۳۰ خرداد ۱۴۰۳، ۱۵:۲۷

امیر فخری:

توسعه دریامحور با داشتن داده‌های جغرافیایی امکان پذیر است

توسعه دریامحور با داشتن داده‌های جغرافیایی امکان پذیر است

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: توسعه دریا محور بدون داشتن داده‌های جغرافیایی و الزاماً داده‌های با مقیاس مناسب واقعاً امکان پذیر نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر مجید فخری روز چهارشنبه در همایش روز جهانی هیدروگرافی که در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار شد گفت: سازمان نیروهای مسلح به عنوان یکی از ارکان هیدروگرافی به همراه سازمان نقشه برداری کشور و سازمان بنادر دریانوردی در سایه همکاری‌های ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان اعضای اصلی کمیته هیدروگرافی کشور فعالیت می‌کنند.

وی افزود: حاصل این فعالیت در طی سال های گذشته پیشرفت کشور در حوزه‌های تولید چارت‌های دریایی، ناوبری دریا و اقیانوس‌ها بوده است.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با بیان اینکه سال گذشته سال خوبی برای حوزه هیدروگرافی سازمان جغرافیایی بوده است گفت: موضوع هیدروگرافی دریای خزر را سال گذشته شروع کردیم که یک موضوع کار نشده بوده است و با تولید نقشه‌های مقیاس یک چهارهزارم ساحلی این کار آغاز شد و در سال ۱۴۰۳ این موضوع را با بکارگیری شناورهای دیگری که در برنامه داریم با شدت بیشتری ادامه دهیم.

سرتیپ دوم فخری با بیان اینکه دو فروند شناور هیدروگرافی سبک را سال گذشته در دستور کار ساخت داشتیم گفت: در این زمینه به نتایج خوبی رسیدیم و یک پروند آن تحول مرکز آب نگاری شده است و فروند دیگر به زودی تحویل خواهد شد.

وی با بیان اینکه تجهیزاتی مثل Multi-Beam و ADCP را به مجموعه آبنگاری سازمان اضافه کردیم و به کار گیری دستگاه‌های جدید سی تی دی امکان داده برداری جمع آوری اطلاعات فیزیکی آب دریا در خلیج فارس و دریای عمان فراهم خواهد شد.

توسعه دریا محور با داشتن داده‌های جغرافیایی امکان پذیر است

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: اکتیس بومی کشور را با همکاری شرکت‌های دانش بنیان تولید کردیم که نتیجه همکاری طولانی مدتی با مجمعه‌های علمی کشور است و به روز رسانی چارت‌های دریایی که با سرعت بهتری نسبت به سال‌های گذشته در حال انجام است.

سرتیپ دوم فخری با بیان اینکه در حوزه دریا سیاست‌های بالادستی که سیاست‌های کلی توسعه دریا محور و برنامه هفتم توسعه کشور بود را دنبال کردیم گفت: بهره گیری از ظرفیت حداکثری دریا برای اهراز جایگاه شایسته جهانی و رتبه اول در منطقه، توسعه فعالیت‌های اقتصاد دریا محور و ایجاد قطب‌های توسعه دریا به عنوان پیشران در سواحل و جزایر و پس کرانه‌ها، بهره برداری حداکثری از ظرفیت‌ها، منابع، ذخایر و سایر منابع زیست دریایی، تدوین طرح جامع توسعه دریا محور با بکارگیری تجهیزات موجود برای پهنه بندی دریا، کرانه و پس کرانه، تعیین سهم و جغرافیای جمعیت، تجارت و صنعت از جمله محورهای سیاست‌های کلی توسعه دریا محور است که نشان می‌دهد در راهبردهای کلان کشور نگاه جدی به موضوع توسعه دریا محور وجود دارد.

وی افزود: آن چیزی که کمتر در این سنت به آن توجه شده که امیدواریم در سندهای تکمیلی به آن پرداخت شود موضوع داده‌های دریایی، کرانه‌ها و پس کرانه‌ها است که نیازمند همکاری مشترک سازمان نقشه برداری، سازمان بنادر و دریانوردی، پژوهشگاه اقیانوس شناسی، سازمان هواشناسی، سازمان زمین شناسی و فضایی است برای اینکه داده‌های مکان محور این حوزه بزرگ را با کمک همه فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: توسعه دریا محور بدون داشتن داده‌های جغرافیایی و الزاماً داده‌های با مقیاس مناسب واقعاً امکان پذیر نیست. آنچه مهم است ما با هماهنگی بین سازمانی و فراسازمانی بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای تهیه داده‌های مناسب و داده‌هایی با مقیاس بزرگ از سواحل، کرانه‌ها و پس کرانه‌ها داشته باشیم.

روز جهانی هیدروگرافی با هدف ایجاد فرصتی برای افزایش آگاهی همگانی در خصوص نقش مهمی که هیدروگرافی در پیشرفت جوامع ایفا می‌کند روز چهارشنبه با حضور امیر سرتیپ دوم مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع، علی اکبر صفایی رئیس سازمان بنادر و دریانوردی، علی جاویدانه رئیس سازمان نقشه برداری کشور و دیگر میهمانان لشکری و کشوری برگزار شد.

هیدروگرافی شاخه‌ای از علوم کاربردی است که به اندازه گیری و تشریح فیزیکی اقیانوس‌ها، دریاها، مناطق ساحلی، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها و همچنین پیش بینی تغییرات آنها در گذر زمان پرداخته و به منظور ایمنی ناوبری و پشتیبانی از تمامی فعالیت‌های دریایی شامل توسعه اقتصادی، امنیت، دفاع، علوم و تحقیقات و حفاظت محیط زیست انجام می‌پذیرد.

کد خبر 6142025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha