۲۳ خرداد ۱۴۰۳، ۱۴:۱۷

مراحل شکایت از کلاهبرداری چگونه است؟

مراحل شکایت از کلاهبرداری چگونه است؟

در این مقاله می خواهیم مراحل و نحوه شکایت از جرم کلاهبرداری را از دیدگاه وکیل کیفری بررسی و به نکات حقوقی مربوط به این موضوع بپردازیم.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، نحوه شکایت از جرم کلاهبرداری به این صورت است که کسی که مورد کلاهبرداری قرار گرفته است، باید وقوع جرم را به دادسرای محل وقوع جرم اطلاع دهد. در این راستا شاکی باید پس از تنظیم شکایت کلاهبرداری به دادسرای محلی که مال وی توسط کلاهبردار برده شده است مراجعه نماید، کمای اینکه سریع‌ترین روش کمک از وکیل کرج است.

پس از ثبت شکایت در دادسرا پرونده باید به نظر معاون دادستان برسد. معاون دادستان با بررسی شکوائیه پرونده را به شاکی می‌دهد که نسبت به ابطال تمبر اقدام نماید.

بعد از اینکه شاکی نسبت به ابطال تمبر اقدام نمود، پرونده برای انجام تحقیقات مقدماتی و گرفتن اظهارات شاکی و تحقیقات از شهود معرفی شده به کلانتری محل وقوع جرم ارجاع می‌شود. کلانتری مکلف است نبست به تحقیقات و دستورات بازپرس اقدام نماید و پرونده را به دادسرا برگرداند. بعد از ارجاع پرونده به دادسرا و ثبت آن، پرونده به یکی از شعبات بازپرسی ارجاع می‌شود.

بعد از آن بازپرس پرونده به شاکی احضاریه ارسال می‌نماید که در شعبه جهت توضیحات حضور یابد و در خصوص شکایت از شاکی سوال می‌شود که از چه کسانی شکایت دارد و اصول مدارک و دلایل خود را ارائه نماید. پس از آن بازپرس با بررسی دلایل و مدارک متهم را احضار می‌نماید.

شخصی که به عنوان متهم در دادسرا وارد می‌شود بعد از تفهیم اتهام، برای اینکه ضمانتی وجود داشته باشد که متهم در دادسرا حضور داشته باشد متهم را با قرار وثیقه آزاد می‌کند. میزان قرار بسته به میزان اتهام تفاوت دارد.

اگر جرم ارتکابی ساده باشد مانند توهین، ضرب و شتم و غیره باشد بازپرس به قرار وجه الکفاله یا فیش حقوقی بسنده می‌کند و شخص متهم آزاد می‌شود. اگر در خصوص جرایم سنگین‌تر باشد مثل کلاهبرداری، خیانت در امانت، انتقال مال غیر و غیره باشد متهم با قرار وثیقه قابل آزاد شدن است.

مراحل شکایت کلاهبرداری چگونه است؟

روند رسیدگی به شکایت کلاهبرداری

روند رسیدگی به شکایت کلاهبرداری به چه صورت است؟

بنابراین قرارها برای حضور متهم لازم است و صرفاً ضمانتی است برای حضور متهم. پس از بررسی پرونده و مدارک و مستندات، بازپرس محترم اقدام به صدور یکی از قرارهای زیر می‌نماید:

۱ – قرار مجرمیت یا همان کیفر خواست:

قرار مجرمیت یا قرار مجرمیت زمانی صادر می‌شود که شاکی دلایل و مدارک مبنی بر مجرم بودن متهم ارائه نموده است و متهم دفاع محکمه پسندی از خود نکرده است در نهایت بازپرس محترم جرم انتسابی کلاهبرداری را به متهم محرز و مسلم دانسته است و نهایتاً متهم را مجرم تشخیص داده است.

۲ – قرار موقوفی تعقیب:

قرار موقوفی تعقیب معمولاً زمانی صادر می‌شود که در مرحله مقدماتی متهم فوت نماید یا شاکی پرونده از شکایت خود صرف نظر کند و رضایت شاکی خصوصی فقط در مورد جرایمی است که جنبه خصوصی دارد. بنابراین در جرایمی مثل کلاهبرداری با گذشت شاکی خصوصی پرونده مختومه نخواهد شد و به پرونده رسیدگی می‌شود.

۳ – قرار منع تعقیب:

قرار منع تعقیب زمانی صادر می‌شود که اتهامی متوجه متهم نباشد و بازپرس محترم جرم انتسابی را به متهم محرز نداند و یا اینکه اصلاً جرمی واقع نشده باشد در اینجا بازپرس مبادرت به صدور قرار منع تعقیب می‌نماید.

بنابراین، چنانچه به نظر بازپرس وقوع جرم کلاهبرداری محرز و مسلم باشد پرونده را با صدور کیفر خواست به دادگاه کیفری ۲ ارسال می‌کند. دادگاه کیفری پس از رسیدگی ماهیتی ختم رسیدگی را اعلام و اقدام به صدور رأی می‌نماید.

در اکثر موارد که موکلین بدون بهره گرفتن از کمک وکیل کیفری کرج نمی‌توانند پرونده را به نتیجه برساند در نتیجه بهترین روش شکایت کمک از یک وکیل است.

مراحل شکایت کلاهبرداری چگونه است؟

نمونه ثبت شکایت

مواردی که در شکوائیه جرم کلاهبرداری باید رعایت شود:

نام و نام خانوادگی، نام پدر، نشانی دقیق شکایت کننده (شاکی)

نام و نام خانوادگی، نام پدر، نشانی دقیق مشتکی عنه (کسی که از او شکایت دارید)

موضوع شکایت و عنوان مجرمانه

دلایل و مستندات و اسامی و مشخصات گواهان (در صورت وجود)

ضرر و زیان مالی که به وی وارد شده است.

زمان وقوع جرم

محل وقوع جرم

شرح ما وقع

امضا شاکی

بسیاری از اشخاص تصور می‌کنند که برای شکایت از جرم کلاهبرداری باید به دادسرای محلی که متهم در آن سکونت دارد مراجعه نمایند در حالی که اینطور نیست باید بدانید در خصوص جرایم کیفری، محل وقوع جرم ملاک صلاحیت است.

در جرم کلاهبرداری دادگاهی صالح به رسیدگی است که مال شخص در آنجا برده شده است. بنابراین در نحوه شکایت از جرم کلاهبرداری به صلاحیت دادگاه‌ها دقت فرمائید.

مراحل شکایت کلاهبرداری چگونه است؟

نمونه شکایت کلاهبرداری

ریاست محترم شعبه ۳ دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۱۲

با سلام. احتراماً در تاریخ ۴ / ۴ / ۱۴۰۱ آپارتمانی را خریداری نموده ام و مبلغ ۰۰۰ / ۰۰۰/ ۵۰/۰۰۰ ریال جهت پیش پرداخت به ایشان پرداخت نمودم و رسیدی دریافت کردم. مشتکی عنه (متهم) پس از دریافت مبلغ ناپدید گشته و هیچگونه اطلاعی از ایشان ندارم. پس از مدتی متوجه شدم که متهم مالک ملک نبوده است و با اسناد جعلی نسبت به فروش ملک اقدام نموده است. لذا با توجه به مدارک و مستندات ارائه شده تقاضای تعقیب و مجازات ایشان را دارم. چنانچه نیاز به مشاوره حقوقی در خصوص نحوه شکایت از جرم کلاهبرداری دارید می‌توانید با با وکیل تبریز تماس بگیرید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6134450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha