داده‌اند: «به عنوان مثال، در آزمون اخیر هندسه پایه دوازدهم که آزمونی دشوار و زمان‌بر بود، در سوال آخر که به زعم برخی سؤالی مشابه سوالات کنکور بود، علاوه بر راه‌حل‌های پیشنهادی دبیرخانه، راه‌حل‌های خلاقانه دیگری وجود دارد که در کتاب درسی هم موجود است و به جواب درست می‌رسد. بنابراین لطفاً در این گونه دروس در کلید تصحیح برای مصحح که خود احتمالاً دبیری زبده و حاذق است، محدودیتی قائل نشده و تمامی راه‌حل‌های یک سوال که در کتاب درسی مطرح شده و به جواب درست می‌رسد را قبول کنید تا حق دانش‌آموزان خلاق و نوآور نادیده گرفته نشده و از ادامه راه دلسرد نشوند».

شبهات درباره امتحان نهایی درس زیست‌شناسی پایه دهم تجربی هم به همین منوال است. به گفته والدین، «طبق فایلی که آموزش و پرورش منتشر کرده، طرح سؤالی که پاسخ آنها وابسته به حفظ‌کردن قید باشد، ممنوع است. ولی متأسفانه دو سوال از بخش صحیح و غلط مربوط به حفظ قید است (بخش پ و ج: هر دو آنها عبارات غلط بودند که تکه نادرست‌شان مربوط به وجود کلمه «همه» است‌)». آنها نیز از دبیرخانه کشوری درس زیست‌شناسی خواسته‌اند به موضوع ورود پیدا کند تا حقی از دانش‌آموزان ضایع نشود.

حاشیه‌هایی که نورٌ علی نور بودند

اما مشکلات دانش‌آموزان در امتحانات نهایی امسال به موارد گفته‌شده محدود نبود. نقش حواشی برخی حوزه‌های امتحانی هم در افزایش استرس دانش‌آموزان انکار ناشدنی است. مسائل ریز و درشتی که البته محدود به امسال نیست. مثلاً خرابی کولر حوزه‌های امتحانی به‌ویژه در شهرهای گرم و کویری که می‌تواند آنها را دچار کلافگی و حتی گرمازدگی کند یا نداشتن سالن‌هایی با تهویه مناسب. بی‌صدا نبودن تلفن همراه مراقبان، رسیدن مداوم پیام یا زنگ‌خوردن تلفن برخی از آنها. حتی پاسخ‌گویی آنها به تلفن در حین مراقبت از امتحان. پایین‌بودن کیفیت برگه‌های امتحانی در برخی حوزه‌ها و بی‌اطلاعی مراقبان از جزئیات سوالات.

یکی از والدین می‌گوید: «وقتی مراقبان حوزه اطلاعات کامل ندارند، چرا درباره سوالات نظر می‌دهند. در امتحان شیمی پایه دهم برای محاسبه جرم اتمی میانگین دو ایزوتوپ درصد فراوانی موجود در شکل تیره شده و غیرقابل تشخیص بوده است، به همین دلیل مراقب‌ها سلیقه‌ای عمل کردند. برخی نسخه پی‌دی‌اف را چک کردند و درست به بچه‌ها اطلاع‌رسانی کردند، اما برخی هم به اشتباه به جای عدد ۲۰ به بچه‌ها عدد ۲۵ را گفتند و تمام محاسبات بچه‌ها اشتباه شد. روان پسرم را به هم ریختند».

در کنار تمامی این مشکلات، بازار خرید و فروش سوالات هم داغ بود و برخی کانال‌های تلگرامی کاسبی‌شان به راه‌. این کانال‌ها با سوءاستفاده از جو روانی دانش‌آموزان، شماره یک کارت بانکی را ارائه می‌دادند و به متقاضیان می‌گفتند در ازای واریز پول، سوالات امتحانات را برای آنها ارسال خواهند کرد. ماجرایی که مانند هر کلاهبرداری مشابه دیگری، قربانیان خود را خواهد داشت.

نگاه مهم کارشناسی

محمدرضا نیک‌نژاد، کارشناس حوزه آموزش و معلم، به آسیب‌شناسی مشکلات موجود می‌پردازد و به «شرق» می‌گوید: «در ایران گرفتاری‌های خیلی زیادی در حوزه آموزش و پرورش وجود دارد. به نظر می‌رسد درگیری ذهنی وزرا و تیم آنها هم چندان اولویت‌های آموزشی نیستند. بخش زیادی از موضوعاتی که به آن مشغول هستند، درگیری‌های سیاسی و جلب رضایت بالادستی‌ها و نهادهای فراساختاری است».

او به طرح تأثیر ۴۰ درصدی آزمون‌های نهایی سه‌ساله در کنکور اشاره می‌کند: «طرحی رسیده و شورای عالی آموزش و پرورش هم آن را تصویب کرده است. برای این موضوع به یک برنامه‌ریزی نیاز داشتیم. قبلاً فقط در سال دوازدهم امتحانات نهایی برگزار می‌شد. برگزاری امتحانات نهایی فرم خاصی دارد. دانش‌آموزان در مدرسه خودشان امتحان نمی‌دهند و به مدرسه دیگری می‌روند و سوالات توسط افراد دیگری تصحیح می‌شوند. بنابراین مسئولان باید از قبل برای این روند برنامه‌ریزی می‌داشتند». نیک‌نژاد ادامه می‌دهد: «امسال درگیری امتحانات نهایی سه برابر شده است؛ چون قبلاً فقط سال دوازدهمی‌ها امتحان نهایی می‌دادند، اما الان پایه‌های دهم و یازدهم هم به آن اضافه شده است. موضوع آموزش بسیار مهم است. کشورهای پیشرو در حوزه آموزش چنین تغییراتی را یک‌دفعه انجام نمی‌دهند؛ در دوره‌های پنج‌ساله و حتی ۱۰ ساله به تدریج و به شکل پایلوت این کار را انجام می‌دهند. مدارس و مناطقی را انتخاب می‌کنند و در این مدت با آزمون و خطا پیش می‌روند. خوبی‌هایش را تقویت و بدی‌هایش را تضعیف می‌کنند. در نهایت وقتی به چارچوب مشخصی رسیدند، طرح را اجرایی می‌کنند».

او تأکید می‌کند: «البته بدون این روال هم می‌شود کار کرد، اما به قیمتی گزاف؛ به این قیمت که بخش بزرگی از دانش‌آموزانی که در سال‌های اول اجرای این طرح قرار دارند، آسیب می‌بینند. این موضوع به کارهای اجرایی و پژوهشی نیاز دارد. تغییری عمده برای پنج، شش میلیون نفر در پایه متوسطه دوم را نمی‌شود یک‌دفعه رقم زد. برای این تغییر برنامه با این همه مخاطبی که ممکن است تحت تأثیر آن باشند، به برنامه‌ریزی منسجم و طرحی مشخص نیاز دارد».

این متخصص حوزه آموزش درباره مشکلات ساختاری حوزه‌های امتحانی که هم در روند برگزاری امتحانات مؤثر است و هم در حال و تمرکز دانش‌آموزان، اشاره می‌کند: «اخباری می‌رسد مبنی بر اینکه مدارس امکانات لازم را برای برگزاری امتحانات نهایی ندارند. یک‌سری حوزه در سطح مناطق داریم، اینها مدارسی هستند که امکانات خاصی برای امتحانات نهایی دارند؛ مثلاً سالن امتحانات قابل قبولی دارند، تعداد مراقبان آنها کافی است و سالن‌های امتحانات تهویه نسبتاً مناسبی دارند. پیش از این در این مدارس امتحانات پایه‌های دوازدهم برگزار می‌شد. امسال اما پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برای امتحانات نهایی مجبور بودند به مدارسی بروند که عموماً امکانات تهویه‌ای مناسبی ندارند؛ مدارس برای تابستان که طراحی نشده‌اند، برای ۹ ماهی طراحی شده‌اند که عموماً هوا خیلی گرم نیست».

او معتقد است یکی از دغدغه‌های کنونی دانش‌آموزان، ساختار امتحانات است؛ «قبلا در پایه‌های دهم و یازدهم معلم خود دانش‌آموزان از آنها امتحان می‌گرفت؛ یعنی معلم در همان چارچوبی که تدریس کرده بود، امتحان هم می‌گرفت. دانش‌آموزان معمولاً نمراتی در حد انتظار خودشان می‌گرفتند و اعتراضی هم نداشتند. اما الان در این دو پایه هم دانش‌آموزان باید سوالات کسی به جز معلمان خودشان را پاسخ دهند. هر معلم هم سلیقه ویژه خودش را دارد. مدعی هستند از پیش به معلمان توصیه کرده‌اند سوالات را مفهومی‌تر طرح کنند و چارچوب‌ها را تغییر دهند. من خودم معلم هستم، اما ندیدم در این زمینه واقعاً کاری انجام شود».

این معلم تأکید می‌کند: «اگر قرار بود چارچوب امتحانات برای پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم تغییر کند، باید از پیش این موضوع را با معلمان، دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها مطرح می‌کردند تا هر سه گروه خودشان را برای چنین سؤالاتی آماده کنند. اما چنین اتفاقی نیفتاده و دانش‌آموزان با فرم متفاوتی از سوالات مواجه شده‌اند. بنابراین این آشفتگی ایجاد شده و متأسفانه اولین گروهی که آسیب دیده‌اند، دانش‌آموزان هستند. درواقع استرس سال کنکور به سه سال قبل گسترش پیدا کرده است».

کد خبر 6130926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • جوانِ پیر IR ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
      90 3
      پیرمان کردند باباجان پیر
      • IR ۱۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        0 0
        در نام شما چه آرایه‌ای وجود دارد؟(۰.۲۵)
    • محمد ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      130 5
      لطفا به این هم اشاره کنید که این مصوبه هدفش کاهش گردش مالی موسسات کنکور بود ولی به لطف امتحانات نهایی چند صد عنوان کتاب کمک درسی امتحان نهایی و دوره های مختلف امتحان نهایی و شب امتحان به بچه ها فروخته میشود و خانواده ها حداقل سه برابر قبل مجبورند هزینه کنند
      • IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        74 1
        سلام گل گفتی هدف کسانی که امتحانات را نهایی کردند همین بود که کتاب های سناری خودشون را بفروشند به خانواده ها و بچه های بیچاره که جیپشون پر تر بشه
      • ماهان ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        43 0
        دقیییقااا. به علاوه هزینه ی ترمیم معدل که واقعا زیاده ۷۰۰ هزار تومن برای هر پایه باید کمه کم بدن پشت کنکوریا که با این میانگین نمرات کشور که ۱۲ هستش خدا میدونه چقدر پول پارو میکنن
      • سهیلا US ۱۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
        11 0
        من بخاطر هزینه رفت و امد سه تا امتحان رو نرفتم چون در حوزه از خونمون خیلی دوره و ۷ صبح درش بسته است بخوام تاکسی سرویس بگیرم هزینه رفت و امدم خیلی زیاد میشه با نقلیه عمومی هم دیر میرسم راهم ندادن امتحان اولی چون ۷و ربع رسیدم مجبورم با سرویس برم ولی پولشو ندارم. لعنت به این طرح که کل اینده مو نابود کرد
    • Ali IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      114 5
      امتحان نهایی حتی تو سال های که تاثیر نداشت استرسش وحشتناک بود حالا که تاثیر داره ؛دارم میبینم که بچه هامون از استرس و فشار روحی این امتحانات دارن از دست میرن به عنوان یه پدر که فرزندش با این غول بعد تر از کنکور روبرو شده مسولین تقاضا دارم که با لغو این مصوبه دوباره آرامش رو به بچه هامون برگدونند
    • رضا ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      89 5
      تو حوزه امتحانی ما همیشه با یک ربع تاخیر برگه ها دستمون میرسه که آخر سر هم ۵دیقه زود تر تحویل میگیرن از ما . تازه همه ی برگه هارم یکجا نمیدن و هر صفحه ۵تا پونزده دیقه طول میکشه بدستمون برسه
      • سعید IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        27 1
        اخ گفتی دقیقا
    • احمد ۱۱:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      75 3
      اگر هدفتون واقعا نابودی مافیا هست ، به طور مستقیم مافیا را نابود کنید ، الان با تغییر کنکور و تاثیر امتحان نهایی ، مافیا نابود نمی شوند که هیچ ، حتی زیاد هم می شوند
    • ناشناس ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      اتفاقا خیلی طرح خوبیه، این بی انصافی بود که سرنوشت دانش آموز فقط تو چند ساعت سر جلسه کنکور رقم بخوره، با تاثیر معدل این شانس رو داره که جبران کنه، تاثیر معدل دهم و یازدهم هم دقیقا میشه همون چیزی که در کشورهای اروپایی و آمریکایی برای ورود به دانشگاه ملاک قرار می گیره.
      • امیر CH ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        86 3
        خیلی خوبه!!!؟حتما یا دانش آموز نیستی یا که بچه دانش آموز نداری که تو این شرایط باشه!!! سطح تقلب تو امتحانات وحشتناک بالا هست ولی تو همین کنکور 4ساعته امکان تقلب صفر بود و استرسش هم یک روز بود نه یک ماه،اگه نگاه کنی به پکیج های بیست شو میفهمی که هدف پرکردن بیشتر جیب مافیا بود و نه آزمایش عدالت آموزشی
      • حامد ۱۹:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        0 0
        امتحان نهایی خوبه اگه سوالاش درست باشه اگه برگزاریش درست باشه اگه پاسخنامه اش درست باشه اگه....... امتحان نهایی در کنار کنکور چیز خوبی هس ولی اگه درست اجرا بشه چون خیلی از بچه ها نمیتونن توی کنکور رقابت کنن و...
      • محمد ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        0 0
        لطف کن به من بگو کسی ک سوابق تحصیلی نداره یا می خواد ترمیم بزنه سال دیگه چطوری همزمان یازدهم و دوازدهم امتحان بده؟ وضعیت تصحیح کردن هم ک خرابه
      • محمد ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        0 0
        لطف کن به من بگو کسی ک سوابق تحصیلی نداره یا می خواد ترمیم بزنه سال دیگه چطوری همزمان یازدهم و دوازدهم امتحان بده؟ وضعیت تصحیح کردن هم ک خرابه
      • مهدی IR ۲۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        0 0
        تو امتحانات نهایی به ازای هر کلمه سوالات تشریحی و پاسخ کوتاه ۲۵ صدم کم میکنن و دانش آموز مجبوره کل متن رو عین کتاب حفظ کنه!حالا واقعا هدف آموزش آموزش پرورش دانش آموزانی هست که مثل ربات بشینن مو به مو کل کتاب آموزش پرورش رو حفظ کنن؟ حداقل صد رحمت به کنکور که حداقل سوالاتش از فهم دانش آموز طرح میکردن
      • کرمانشاه ۲۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
        0 0
        دوست من اینا امتحان نهایی رو اوردن به قبول شدن و راحت تر شدن قبولیمون کمک کنه ولی الان باید با کنکور تراز امتحانات نهایی رو جبران کنیم
    • Ali.T ۱۲:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      96 9
      واقعا نا عادلانه تر از این نمیشه! شما فکر کن دانش آموزی که تو بهترین مدارس تیزهوشان کشور درس میخونه و دانش آموزی که تو محروم ترین منطقه کشور درس میخونه باید هر دو به یک برگه امتحانی پاسخ بدن! مگه سطح آموزش یکیه که امتحانات این دانش آموزان یکی باشه!؟
      • حسین IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        8 58
        اولا که سهمیه دادن بعد از اون رشته های خوب رو دانش آموزان قوی باید تصاحب کنن
      • یاسین IR ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        0 0
        کدوم سهمیه...جمع کنید این افکار منسوخ رو قبولی تو منطقه 2 سخت تر از قبولی تو منطقه 1 هست تجربی منطقه 2 همیشه باید رتبه های نجومی رو تحمل کنه هیچکس باورش نمیشه با اون درصدا همچین رتبه‌ ای بگیرم سهمیه که موثر هست فقط ایثارگران هست که ما نداریم...
      • امیر مهدی گلزاری IR ۱۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        0 0
        الان شرایط جوری شده برای تیزهوشانیا هم مناسب نیست برای بچه پولدارهای غیر انتفاعی مناسبه
      • IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
        0 0
        کنکور هم همینطوره خب
      • Sh IR ۰۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۸
        0 2
        مگه کنکور شهر به شهر فرق داره که امتحان نهایی بخواد فرق کنه؟ بعدشم برخلاف کنکور که همش نیازمند مهارت تست زنیه امتحانات نهایی 99 درصد نیازمند خوب خوندن کتاب درسیه و آموزش خاصی نمیخواد.
    • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      46 1
      واقعا موافقم کسی که دولتی خونده و فقط به کتاب اکتفا کرده حقش در مقابل دانش اموزی که رفته کلاس و... فرق داره واقعا نمی‌دونم این چه نظامیه ما داریم جز نگرانی و استرس ما دانش اموزا فایده و سودی نرسونده تاسف
    • محمد حسین IR ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      53 3
      این طرح مثل خیلی از طرحهای ناپخته دیگر به بن بست می‌خورد فقط دانش آموزان در این بین بیمار می‌شوند که روان‌شناس‌ها سرشون شلوغ تر میشه در تمام دنیا امتحان را برداشتند ما رفتیم به قهقرا
    • درسا ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      36 2
      واقعا تمام این مشکلات وجود دارد و فقط می شود با تاثیر مثبت ان را اصلاح کرد وگرنه مغزها یا فرار می کنند یا سر از تیمارستان در میارن
    • سعید US ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      13 4
      من دیپلم ۹۸دارم با معدل ۱۹/۷۶ وقتی از مسئول آموزش و پرورش منطقه سوال کردم که وضعیت من چگونه است گفت اگر بخواهیم به شما تراز بدهیم حدود معدل واقعی شما بین ۱۷تا ۱۸ خواهد بود و من گفتم پس باید ترمیم انجام دهم وایشان گفتند که بهتر است حال سوال اینست که نمره ی ۲۰ که در درس زیست را باید با۲۰ جدید جایگزین
    • گل IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      49 3
      با این امتحان نهایی فشار زیادی به دانش آموزان وارد شده و در حق بچه های مناطق محروم و روستایی بی انصافی شده . چرا باید ما بچه های روستا با بچه های بهترین مدارس و بچه های شهر ها که کلاس های آموزشی مختلف میرن یه امتحان بدیم این ناعدالتیه .
    • عدالت IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      48 1
      تعداد امتحانات نهایی خیلی زیاده بچه ها دوازدهما خیلی خسته شدن دیگه کشش کنکور تیر ندارن
    • علیرضا ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      40 3
      این طرح بسیار بد از نظر ساختاری و اجرایی است باید هر چه سریع تر لغو شود، بی عدالتی و عدم کارآمدی آموزش پرورش در اجرای آن کاملا مشهود است چرا کسی پاسخ گوی این نارضایتی همگانی نیست؟؟؟
    • مریم ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      31 3
      این حق دانش آموز است که در آزمون ورودی به دانشگاه را تعیین کند مسئولین باید به دنبال راحتی کار دانش آموز باشند نه تامین مقاصد و منفعت خود # مافیای کنکور و نهایی # ناعدالتی آموزشی
    • سهیلا آقایی ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      30 6
      واقعا عدالتی وجود نداره دانش آموزان مدارس محروم که هیچ دانش آموزان مدارس سطح بالا هم از پس برخی سوالات بر نیومدن از طرفی این بچه ها سه سال در دوران کرونا درس خوندن چه عجله ای برای اجرای این طرح بود ؟مافیای کنکور به سالهای پایین تر انتقال پیدا کرد و باز همون فشارها واسترسها جای بسی تاسفه
    • IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      38 2
      ای کاش قبل از اجرای یک برنامه کمی بیشتر روش فکر می کردید .با وجود چنین امتحان هایی فرزندان ما دیگه هیچ انگیزه وروحیه ای ندارند که ادامه تحصیل بدن .تازه از هفت خان رستم کنکور ودانشگاه که رد بشن باید شاخ غول که همون پیدا کردن کار هست رو بشکنن .آه از این بی عدالتی درباره جوانان ما آه وهزاران افسوس
    • رحیمه رضوی ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      35 3
      سلام . کلا بچه هامون استرسی شدن . عدالت آموزشی یعنی یک آموزش واحد برای همه دانش آموزان بعد یک آزمون پایانی مشترک . آموزش و پرورش در طول سال برای هر کتاب یک استاد مدرسه تیزهوشان را بگیرد تا به همه کشوردر پنلی درس بدهند بعد یک آزمون مشترک بگیرند . حداقل کنکور منطقه یک و دو و سه داره .اندکی تامل کنید .
    • ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      37 1
      در کنکور استرس فقط ۴ساعت بود حالا دانش آموزان و خانواده‌ها سه سال استرس دارن قوز بالای قوز درست کردن ولی کو گوش شنوا متقلبها بعد از ساعت ۸به راحتی و بدون دغدغه وارد حوزه میشوند تعداد برگه ها گاهی ۷ صفحه و با پاسخ برگ۹صفحه روی صندلی که جا ندارد قرار میگیره و....
    • زهرا ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      52 2
      مافیای کنکور کم بود مافیای امتحان نهایی هم درست شد .خدا به دادبچه ها برسه . این آزمونها صد درصد به ضرر دانش آموزان هست به خصوص دانش آموز منطقه ۳ . نمره ۱۵ منطقه ۳ برابر ۲۰ منطقه یک هست . اندکی لطفا تامل کنید.
    • دانش آموز IR ۱۷:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      بنده خودم دانش آموز هستم هر سال دارن سوال ها رو بدتر و مزخرف تر میکنن چه کنکور و چه نهایی مزخرف
    • فاطمه IR ۱۷:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      تقلب کردن تو این امتحانات خیلی راحت متاسفانه تقلب میشه و از اونجا که هر 25صدم هم تراز تغییر میده حق بچه ها ضایع میشه. به جای به استرس کنکور. سیزدتا استرس دیگه اضافه شد عملا دانش آموز شب امتحان فارسی مریض بشه بازنده معدل شده سوالات خیلی ریز ریز و مناسب امتحان تشریحی نیست برای هر کلمه بیست و پنج صدم
    • فاطمه ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      این کجاش عدالته؟ اصلا عادلانه نیست دانش آموزی که توی روستا درس خونده با دانش آموزی که توی شهر و بهترین امکانات و تیزهوشان درس خونده امتحانش یکی باشه ؟ مگه یه معلم دارند ؟ مگه توی یه مدرسه بودند؟ که یک امتحان داشته باشند من دانش آموزم و توی این یه ماه خیلی استرس زیادی کشیدم .
    • میلاد ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      با سلام من نمیدونم این همه گلایه از امتحان نهایی برای چیه یه عنوان کسی که الان داره امتحان نهایی میده [در کهگیلویه]نهایی دربرابر کنکور که سابق با عمومی برگزار می شد قابل قیاس نیست امتحان نهایی ساده ترین سوالات رو داره کسی که نتونه از امتحانات نهایی با نمره خوب بیرون بیاد مشکل از خودشه بقیه اش به
    • عرفان اسماعیلی ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      سلام و عرض خسته نباشید به مسولین محترم از مجمع تشخیص مصلحت نظام عاجزانه خواستاریم که این مصوبه کنکوری را لغو کند و تاثیر امتحان نهایی های امسال را برای پایه های یازدهم و دهم لغو کنید
    • فاطمه IR ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام ۹۰درصد خانواده ها و دانش آموزان مخصوصا مناطق کم برخوردار مخالف تاثیرقطعی معدل هستند و در کنار سایر مشکلات معیشتی زیر فشار این ظلم له می شوند تمنا داریم یا این قانون نانوشته را لغو کنید یا اصلاح دنیا و آخرتمان زیر فشار کنکور تباه شد
    • انا ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      امتحانات نهایی استاندارد نبود:(سوالات مبهم و گیج کننده فضای استرس زا زمان کم عدم رسیدگی :)این حق ما بچه های ایران نیست آقا:)نیست
    • نرگس ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      سلام کاش فرصت یک بار ترمیم معدل بردارن کنکور خوبیش این بود که هرچند سال دلت بخواد میتونی شرکت کنی و همون درصد و ترازت‌ میشه رتبت و دانشگاه و رشتت الان فرصت های ترمیم ما که بد دادیم سوخت و سال دیگه اگه بخوایم دوباره کنکور بدیم نمیتونیم ترمیم بزنیم نمرات افتضاح مونو
    • امیرمحمد ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      آقا کنکور خیلی بهتر بود از این طرح جدید تازه از سال‌های بعد ۱۰ و ۱۱ هم اضافه میشه دیگه رسما بدبخت میشیم.
    • نرگس IR ۱۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      و باید درصد های کنکور رو ۶۰،۷۰ یا حتی ۸۰ به بالا بزنیم تا بشه اون چیزی که باید بشه تازه اگر بشه‌اونم با هزینه هنگفت از جان و مال مون،جونمون‌ به جهنم استرسش به جهنم خودمون خواستیم پول کلاس کنکور از کجا بیاریم؟ بریم کارگری و کلفتی؟ بعد چطوری هم کار کنیم هم درس بخونیم؟؟ که ميانگين ۹۰ بزنیم تو کنکور
    • فاطمه ۱۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      مردیم از اضطرااب بخدا بخاطر مهار استرس رو اوردم به قرص خسته شدمممممممم ریزش مو گرفتممم
    • نرگس ۱۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      بعد چطوری هم کار کنیم هم درس بخونیم؟؟ که ميانگين ۹۰ بزنیم تو کنکور؟ چون نمیتونیم ترمیم کنیم حداقل هزینه ترمیم ۵۰۰ تومن میشد... دیگه خانواده مون نمیتونن‌ خودمونم نمیتونیم زیر این فشار
    • نرگ IR ۱۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      اصلا رشته دیگه دانشگاه دیگه چشه؟ بالاخره جامعه بیکار و کارگر و... هم احتیاج داره دکتر مهندسا میرن خارج؛ کشور میمونه بی دکتر بعد میرن وارد میکنن این عدالتی بود که میگفتن؟ یا فرصت یک بار ترمیم معدل بردارن یا تاثیر معدل مثبت کنن
    • نرگس ۱۸:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      این بک بار فرصت ترمیم معدل خیلی ظلمه ظلمه‌ ظلم چون ممکنه یکی نمرات سال دومش هم مثل اونی که درصدای سال دومشم خوب نشدن بشه به اونیم که‌ ۶ سال پشت کنکوری بود ۶بار کنکور میداد تا سه رقمی بشه میگن سال اول درصدات‌ خوب نبود میخواستی سال دوم برسونیشون به ۸۰ و صد ودیگه فرصت نداری!!!
    • نازنین ۱۸:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      تورو به خدا لغوش کنید توانایی نداریم دیگه
    • علی رضا IR ۱۸:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      به نظر من امتحان نهایی واسه امثال ما دانش آموز هایی که پول کلاس های میلیونی و کتاب و مشاور نداریم خیلی بهتره چون با چند تا سرچ تو اینترنت کلی سوال در اختیارمان و واقعا سوالات خارج از کتاب نیست و امتحان نهایی عدالت رو بهتر اجرا میکنه و البته با ترکیب کنکور و امتحان نهایی امکان جبران هم فراهم شده فقط
    • ساری ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      امیدوارم این تاثیر قطعی امتحانات لغو بشه فشار و استرس کنکور بس نبود الان باید استرس این امتحانات هم بکشیم قبلا حداقل فقط کنکور بود ولی خب الان امتحانات نهایی گند کشیدن به وضعیت مون بااین همه بی عدالتی از سطح اموزش و کیفیت مدارس دولتی وتیزهوشان بگیریم تا سطح بی‌شمار تقلب😐😐😐💔💔💔
    • بهناز ۱۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      این مصوبه ناعادلانه ترین مصوبه در حوزه کنکورِ. قرار بود استرس کم بشه ،دست مافیا کوتاه بشه ،عدالت آموزی برقرار بشه ولی هیچ کدوم اتفاق نیفتاد و همه چیز بدتر از قبل شد. داریم داغون میشیم زیربار استرس ترمیم معدل . خواهشا لغو کنید مصوبه رو . جسم و روح ما از بین رفته دیگه
    • بهار ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      سلام لطفا بخاطرخداثاثیرقطعی معدل روبردارید بخداقبلا راحترمیشد بری دانشگاه الان یه عالمه استرس بخوابی ودرآخرحسرت اینکه چراکنکورقبول نشدم ونتونستم به آرزوم برسم لطفا ابتداازمادانش آموزاکه تومناطق محروم هستیم وازاون بدترشرایط مالی افتضاح که حتی توانایی خریدکتاب های درسی خودمون روهم بزوردایم نظربخواهین
    • اسداله نعمتی IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      سلام وقت بخیر لطفا تاثیر معدل را لغو کنید از وقتی این نهایی ها شروع شده پسر من یک روز درست حسابی نخوابیده استرس کشیده از شما تقاضا دارم معدل رو لغو کنید از اونور حداقل ترمیم معدل را به ماه خرداد کاش نمی انداختید چون دادن ۲ امتحان در یک دو روز امکان نداره اصلا..هیچی دیگه خواستید استرس کم کنید بیشترشد
    • مریم ظهرابی ۲۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      سلام من دانش اموز سال دوازدهمیم امسال مریض شدم با اینکه سالهای قبل شاگرد اول بودم امسال بخاطر مریضی نمرات افتضاح و سرمرز قبولین .من الان وحشت سال دیگه رو دارم چجوری هم ۱۱ هم ۱۲ رو باهم خرداد امتحان بدم؟ خیلی ناراحتم دنیام ارزوهام نابود شده تروخدا فکری کنید
    • هیچ IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      مسخره کردید واقعا؟:/ قبلا میگفتید چرا آیندمون خلاصه شده تو 4 ساعت حالا میگید چرا نهایی؟ واقعا موافقید همه چی برگرده؟ من به شخصه حاضرم نهایی بدم.. چرا؟ چون نفعش بیشتره! من اگر یدونه درسو خراب کنم بقیه رو میکشم بالا.. امسال اگر کلا خراب شد سال دیگه هست. اونم نشد ترمیم دارم. اونم نشد خود کنکور:/
    • . ۲۲:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      این طرح عملا بچه های مناطق محروم منطقه۳رو از رفتن به رشته های تاپ محروم میکنه ناعدالتی محض اموزشی و نابرابری حق استفاده از امکانات اموزشی هست طرح معدل قطعی یعنی خداحافظی بچه مناطق محروم با دانشگاه ورشته های خوب و اصلی یعنی هرکی مدرسه و منطقه ومعلم بهتر حالا بخاطر همون امکاناتش میره سرکلاس رشته بهتر
    • حسین IR ۲۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      این طرح که استرس ما روبیشتر کرد قبلا پول کلاس کنکور میذادیم حالا باید پول کلاس نهایی رو هم بدیم تا اون دونمره سخت رو که قراره بیست درصد سخت تر بشه بهمون یاد بدن واقعا کسی که این طرح رو ریخته عاقبت بخیر نخواهد شد فقط پول واسترس بیشتر نصیبمان شد حالا با محدود کردن فرصت ترمیم فشار روانی بیشتر شد
    • "F" IR ۲۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      این کار احمقانه اس عدالت اموزشی؟ چجور عدالتیه ک دانش اموزی ک توسط معلمی هیچ سر رشته ای در درس نداشته اموزش دیده و باید همون سطح سوالی رو جواب بده ک یه دانش اموز دیگه با یه معلم سطح بالا جواب میده
    • مهربان مرادی ۲۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      کنکور از امتحان نهایی بهتره، یاد اون سالها بخیر.
    • ناشناس ۲۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
      0 0
      این مصوبه واااااقعا ناعادلانه و غیر منطقیه، کار بچه ها رو چقدررر سخت کردند، فکر می کردیم بهتر می شه، خیلییییی بدتررر شد. لغو کنید تو رو خدا کنکور و به شکل سابق برگزار کنید. چرااا اینقدررر سنگ لای چرخ می ذارید.
    • محمد ۰۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      6 1
      واقعا با این طرحشون استرس بچه‌ها رو نه تنها کم نکردند بلکه بیشتر هم کردند قبلا فقط یک استرس داشتن ولی الان استرسشون چند برابر شد
    • IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      10 4
      بخدا دیگه خسته شدم نمیدونم به کجای درس نگاه کنم ازش انگیزه بگیرم از درس زده شدم از همه چی که درباره درسه خسته شدم و شدیم حیف
    • R IR ۰۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      11 1
      عرض ادب ... با این طرح که گذاشته شده واقعا هم هزینه ها چند برابر شده ،تقلب ها بسیار گسترده تر شده علاوه بر اون واقعا در حق پشت کنکوری ها ظلم فراوانی میشه ،شاید کسی برای قبولی در رشته های تاپ نیاز باشه دوسال پشت کنکور بمونه اما عملا با این طرح واقعا هیچ شانسی برا داوطلب نمیمونه ‌. ا
    • . ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      8 2
      امیدوارم خدا ازشون نگذره،یک دقیقه آرامش ندارم میخوام درس بخونم ولی انقدر نگرانم و استرس دارم نمراتم افت کرده من تو عمرم انقدر عصبی و ناراحت نبودم وقتی موهامو نگاه میکنم تارای سفید میبینم شما کی هستین که از ما فرصت سه یا چهار بار تلاش کردن رو میگیرین🥲💔،،
    • سارا ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      8 1
      با سلام. واقعا در حق ما دانش آموزا خیلی داره ظلم میشه🙂💔روز نیس که استرس نداشته باشیم روز نیس که از ترس نشینیم گریه کنیم شمارو بخدا هرکی دستش به یه جایی بنده بیاد این حرفای مارو ببینه بشنوه یه کاری بکنه برامون😔😔🙏
    • اکرم ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      0 0
      متاسفانه کنکور کم بود اضطرابش امتحانات نهایی هم اضافه شده سر 25 صدم نمره بچه ها دارن خودشون رو میکشن. حوزه های امتحانی که نگیم بهتره ، گرم ،بدون ساعت ، برگه کم رنگ جای پاسخ به سوالات کم منطقه 17 حوزه امتحانی دانش اموزان سال دوازدهم ریاضی درس شیمی سوالات ناقص چاپ شده بودن حدود 8 نمره بر فنا 😔
    • شعاعی مهر IR ۰۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
      0 0
      باسلام وعرض وادب ای کاش دست اندرکاران نظام آموزش و پرورش تحقیقات بیشتری درامر این برنامه انجام می دادند تا دانش آموزان این نسل جوان وآینده ساز را دچار یاس و آشفتگی نمی کردند واقعا آزمون نهایی درپایه دهم ویازدهم شد دست وپای غول کنکور
    • ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۶
      0 0
      با سلام پاسخ نامه امتحان زیست هم اشتباه داشت
    • Ali.T IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
      0 0
      از این ناراحتم که آینده ما دانش آموزان افتاده دست اینا و دارن باهاش بازی میکنن و اصلا هم براشون اهمیت نداره.