خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: از روزهای آغازین عملیات طوفان الاقصی حزب الله لبنان در دفاع از تمامیت ارضی این کشور و دفاع از مظلومان غزه حملات خود را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرد.
حزب الله لبنان از همان روزهای نخست به طور منظم و با استفاده از تجهیزات سبک خود به رویارویی مستقیم با رژیم صهیونیستی پرداخت و همواره در بیانیههای مختلف خود بر عزم رزمندگان حزب الله تا پایان یافتن جنگ غزه در مرزهای شمالی اراضی اشغالی تاکید کرد.
حزب الله در طول این مدت بیش از هزار عملیات علیه مناطق مختلف اراضی اشغالی انجام داده است تا آنجا که به گفته کارشناسان نظامی تا عمق ۱۵ کیلومتری اراضی اشغالی خالی از سکنه شده است. در کنار حملات موشکی حزب الله به مواضع صهیونیستی موفقیت اخیر مقاومت اسلامی لبنان در سرنگونی پهپاد بسیار پیشرفته هرمس ۹۰۰ شگفتی کارشناسان نظامی را بر انگیخت.
حال در روزهای اخیر در برخی محافل رسانهای غربی و صهیونیستی صحبت از گسترش دامنه جنگ در شمال اراضی اشغالی و جنوب لبنان است. بسیاری از رسانههای دشمن نسبت به گسترش جنگ در شمال هشدار دادند.
روزنامه یدیعوت آحارونوت در مطلبی نوشت: اگر جنگ در جبهه شمالی با لبنان گسترش پیدا کند، شاهد حملاتی از سوی حزب الله خواهیم بود که اسرائیل هرگز از آن اطلاع نداشته و با رگبار موشکهای دقیق به سایتهای استراتژیک مانند اردوگاههای ارتش و نیروی هوایی در شمال و مرکز این رژیم روبرو میشویم.علاوه بر پرتاب موشکهای سنگین به شهرکها و نقاط نظامی در سرتاسر شمال، شاهد تخریب در مقیاس بزرگتر از آنچه اسرائیل در ۷ اکتبر دید خواهیم بود.
صرف نظر از هشدارها و پیش بینیها و بسیاری از تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی که به منظور دل گرمی به شهرک نشینان انجام میشود و نوعی رجز خوانی به حساب میآید، با توجه به شرایط وخیم رژیم صهیونیستی و گرفتار شدن ارتش رژیم در باتلاق غزه و از سوی دیگر تلاشهای آمریکا برای نجات آبرومندانه این رژیم از این جنگ با پیشنهاد آتش بس، حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به لبنان برای یک عرض اندام و مانور نظامی به منظور تقویت جبهه صهیونیستی و رصد برخورد حزب الله و واکنش احزاب مختلف لبنانی به حمله اسرائیل، شاید بعید نباشد.
شیخ نعیم قاسم، معاون دبیر کل حزب الله در سخنان سه ماه پیش در مصاحبهای جنگ فراگیر علیه لبنان را بعید ندانست و گفت: تاکنون تمام ارعابهایی که اسرائیلیها انجام دادند صرفاً فشار روانی و تلاش برای به دست آوردن دستاوردهای بدون جنگ گسترده است. این بدان معنا نیست که اسرائیلیها هیچگاه به فکر گسترش جنگ نیستند ممکن است به این گزینه هم فکر کنند و حتی با زمینه سازی در آینده چنین کاری هم انجام دهند...
در همین راستا در روزهای اخیر مراکز تحقیقاتی و کارشناسان لبنانی و منطقهای به اظهار نظر در خصوص تشدید جنگ در شمال پرداختند، عدهای آن را بعید دانسته و عدهای آن را محتمل و پیامدهای آن را بسیار فراتر از تصور صهیونیستها اعلام کردند.
«تل پری» رئیس بخش تحقیقات مرکز مطالعات «آلما» ئ رژیم صهیونیستی در گزارشی که به بررسی قدرت نظامی حزبالله پرداخته است در ارزیابی امنیتی این مرکز که توسط روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت منتشر شد، نسبت به تداوم تشدید درگیریهای نظامی در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی با حزبالله هشدار داد و گفت: «هرگونه توافق دیپلماتیک هم کارساز نخواهد بود و تنها به معنای خریدن زمان تا انجام تهاجم نهایی علیه اسرائیل خواهد بود که تخمین زده میشود این تهاجم تا پایان سال ۲۰۲۶ انجام شود.»
برخی از کارشناسان نظامی لبنانی معتقد هستند که درگیریها بین حزبالله و اسرائیل در شرف تشدید است و توقف آن به دو شرط بستگی دارد: توقف جنگ در غزه و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل در مورد توقف عملیات رزمی بین بیروت و تلآویو.
علی عزالدین کارشناس لبنانی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: صهیونیستها میدانند که در هر جنگی با جبهه لبنان، با سناریوی هفتم اکتبر جدید و بزرگ روبرو میشوند؛ به این معنا که تجهیزات مقاومت پس از سالها آماده سازی و تدارک و تجارب رزمی آن در برابر تکفیریها در سوریه و عراق، از مدیریت جنگ و کنترل میدانی، با شگفتیهای بسیاری در انتظار ساعت صفر است و این باعث میشود که صهیونیستها نتوانند یک جنگ بزرگ را به راه بیندازد.
وی در ادامه توضیح داد: این رژیم از درون در حال فروپاشی است و در اینجا نعمتی پنهان است که ناظران باید از آن آگاه باشند و آن وجود یک دولت افراطی است که رژیم اشغالگر را در سطح جهانی، مردمی، داخلی و در مرزهای سرزمینهای عربی فلسطین اشغالی به سمت پرتگاه خود هدایت میکند.
حجت الاسلام عبدالحسین ایمانی، عضو مرکز تبلیغات جبهه و جنگ حزب الله لبنان در خصوص احتمال وقوع جنگ فراگیر در لبنان به خبرنگار مهر گفت: احتمال جنگ در لبنان و یا جنگ فراگیر از سوی اسرائیل در شرایط کنونی بسیار کم است، چرا که حزب الله لبنان روز به روز قدرت و توانش را در معرض دید دشمن قرار میدهد و تاکنون غافلگیریهای بسیاری برای دشمن داشته است. در طرف دشمن تا عمق ۱۵ کیلومتری تخلیه شده و سربازان صهیونیستی با رعب وحشت در این منطقه رفت و آمد میکنند. با وجود وحشت صهیونیستها از نیروهای رضوان حزب الله این حمله احتمالی خیلی ضعیف است و بیشتر رژیم میخواهد ساکنان این مناطق را اقناع کند که به خانههای خود بازگردند. اگر بر فرض جنگی هم رخ دهد به قول صهیونیستها جنگ هفتم است و جنگی است که به نابودی رژیم صهیونیستی منجر میشود و این جنگ داخل اراضی اشغالی خواهد بود و نه داخل لبنان و این چیزی است که صهیونیستها به خوبی میدانند.
حسن العبادی کارشناس عراقی نیز در خصوص احتمال جنگ فراگیر در شمال اراضی اشغالی به مهر گفت: در مورد احتمال جنگ با اسرائیل، هر چیزی ممکن است، زیرا لبنان خط باز رویارویی با رژیم صهیونیستی است. اما رژیم صهیونیستی نبردی شکست خورده را در نوار غزه تجربه کرد و اکنون به فکر وارد شدن به رویارویی دیگری نیست، زیرا شکست در انتظار آن است. اگر جنگ فراگیر علیه حزب الله رخ دهد، منطقه آتشفشانی میشود که رژیم شکست خورده صهیونیستی را میسوزاند و مقاومت برای هر شرایط اضطراری آماده میشود و این نبرد کل غرب را تحت تأثیر قرار میدهد و یک سوم جهان را فلج میکند.
علی حیدر کارشناس مسائل اسرائیل در خصوص تشدید تنش در جبهه شمال به الجزیره نت گفت: یکی از برجستهترین پیامهایی که در حملات شدید حزب الله وجود دارد، حضور حزب الله به عنوان عاملی تأثیرگذار در محاسبات تصمیم سیاسی و امنیتی اسرائیل است. از سوی دیگر حزب الله به دنبال شفاف سازی برای رهبران اسرائیلی است که تشدید تنش در جبهه لبنان سرعت جنگ را به طور تصاعدی افزایش خواهد داد زیرا جبهه جنوب یک جبهه حمایتی است.
ریحانه مرتضی کارشناس و فعال رسانهای لبنان در گفت و گو با مهر گفت: قبل از جنگ غزه کارشناسان وتحلیلگران سیاسی بر دو نکته مهم تاکید میکردند که رژیم صهیونیستی توانایی باز کردن جنگ در چند جبهه را ندارد. علاوه بر اینکه قدرت تحمل جنگ طولانی مدت را ندارد. اما بعد از طوفان الاقصی این دو امر منتفی شد. اگر بخواهیم موضوع جنگ فراگیر علیه لبنان را تحلیل کنیم دشمن با امکانات محدود حماس نتوانسته به این جنگ پایان دهد. اما از آنجایی که در حال مبارزه با دشمنی هستیم که دارای رهبری احمق هست و فقط دنبال منافع سیاسی خود در این جنگ است، احتمالش هست آنها چنین اشتباهی کنند. از لحاظ واقعی و اطلاعات ظاهری جنگ فراگیر رژیم را برای نابودی به جلو میبرد.
علی بیضون کارشناس لبنانی نیز دراینباره در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: جبهه جنوب جبههای قدرتمند است و اسرائیل نتوانسته به مانند گذشته که دست به تخریب لبنان و منطقه ضاحیه میزد واکنش نشان دهد و ساختارهای نظامی را هدف قرار دهد. مقامات صهیونیستی همواره اعلام کردند توان نظامی اقتصادی و سیاسی برای حمله به لبنان را ندارند و نمیتوانند در دو جبهه غزه و لبنان جنگ فراگیر داشته باشند.
نظر شما