۲۳ خرداد ۱۴۰۳، ۱۲:۲۲

در دانشگاه علم و صنعت مطرح شد؛

پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیازمحور خواهد شد

پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیازمحور خواهد شد

وزیر علوم با اشاره به پذیرش دانشجوی استادمحور گفت: بخش قابل توجهی از پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی را نیازمحور خواهیم کرد. موضوعات تحقیقات باید در راستای مرجعیت علمی و نیازهای جامعه باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علم و صنعت، آیین تکریم و تقدیر از دکتر منصور انبیاء؛ رییس سابق دانشگاه علم و صنعت و استقبال از دکتر داوود یونسیان، با حضور دکتر محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و عضو هیات امنای دانشگاه، دکتر سلیمانی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و عضو هیات امنای دانشگاه، دکتر دانشجو وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری و عضو هیات امنای دانشگاه، دکتر شمسی‌پور مدیرکل حوزه وزارتی و سخنگوی وزارت علوم، دکتر صالحی مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، دکتر بلندی جامع علمی کاربردی و دکتر چلداوی رییس دانشگاه‌ شاهد برگزار شد.

دکتر زلفی‌گل؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تشکر از دکتر انبیاء به عنوان رئیس سابق دانشگاه و از دکتر یونسیان برای برگزاری این مراسم، گفت: این آیین تقدیر از یک شخصیت خدوم و آرزوی موفقیت برای شخصیت خدوم دیگر است که مشعل مدیریت دانشگاه را به دست گرفته و ادامه مسیر می‌دهد.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب، دفاع مقدس، حریم و حرم، سلامت، خدمت و شهدای دانشگاه، یاد و خاطره رئیس جمهور شهید و همراهان وی در پرواز اردیبهشت را گرامی داشت و سعه صدر، مهربانی، پشتکار و عزم رئیس جمهور برای خدمت را از ویژگی‌های بارز وی برشمرد و فقدان وی را ضایعه‌ بزرگی برای کشور دانست.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه ویژه‌ای در آموزش عالی کشور ماست و همین که از نظر تعداد دانشمندان یک و دو درصد، رتبه اول دانشگاه‌های کشور را دارد، افتخار بزرگی است. ضمن اینکه این دانشگاه با استادان برجسته‌ای که جزو سرآمدان هستند از نظر وطن‌دوستی، تدین، تقوا و دلسوزی، جزو دانشگاه‌های برتر است به گونه‌ای که در حال حاضر، حدود ۴۰ عضو هیأت علمی این دانشگاه در مدیریت کلان کشور مشغول به کار هستند.

تعداد قابل توجهی از مدیران وزارت علوم از دانشگاه علم و صنعت هستند

وی با بیان این که تعداد قابل توجهی از مدیران وزارت علوم، از دانشگاه علم و صنعت ایران هستند و این دانشگاه، رئیس جمهور و وزرای مختلفی را به کشور تحویل داده است، گفت: همه این‌ها نشان‌دهنده زیست‌بوم ویژه و متفاوت دانشگاه علم و صنعت ایران است و این جریان باید ادامه یابد.

وزیر علوم تصریح کرد: مدیرانی که از دانشگاه علم و صنعت ایران در سازمان‌های دیگر مسؤولیت دارند، آورده زیادی برای دانشگاه خواهند داشت و همه اینها سرمایه برای دانشگاه هستند که باید از آن استفاده کنید. این افراد هم تجربه کسب می‌کنند و هم این تجربه را به دانشگاه می‌آورند.

وی افزود: اعضای هیأت علمی جوان، ظرفیت بالایی دارند که در خدمت نظام و پیشرفت کشور باشند.

زلفی‌گل ضمن تقدیر از دکتر انبیاء گفت خوشحال شدم که دکتر یونسیان چقدر عمیق و با برنامه جلو آمده‌اند و اگر این اطلاعات را می‌داشتم، از ایشان در خود وزارت بهره می‌گرفتم. ما وقتی معلم موفقی هستیم که دانشجویانمان از خودمان عالم‌تر، متدین‌تر، قوی‌تر و بهتر باشند. باید به دکتر انبیاء تبریک گفت که کادرسازی خوبی کردند که اکنون معاون پژوهشی وی کار را به این نحو بر عهده گرفته است.

وزیر علوم با تقدیر از همه وزرای سابق علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر پرچم وزارت علوم امروز افراشته است به خاطر عملکرد خوب افراد پیش از ماست و ما باید فرزندان خلف و میراث‌داران شایسته‌ای برای این وزارت باشیم.

وی تصریح کرد: اگر امروز وعده صادق اتفاق می‌افتد که دنیا را حیران می‌کند، حاصل زحمات اساتید و دانش‌آموختگان دانشگاه‌هاست. اگر وزارت بهداشت در دوران کرونا درخشید، وعده صادق متعلق به دانشگاه‌های وزارت علوم است و این نشان می‌دهد گذشتگان ما کارشان را خوب انجام دادند.

وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران باید در زمینه تبدیل علوم به فنون، همچنان که از نامش پیداست پرچمدار کشور باشد و ما از دانشگاه علم و صنعت ایران انتظارات ویژه داریم. این دانشگاه باید برای سطوح ۹گانه فناوری، از ایده تا محصول برنامه داشته باشد و دانشگاه‌های دیگر از آن الگو بگیرند.

پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیازمحور خواهد شد

دانایی تدریجی است، آسانسوری و سزارینی نمی‌شود

وزیر علوم تحقیقات و فناوری در رابطه با انتقادی که به این وزارتخانه مبنی بر نیازمحوری آموزش، پژوهش و فناوری می‌شود گفت: دانایی، تدریجی است و آسانسوری و سزارینی نمی‌شود و تا یاد نگیریم چگونه ایده را بپروریم، مراحل بعدی را نمی‌توانیم اجرا کنیم.

وزیر علوم با اشاره به پذیرش دانشجوی استادمحور گفت: بخش قابل توجهی از پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی را نیازمحور خواهیم کرد. موضوعات تحقیقات باید در راستای مرجعیت علمی و نیازهای جامعه باشد.

وی در پایان، با آرزوی سلامتی برای دکتر انبیاء و تقدیر از زحمات وی، از اینکه پرچم دانشگاه علم و صنعت ایران به دست دکتر یونسیان سپرده شده ابراز خوشحالی کرد و گفت: با دید قوی و برنامه منسجم و آینده‌نگر وی، یقین دارم پرچم دانشگاه برافراشته‌تر از پیش، در اهتزاز خواهد بود.

دکتر منصور انبیاء؛ رییس سابق دانشگاه علم و صنعت، به ارائه گزارشی از عملکرد و دستاوردهای دانشگاه در طی دو سال و ۷ ماه مدیریت خود در دانشگاه علم و صنعت ایران پرداخت.

وی ضمن تشکر از برگزاری این جلسه و اذعان به اینکه آنچه به عنوان عملکرد دانشگاه ارایه می‌دهد حاصل تلاش شبانه‌روزی همه افرادی است که با وی همکاری داشته‌اند، ایجاد تغییر در ساختار دانشگاه و افزودن معاونت فناوری، نوآوری و کارآفرینی؛ اخذ مجوز قطعی پارک علم و فناوری و تاسیس ناحیه نوآوری دانشگاه؛ اخذ مصوبه هیات امنا برای تاسیس شرکت سرمایه‌گذاری دانشگاه و کسب مجوز سه پروژه ساخت از طریق کمیسیون ماده ۲۳ را از مهمترین اقدامات دانشگاه طی مدت حدود دو و نیم سال مدیریت خود برشمرد.

انبیاء در بخش دیگر سخنان خود، به مرور برخی از موفقیت‌های مهم دانشگاه پرداخت و به مواردی همچون بیشترین سرانه محققین پراستناد ۱ و ۲ درصد جهان، بالاترین سرانه مقالات علمی ISI در میان دانشگاه‌های کشور، صعود ۱۰۰ پله‌ای دانشگاه در رتبه‌بندی تایمز، احراز رتبه اول در دانشگاه‌های کشور در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت در سرانه تعداد و مبلغ قراردادهای صنعتی، بالاترین پذیرش دانشجوی بورسیه و... اشاره کرد.

وی از وزیر علوم و از همه دانشگاهیان به‌ویژه اعضای هیات رئیسه، شورای دانشگاه، تشکل‌ها، مدیرکل حوزه ریاست و مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برای همراهی و همفکری با وی تشکر و برای دکتر یونسیان، آرزوی توفیق کرد.

پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیازمحور خواهد شد

بیشترین و موثرترین حضور دانشگاهیان در هیأت دولت مربوط به دولت سیزدهم بود

دکتر داوود یونسیان رییس دانشگاه علم و صنعت از اعضای هیات علمی به عنوان سرمایه‌های اصلی دانشگاه، از یاوران علمی به عنوان ستون دانشگاه و از دانشجویان به عنوان آینده‌سازان کشور نام برد و از زحمات و مجاهدت‌های دکتر انبیا قدردانی کرد.

وی سپس به برشمردن مهم‌ترین اقدامات در حوزه آموزش عالی کشور در سه سال اخیر پرداخت و گفت: بیشترین و موثرترین حضور دانشگاهیان در هیأت دولت را در این دوره داشتیم که نقطه عطف دولت سیزدهم بود. همچنین نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها به عنوان اتاق فکر دولت را شاهد بودیم که رئیس جمهور شهید هم به آن قائل و هم عامل بود. همچنین در این دوران، دو مرحله تجهیز دانشگاه‌ها که سال‌ها بود از تجهیزات فرسوده در رنج بودند، با اجازه رهبری و تلاش وزیر علوم و با اختصاص بودجه‌های خوب انجام شد.

یونسیان تصریح کرد: اصلاح نظام تشویق و ارتقای یاوران علمی و اصلاح آیین‌نامه‌های استخدامی یاوران علمی، نظام پایه‌های تشویقی ۶۰گانه و مهمتر از آن تصویب و ثبت آن در هیأت دولت، نظام جهش علمی بر اساس بهره‌وری که از ابتکارات و ابداعات در وزارتخانه بود و از حمایت رئیس جمهور هم برخوردار شد، تصویب بودجه جداگانه فرهنگی و پژوهشی ذیل برنامه هفتم توسعه، توجه ویژه به دانشگاه حکمت‌بنیان و نظام شاگردپروری و استادمحوری، طراحی و ثبت سامانه‌های مختلف درگاهی مانند نظام ایده‌ها و نیازها (نان)، نظام جریان اقتصادی نوین (جان)، درگاه آشنایی با نخبگان و آینده‌سازان (دانا)، سامانه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و تسهیلات ویژه دانشجویی، ارتقای نظام جذب دانشجویان بین‌الملل که در دانشگاه ما دو برابر شد و... موجب می‌شود به عنوان یک عضو کوچک جامعه دانشگاهی، قدردان رئیس جمهور شهید و وزیر علوم باشم.

وی در بخش دوم سخنان خود به تبیین و تشریح برنامه‌ها، اقدامات و خط مشی مدیریتی خود و تیم همکارش پرداخت و گفت: مبتنی بر بیانیه گام دوم، سند دانشگاه اسلامی، سیاست‌های ابلاغی مصوب ۱۳۹۳ مقام معظم رهبری، برنامه هفتم توسعه کشور، نقشه جامع علمی کشور و برنامه راهبردی دانشگاه، اولاً مشی مدیریتی اینجانب و همکارانم ان‌شاءالله بر اساس و پایه «اخلاق» خواهد بود و اخلاق اسلامی، اخلاق حرفه‌ای، اخلاق علمی، اخلاق فردی و اخلاق اجتماعی، سرلوحه ما قرار خواهد داشت. دوم اینکه، شعار و مرکز ثقل فعالیت‌های مدیریتی اینجانب و همکارانم در چند کلمه کلیدی خلاصه می‌شود؛ توسعه و پیشرفت همه‌جانبه، متوازن و هوشمند برای نیل به مقام سربازی امام عصر عجل الله.

یونسیان تاکید کرد: در این مدت ۵۲ روز که از مدیریت من در دانشگاه می‌گذرد، سعی شد تا هم مشی اخلاق‌مدارانه و هم شعار توسعه و پیشرفت به منصه ظهور درآید و اقدامات جریان‌سازی در دانشگاه آغاز شده که ان‌شاءالله ادامه نیز خواهد یافت.

سرپرست دانشگاه در تشریح برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات صورت گرفته در مدت کوتاه اخیر، به برنامه‌محوری و محتواپایه بودن برنامه‌ها در حوزه فرهنگی به عنوان یک اصل، اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه دانشگاه علم و صنعت ایران، زیربنای فرهنگی بسیار قوی دارد و مکتبی‌ترین دانشگاه کشور از باب مسائل فرهنگی است.

طراحی شمای دانشگاه علم وصنعت با ابزار آینده پژوهی

یونسیان گفت: در حوزه پژوهش، اعتقاد به مهندسی آینده داریم و به کمک ابزار آینده‌پژوهی و طراحی و ساخت آینده، یک برنامه IUST۲۰۴۰ را در ذهن داریم که شمای دانشگاه علم و صنعت ایران را در ۲۰ سال بعد ترسیم و طراحی کنیم. بر همین اساس، موسسه‌ای به نام موسسه آینده را در نظر داریم تاسیس کنیم که دو اصل در آن دیده خواهد شد؛ نیازهای کشور و ترندهای توسعه علم و فناوری در جهان.

رییس دانشگاه علم و صنعت گفت: حوزه‌های دیگری که در نظر ماست و کار بر روی آن را شروع کرده‌ایم عبارتند از فناوری‌های حوزه پزشکی و سلامت که مرکز توسعه فناوری‌های سلامت پزشکی را مشترک با یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی راه‌اندازی خواهیم کرد. حوزه‌های دیگر نیز شامل مهندسی اقلیم، حکمرانی و اقتصاد هوشمند، امنیت سایبری، دوقلوی دیجیتال، فناوری محاسبات و ارتباطات کوآنتومی، زیست در فضا، امنیت غذایی و نوروساینس است که برای هر یک، مرکزی را با کمک خارج از دانشگاه راه‌اندازی می‌کنیم.

پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیازمحور خواهد شد

گرنت‌های جدید در دانشگاه علم و صنعت

یونسیان سپس به اقداماتی که در زمینه تعریف گرنت جدید در ۵۰ روز اخیر انجام شده اشاره کرد و به گرنت‌های مرجعیت علمی، گرنت افراد جدیدالاستخدام، گرنت تجهیزات، گرنت دانشجویی، گرنت آزمایشگاه مرجع و گرنت تجهیز و تعمیر آزمایشگاه‌های دانشکده‌ها با اعتبار بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان اشاره کرد. وی افزود: در حوزه آموزش، سه برنامه اصلی را در کنار برنامه‌های روتین طراحی کردیم که مهمترین آن توسعه رشته‌های میان رشته‌ای است و موضوع دیگر، افزایش کمی و کیفی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه. همچنین برنامه‌ریزی دوره‌های کوتاه مدت و مدارس فصلی را در نظر داریم.

وی ادامه داد: در حوزه توسعه فناوری، برنامه اصلی ما استقرار و تاسیس ساختمان شماره ۲ پارک علم و فناوری دانشگاه، مراکز نوآوری تخصصی دانشکده‌ای، مدرسه کارآفرینی و اجرایی‌سازی ناحیه نوآوری دانشگاه است.

یونسیان گفت: در حضور کارکنان، باز کردن مسیر رشد و ارتقای شغلی از طریق باز کردن پست‌های بالای چارت در ازای افزایش بهره‌وری؛ برنامه پاداش خدمت به صورت مستمر؛ تشویق بر بهره‌وری؛ آموزش‌های تخصصی برای سه دهه کاری و توجه به نظام رفاهی کارکنان را در نظر داریم.

رییس دانشگاه علم و صنعت گفت: در حوزه دانشجویی، در کنار کارنامه علمی، کارنامه مهارت را طراحی کردیم و دانشگاه علم و صنعت ایران، مدارک مهارتی صادر خواهد کرد. همچنین در حوزه دانشجویی، تا مهرماه با تغییر کاربری، ۳۰ واحد خوابگاه متاهلین آماده‌سازی خواهد شد و کار بلندمدت هم آغاز فرایند اجرایی ساخت خوابگاه متاهلین، بازسازی خوابگاه‌ها و پرداختن به رفاهیات دانشجویی است.

وی افزود: در حوزه تامین منابع و اعتبارات، کارهای خوبی با استفاده از فرصت مولدسازی در نظر است و پایدارسازی منابع، بهینه‌سازی مصرف و تامین مسکن اساتید را نیز در برنامه داریم.

در ابتدای این مراسم، ابتدا وزیر علوم، روسای پیشین و جدید دانشگاه و جمعی از مهمانان، با حضور در مقبره الشهدای دانشگاه و نثار فاتحه به ارواح پاک شهدای گمنام، به مقام شهیدان ادای احترام کردند و سپس در سالن شهید بهرامی، محل برگزاری مراسم حضور یافتند.

کد خبر 6134205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha