خبرگزاری مهر؛ گروه استانها؛ احمد یوسف زاده متولد ۱۳۴۴ در شهرستان فاریاب استان کرمان، روزنامه نگار، شاعر، نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس و دارای مدرک دکترای ادبیات فارسی است.
با شروع جنگ تحمیلی به همراه دو برادر دیگرش محسن و یوسف برای دفاع از انقلاب و اسلام به جبهههای نبرد حق علیه باطل میشتابد و در حالی که نوجوانی بیش نبود در عملیات بیت المقدس به اسارت دشمن بعثی درمی آید.
این آزاده به مدت هشت سال و سه ماه از دوران جوانی خود را در اسارتگاههای مخوف رژیم بعث عراق گذراند تا اینکه در سال ۱۳۶۹ به همراه دیگر آزادگان به میهن اسلامی بازگشت.
یوسف زاده پس از بازگشت از اسارت، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته ادبیات انگلیسی به پایان رساند، کارشناسی ارشد خود را در رشته حقوق و سپس درجه دکترای ادبیات فارسی را کسب کرده است.
نویسنده کتاب آن بیست و سه نفر و اردوگاه اطفال تاکنون عناوین و جوایز متعددی را در جشنوارههای مختلف استانی و کشوری کسب کرده، در تعبیر زیبایی کتاب را قلم حق دانسته که از شیرهی جان نویسندگان مینوشد.
یوسف زاده کتاب را مرکب دریای ذهن بیدار خوانده که درخت میشود، که رود میشود، که ابر میشود، که دریا میشود و مروارید معرفت را به ساحل انسانیت هدیه میکند.
این پیشکسوت دفاعمقدس و آزاده سرافراز و پرافتخار دیار کریمان، در سال ۹۸ به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شده است.
روند انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی با فعال شدن ستاد هفته هنر انقلاب اسلامی و با توجه به معیارهایی مانند خلق اثری با انتشار و یا گستره مخاطب بالا و سوابق ارزنده در خصوص آموزش هنر به هنرمندان جوان انقلابی است که در بهمن ماه سال ۹۸ آغاز شد.
همچنین فعالیت مؤثر در جبهه فرهنگی و هنری انقلاب، دارای تجربه جریان سازی فرهنگی هنری همسو با انقلاب اسلامی و واکنش هنرمندانه به جریانهای معارض فرهنگی از دیگر معیارهای انتخاب چهره سال هنر انقلابی است.
انتخاب یوسف زاده به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی، بهانهای برای گفتگو با این شخصیت برجسته در استان کرمان شده است.
مهمترین آثارتان را نام ببرید و شامل چه موضوعاتی هستند؟
من نویسنده دفاع مقدس هستم با دهها جلد کتاب که شامل خاطرات آزادگان جانبازان و شهدا است.
مهمترین کتابهایم عبارتند از؛ آن بیست و سه نفر (چاپ ۵۸)، اردوگاه اطفال (چاپ ۱۱)، شاید پیش از اذان صبح (چاپ ۱۰)، لبخند در قفس (چاپ دوم) و باران گرفته است (چاپ دوم).
در سالهای گذشته شما به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی استان کرمان معرفی شدهاید، چه عاملی باعث این انتخاب شده است؟
بخاطر چاپ کتابهای فوق که جریان ساز و پر تیراژ شدند و فعالیت در عرصه دفاع مقدس، عنوان چهره هنر انقلاب را کسب کرده ام.
از دیدگاه شما شاخصهای هنر انقلاب چیست؟
هنر انقلاب آن است که به ریشههای انقلاب و ارزشهای اولیه آن شامل استقلال، آزادی، آزاد اندیشی، پاکی و ظلم ستیزی و مهربانی با مردم پایبند باشد.
هر هنری که در خدمت تفرقه و دو قطبی سازی مردم ایران اعم از هر گونه طرز تفکر و سلیقه سیاسی باشد، قطعاً هنر انقلاب نیست.
منظور از هنر مردمی چیست؟
هنر مردمی آنست که سفارشی نباشد، از دل هنرمند بجوشد و بر دل دیگران بنشیند.
در فضای کنونی جامعه جریان سازی انقلاب چگونه باید انجام شود؟
جریان سازی و توسعه هنر انقلاب با رفتار مومنانه و کریمانه انجام میشود، البته که حمایت نهادهای مربوطه هم مؤثر است.
توسعه هنر انقلاب به ویژه در استان کرمان چگونه انجام میشود؟
کرمان استانی غنی و دارای سابقه درخشان در طلیعه انقلاب بوده است، بخش قابل توجهی از شخصیتهای مؤثر در رشد و پیروزی انقلاب، کرمانی بوده اند اما متأسفانه نسل جدید این شخصیتها را نمیشناسند.
در دیداری که چند سال پیش با رهبر معظم انقلاب داشتم ایشان فرمودند؛ من کرمان را به دلایل متعدد دوست دارم، یکی از دلایل همین آقای حجتی کرمان هستند.
راهکارهای افزایش هنر انقلابی در استان کرمان را بیان کنید.
هنر انقلاب در کرمان میتواند معرفی همین سرمایهها بدون سوگیریهای سیاسی امروزی باشد.
در کنار آن کرمان استانی هنر خیز است و لازم است از هنرمندانش تجلیل شود.
نظر شما