خبرگزاری مهر، گروه استانها – فاطمه جهانبخش: در حالی که در دسترس بودن خدمات بهداشت و سلامت یکی از ملاکهایی است که میتواند نشان دهد جامعه و یک شهر تا چه میزان از رفاه برخوردار است، قدمت همه بیمارستانهای بخش دولتی استان قزوین به زمان پیش از انقلاب باز میگردد و تنها بیمارستان ولایت است که در دوران پس از انقلاب ساخته شده است.
با این حال زیرساختهای حوزه سلامت استان قزوین پاسخگوی نیازهای بخش عمومی نیست و بدیهی است با توجه به جمعیت و این موضوع که بسیاری از بیماران از استانهای اطراف از جمله زنجان برای بهره از خدمات پزشکی به قزوین و این بیمارستانها مراجعه میکنند باید شاهد رشد در این زمینهها باشیم؛ رشدی که تا زمان اجرایی شدن، وقت و سرمایه قابلتوجهی از کشور و استان را صرف خود میکند.
تکمیل پروژه الحاقی بیمارستان شهید رجایی تا پایان سال ۱۴۰۳
با توجه به این نیاز در خردادماه سال ۱۳۹۵ کلنگ بخش الحاقی بیمارستان شهید رجایی قزوین در زمینی به مساحت ۳ هزار مترمربع به زمین زده شد و قرار بود این بیمارستان در هفت طبقه ساخته شود.
در سال ۹۶ رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفت وگویی اعلام میکند که بخش الحاقی بیمارستان شهید رجایی تا ۳ سال آینده یعنی سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری میرسد و این گفت و گو زمانی انجام میشود که بیش از یک سال از کلنگ زنی این مجموعه گذشته است.
در سال ۱۳۹۷ و با گذر دو سال از آغاز پروژه بخش الحاقی بیمارستان مدیر فنی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفت و گو یی دیگر اعلام میکند که میزان پیشرفت کل پروژه ۳۳ درصد است و در نهایت پروژه تا سال ۱۴۰۰، علاوه بر اینکه از تحویل باز میماند با پیشرفت ۳۵ درصدی به دولت سیزدهم تحویل داده میشود.
پس از سفر شهید آیت الله رئیسی به قزوین و تخصیص اعتبارات این سفر به بخش سلامت پروژه الحاقی بیمارستان با سرعت ادامه میاید و دیده بان، رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در بازدید اصحاب رسانه از پروژههای عمرانی بخش سلامت اعلام میکند پروژه طی دو سال بیش از ۴۰ درصد پیشرفت داشته و تا پایان سال ۱۴۰۲، ۷۸ درصد از آن تکمیل شده و سپس در گفتوگویی با خبرگزاری «ایرنا» اعلام میشود این پروژه تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
تحقق یک نیاز دیرینه
با توجه به کمبودهای فضای بیمارستانی در استان قزوین ساخت پروژه بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی در قزوین آغاز شد اما بیشتر میشد آن را یک طرح راکد دانست که مدام در سالهای مختلف و در خبرهای متعدد تنها حرف از پیشرفت ۱۵ درصدی این پروژه به میان میآمد اما با آغاز فعالیت دولت سیزدهم این پروژه نیز با تحولهای بسیاری رو به رو شد و در ایام سفر شهید آیت الله رئیسی به قزوین پیشرفت زیر ۵۰ درصد داشت توانست بودجهای ۱۰۰۰ میلیارد تومانی از محل اعتبارات این سفر جذب کند.
مهدی رجحانی معاون عمرانی استاندار قزوین در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: کارهایی که در سال ۱۴۰۲ برای این پروژه انجام شد معادل تمامکارهایی است که از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ انجامشده بود به عبارتی در یک سال برابر ۶ سال کار شد. هماکنون این پروژه در مرحله اتمام اسکلت قرار دارد و بهزودی اسکلت کامل خواهد شد.
کلید خوردن انتقال بیمارستان ۱۰۰ ساله ۲۲ بهمن
سال ۱۴۰۱ معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفت و گو با همین خبرگزاری اعلام میکند بیمارستان آموزشی و درمانی ۲۲ بهمن که تنها بیمارستان استان قزوین نیز است یک ساختمان ۱۰۰ ساله در اجازه دانشگاه علوم پزشکی قزوین است که ۶ سال نیز از سررسید قرارداد بیمارستان با کالک گذشته است و از انجا که ساخت ساختمان جدید به عنوان بیمارستان پروژهای زمان بر است دانشگاه اقدام به خرید ساختمانی مناسب برای این بیمارستان کرده است.
وی توضیح میدهد: دانشگاه غزالی واقع در خیابان مینودر که طی چند سال اخیر دانشجو نداشت به مبلغ ۶۰ میلیارد ریال توسط خیرین و شهرداری خریداری شده و این پروژه پیشرفته ۸۰ درصدی داشته است.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفتوگوی دیگری در خردادماه سال جاری اعلام میکند که این بیمارستان با استانداردسازی و با افزایش ظرفیت به ۱۵۰ تخت بیمارستانی تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
با نگاهی اجمالی و کوتاه به اقدامات دولت شهید رئیسی در استان قزوین و در حوزه سلامت به چند نکته قابلتوجه میرسیم که شاید مهمترین آنها تأکید بر امر خدمت و لزوم براورده کردن نیازهای اولویتدار مردم باشد.
طرحهای مختلف زمینه سلامت را وقتی مورد بررسی قرار میدهیم با رخوت و رکود در انجام آنها مواجه میشویم. این طرحها عموماً بزرگ، هزینهبر و ضروری هستند ولی گویا گاهاً تنها به بخش زمان و هزینهبری آنها توجه میشده است، پروژههایی که اگر در بازه زمانی پیش بینی شده به انجام میرسیدند قطعه در تحمیل هزینهها به دولت تا حد قابلتوجهی صرفهجویی اتفاق میافتاده است.
آنچه امروز پیش روی دولت چهاردهم قرار دارد پروژههایی است که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت داشتهاند و با برنامهریزی و نگاه دولت سیزدهم این آمادگی وجود داشته است که تا پایان سال جاری به بهرهبرداری برسد لذا نگاه مردم و رسانهها با دقت به عملکرد دولت آینده دوخته شده است.
نظر شما