به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، متقی نیا در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: سال گذشته ۲۱۰ همت تسهیلات پرداخت شد که از این میزان حدود ۶۰ همت تسهیلات تکلیفی بود و تکالیف مختلفی طبق قانون بودجه و مرتبط با تأمین نهادههای بخش کشاورزی توسط این بانک انجام و حدود ۹۰ درصد تسهیلات بانک در بخش کشاورزی پرداخت شد.
سرپرست بانک کشاورزی با بیان اینکه این بانک به تنهایی تقریباً نیمی از تسهیلات بخش کشاورزی را پرداخت کرده است، یادآور شد: برخی مشکلات از جمله آزادسازی نرخ ارز که در سالهای گذشته اتفاق افتاد، باعث ناترازی بانک شد که خوشبختانه در دولت سیزدهم بیش از ۴۰ درصد این ناترازی برطرف شد.
متقی نیا با بیان اینکه در اجرای برنامههای دولت سیزدهم برای ارتقای بخش کشاورزی، پرداخت پول خرید تضمینی گندم از طریق بانک کشاورزی انجام میشود، اضافه کرد: با هماهنگی مسئولان مربوطه از جمله معاون اول رئیس جمهور، وزیر جهاد کشاورزی و رؤسای سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی یارانهها، اواخر هفته گذشته و در مرحله دوم، ۲۸ همت پول گندمکاران پرداخت شد که با احتساب دو همت پرداختی مرحله اول، در مجموع نزدیک به ۳۰ همت از مطالبات گندمکاران از طریق این بانک پرداخت شده و مابقی مطالبات نیز به تدریج و با تأمین اعتبار از سوی دولت پرداخت خواهد شد.
سرپرست بانک کشاورزی درباره هدفگذاری این بانک در سال جاری، گفت: با توجه به دستاوردهای مطلوبی که دولت سیزدهم در زمینه پرداخت تسهیلات و تأمین مالی بخش کشاورزی داشته است، از ابتدای دولت تاکنون تقریباً تسهیلات در این بخش و فقط در بانک کشاورزی رشد دو برابری داشته است.
وی با بیان اینکه دولت در سریعترین زمان ممکن به تعهدات خود عمل کرده است، افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی میشود بانک کشاورزی در سال جار ی ۲۵۰ همت تسهیلات در بخش کشاورزی به ویژه در بخش اعتبارات خرد پرداخت کند.
متقی نیا خاطرنشان کرد: این میزان تسهیلات با هدف کمک به حفظ و ارتقا وضعیت معیشت روستاییان، توسعه کسب و کارهای کوچک و اشتغال زنان روستایی و حمایت از طرحهای مولد و بزرگ در بخش کشاورزی اختصاص خواهد یافت.
سرپرست بانک کشاورزی با اشاره به ظرفیتهای مجموعههای صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به برنامههای ویژه این بانک برای حمایت از صنایع مذکور اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۷ هزار فقره تسهیلات به ارزش بیش از ۳۲ همت به واحدهای صنایع تبدیلی پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال نیز یک هزار و ۲۰۰ فقره به ارزش حدود ۴.۲ همت تسهیلات در این بخش پرداخت شده است، تصریح کرد: توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی جز برنامههای ویژه بانک کشاورزی است؛ چرا که معتقدیم تقویت این مجموعهها میتواند نقش مهمی در تکمیل زنجیرههای تولید و پیشبرد اهداف و برنامههای بخش کشاورزی و صنایع غذایی داشته باشد.
متقی نیا توجه به سیاستهای وزارت اقتصاد و بانک مرکزی را یکی از اولویتهای بانک کشاورزی دانست و افزود: موظفیم با رعایت انضباط مالی ضمن رفع ناترازی بانک، به کنترل تورم کمک کنیم.
وی با اشاره به موفقیتها و دستاوردهای بانک کشاورزی در حوزه بانکداری الکترونیک به سامانههای غیرحضوری این بانک اشاره کرد و گفت: با استفاده از قابلیتهای سامانه آسان، پرداخت تسهیلات غیرحضوری میسر شده و در زمینه اعتبارات خرد، مشتریان میتوانند بدون مراجعه به شعبه درخواست تسهیلات خود را در بستر الکترونیک ثبت کنند.
متقی نیا سامانه باران بانک کشاورزی را بستری برای افتتاح حساب غیرحضوری و دریافت چندین خدمت الکترونیک دیگر عنوان کرد و اظهار داشت: سامانه پالیز نیز ظرفیتی برای مدیریت زنجیرههای تأمین است که سال گذشته رونمایی شده و از طریق این سامانه تسهیلات مورد نیاز فعالان زنجیرههای تولید پرداخت خواهد شد.
سرپرست بانک کشاورزی با اشاره به برنامهها و اقدامات این بانک در حوزه کشاورزی قراردادی، یادآور شد: با توجه به تقاضاهای موجود در این بخش و با همکاری صندوق توسعه ملی، تمام قراردادهای مربوطه منعقد شده و در چارچوب این قراردادها ۵ تا ۶ همت تسهیلات از محل منابع صندوق مذکور به صورت ریالی به واجدین شرایط پرداخت شده است.
متقی نیا در پایان خاطرنشان کرد: تا کنون نزدیک به صد در صد تکالیف بانک کشاورزی در زمینه پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری انجام شده است.
نظر شما