به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام «مصطفی پورمحمدی» نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در اتاق بازرگانی ایران در جمع خبرنگاران، گفت: از اینکه در جمع فعالان اقتصادی و نمایندگان برجسته بخش خصوصی حضور دارم خوشحال هستم و علاقمند هستم که با شما بیشتر گفت و گو و تعامل داشته باشم و برای پیشرفت کشور نظرات شما را بیشتر طلب کنیم.
ویافزود: متأسفانه جامعه وعدهها و ادعاهای ما را قبول ندارد و این مشکل اساسی است که در مدیریت به وجود آمده است اما به حضور و نقش مردم در سطح کلان معتقد هستم.
مردم باید در سطوح کلان اداره کشور حضور داشته باشند
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: مردم باید در سطوح کلان و در حوزه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و دیگر بخشها باید حضور داشته باشند و اگر کشور تاکنون توانسته گامهای استواری بردارد به خاطر حضور مردم و نقش آفرینی آنان است.
وی بیان کرد: در دولتهای مختلف حضور داشتم و با اغلب آنها دوست هستم، لذا با مدیریت و ضوابطی که در کشور ایجاد کردیم، این حرکت سخت است اما ذهنیت و عزم آن را دارم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان آنکه اگر اعتمادسازی شکل نگیرد، نقشههای ما عقیم خواهد ماند، اذعان کرد: مساله مهم برای اداره کشور، اعتمادسازی است و جلب اعتماد شما و تولیدکنندگان و مردم مهم است.
حجت الاسلام پور محمدی بیان کرد: اگر این اعتماد شکل نگیرد و ما شما بخش خصوصی را قبول نکنیم، نقشههای ما عقیم خواهد ماند.
وی با تأکید بر اینکه بخش بزرگی از اقتصاد کشور با رانت انرژی زندگی میکند، تصریح کرد: بخش بزرگی از سودآوری ما نیز با رانت انرژی است.
وی ادامه داد: انرژی سوخت برای ما فساد و مشکلات زیستی تولید کرده و تمام سرمایه ملی ما را هم بر باد میدهد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: مهم این است که من از نظرات شما فعالین اقتصادی مطلع شوم. معتقدم اگر دولت میخواهد موفق شود باید پشت سر مردم و بخش خصوصی حرکت کند و به این باور داشته باشد و به آن عمل کند.، البته با مدیریت و ضوابطی که در نظام اداری کشور ایجاد کردهایم، این کار سخت است، اما ذهنیت اجرای آن را دارم.
باید امواج سهمگین بی ثباتی اقتصادی را کاهش دهیم
حجت الاسلام پورمحمدی با اشاره به آنکه اعضای اتاق ایران به مشکلاتی اشاره کردند، گفت: باید امواج سهمگین بی ثباتی اقتصادی را کاهش دهیم به گونهای که موضوعات اقتصاد قابل محاسبه و اندازهگیری نسبی و پیش بینی پذیر برای فعالان اقتصادی باشد. باید سناریو پذیر باشیم و برای کشور چند سناریو داشته باشیم که اگر یک مورد آن دچار مشکل شد، سناریوهای دیگر را به میدان بیاوریم، البته ممکن است مثلاً جنگ شود که شرایط آن مشخص است اما این دلیل نمیشود که ما خودمان از برنامهریزیهای با ثبات محروم کنیم.
وی ادامه داد: بنده به نحوه برنامهریزی در کشور به خصوص برنامه هفتم نقدهای جدی دارم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به ناترازی در بخش انرژی کشور اظهار کرد: آنگونه که اطلاع دارم بعضاً مصرف بنزین ما به روزی ۱۴۰ میلیون لیتر میرسد که متوسط آن ۱۲۰ میلیون لیتر است، این در حالیست که ترکیه ۲۰ میلیون لیتر بنزین مصرف روزانه دارد و در اروپا نیز کل مصرف آنها دو برابر مصرف کشور است، لذا این مصرف بالا موجب هدر رفت سرمایههای کشور و ایجاد دردسر شده است به گونهای که آلودگی هوا ترافیک به هم ریختن شرایط محیط زیستی را نیز شاهد هستیم.
علت موفقیت طرح سهمیه بندی بنزین در آن زمان، اعتماد مردم به ما بود
حجت الاسلام پورمحمدی با اشاره به اجرای سهمیهبندی بنزین در زمان وزارت کشورش در دولت نهم گفت: در دولت نهم تبصره ۱۳ برنامه چهارم بود که باید در خصوص سوخت آن را اجرا میکردیم و بنده مدیر کمیته مربوط شدم. آن زمان آقای نعمتزاده تمام ظرفیتهای لازم را به میدان آورد و برنامههای لازم را برای اجرای این طرح انجام دادیم اما هیچکس زمان اجرای طرح سهمیهبندی سوخت را نمیدانست و با صحبتهایی که با آقای احمدینژاد کرده بودم توضیح داده بودم که کمی از طرح نهایی نشده است اما باید زودتر آغاز کنیم و اجازه ندهیم زمان را از دست بدهیم. لذا طرح را اجرا کردیم هرچند متأسفانه ۲۰ پمپ بنزین آتش گرفت، اما میتوان گفت این یک طرح بزرگ ملی بود که با کمترین هزینه و تلفات اجرا شد.
وی ادامه داد: قسمتهایی از طرح مانده بود که در هفتههای بعد آغاز طرح، به سرعت آن را در مدتی کوتاه تکمیل کردیم و در نهایت مصرف سوخت کشور که روزانه حدود ۶۵ میلیون لیتر بود را به حدود ۳۷ تا ۳۸ میلیون لیتر کاهش دادیم و این در حالی بود که حمل و نقل کشور دچار مخاطره نشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اعتماد معجزه میکند و امروز به معجزه نیاز داریم و این امر با مردم شکل میگیرد و علت موفقیت طرح سهمیه بندی بنزین در آن زمان اعتماد مردم به ما بود.
نیازمند جسارت در عمل و اخذ تصمیمهای سخت هستیم
حجت الاسلام پورمحمدی اظهار کرد: همه قبول داریم بانکها نباید بنگاه داری کنند و نمیشود سرمایه و منابع مردمی را به سوی بنگاهی خاص هدایت کرد. در عین حال دولت باید قدرت هماهنگی داشته و از تصدیگری کنار بکشد. هر چند برخی از افراد که در چرخ دنده مباحث اجرایی و بروکراسی حضور نداشتند و آن را نمیدانند، امروز میگویند ما که کارشناس نیستیم و از کارشناس استفاده میکنیم در حالیکه همان کارشناسان، ایده نو ندارند و مقهور چرخ دندههای بروکراسی کشور شدند.
وی بیان کرد: آی تی، هوش مصنوعی و دولت الکترونیک میتوانند با پیش بینی اعداد و رقمها مخاطرات پیش رو را به ما معرفی کنند. در عین حال نسل جدیدی از استارتاپها و فناوریهای نوین باید به میدان بیایند. البته من در این حوزه تخصص ندارم اما مهماین است که بفهمیم به آن نیاز داریم و برای آن برنامهریزی و هماهنگی کنیم و اساس این هماهنگی پشتوانه قدرت مردمی است.
حجت الاسلام پورمحمدی ادامه داد: نیازمند جسارت در عمل و اخذ تصمیمهای سخت هستیم و با مماشات نمیتوان منافع ملی را نادیده بگیریم. از طرفی هرچند محبوبیت یک اصل برای مدیر است اما همواره تلاش کردم مصلحتهای مردم را بر محبوبیت خود ترجیح دهم.
وی بیان کرد: مدیری که ترس از استیضاح داشته باشد یا به دنبال راضی کردن سایر افراد، مدیران، جناحها و غیره باشد، به درد کشور نمیخورد.
باید از تصدیگری و دخالت در امور به جد پرهیز کنیم
این نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اظهار داشت: اداره امور کشور همکاران متعهد، توانمند و جسور میخواهد که ملاحظات جانبی بر تصمیمات آنها تأثیر نگذارد و تهدید و تطمیع، آنها را متزلزل نکند.
وی گفت: باید از تصدیگری و دخالت در امور به جد پرهیز کنیم، در این راستا ما تصمیم میگیریم و بر اساس دیدگاههای کارشناسی عمل میکنیم، انسان موفق کسی است که از عقلها استفاده کند و باید از خودراییها فاصله بگیریم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مورد اف ای تی اف عنوان کرد: در فرصتهای بعدی مواضع روشن و شفافم را در خصوص اف ای تی اف بیان میکنم.
باید به اجرای دقیق دولت الکترونیک بازگردیم
وی در خصوص موضوع مبارزه با فساد متذکر شد: با فساد مبارزه کردهام و در این حوزه سررشته دارم، اما دیگران تنها دستی از دور به آتش دارند و راه برخورد با آن را نمیدانند و با ابزار و عوامل آن آشنا نیستند.
در عین حال به خوبی میدانم امروز مافیای وی پی ان چه بلایی سر آی تی، ارتباطات و اقتصاد آن آورده است.
وی اظهار داشت: معتقدم فساد تا از کشور فاصله نگیرد اقتصاد ما رونق نمیگیرد، اما مبارزه با فساد، با بگیر و ببند، جریمه و زندانی کردن محقق نمیشود. هر چند تا حدودی باید اینها نیز انجام شود.
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: راه حل مبارزه با فساد، ایجاد بانکهای جامع اطلاعاتی، شفافیت، کنترل هوشمند، پاسخگویی، هوش مصنوعی و توسعه دولت الکترونیک است و باید به اجرای دقیق دولت الکترونیک بازگردیم.
حجت الاسلام پور محمدی اظهار کرد: تجارب جهانی نشان داده بخش زیادی از مبارزه با فساد با ابزارهای دولت الکترونیک حل و فصل شده است و امروز در جهان بزرگترین پلیسهای اقتصادی و مالی، سازمانهای مالیاتی هستند. بنده با تجربهای که در این زمینه دارم، گامهای خوبی میتوانیم در این حوزه برداریم و توفیق در این زمینه را قوت بخشیدن به سلامت اقتصاد میدانم.
وی گفت: اگر ملت به من رأی بدهد تازه کار جدی من با شما فعالان اقتصادی آغاز میشود، به شدت به کمک شما نیاز دارم و در عین حال سختگیر و کمملاحظه هستم. نام دولتم را دولت قرار وفادار و عهدهدار گذاشتهام و به دنبال ثبات و آرامش هستم و عدالت، ثروت، انضباط، نظم و اقتدار (در جهت دفاع از حقوق مردم، نه علیه مردم) اولویتهای من خواهد بود.
نظر شما