۴ تیر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۵

ابطال اجراییه بانکی و نقش وکیل بانکی در آن

ابطال اجراییه بانکی و نقش وکیل بانکی در آن

هنگامی‌که وام‌گیرنده، معوقات خود را به بانک نمی‌پردازد، بانک با تکیه بر وثیقه‌ها و اختیارات قانونی، درخواست صدور «اجراییه بانکی» کرده و با پیگیری عملیات اجرایی مطالبات خود را وصول می‌کند.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، هنگامی‌که وام‌گیرنده، معوقات خود را به بانک نمی‌پردازد، بانک با تکیه بر وثیقه‌ها و اختیارات قانونی ناشی از قرارداد بانکی منعقدشده، درخواست صدور «اجراییه بانکی» کرده و با پیگیری عملیات اجرایی مطالبات خود از بدهکار را وصول می‌کند.

مراحل صدور اجراییه بانکی و عملیات اجرایی

اگر بدهکار «سند رهنی» در بانک به وثیقه گذاشته باشد، بانک با مراجعه به دفترخانه‌ای که سند رهنی در آنجا تنظیم شده است، درخواست صدور اجراییه بانکی کرده و سپس عملیات اجراییه را پیگیری می‌کند. اما اگر تعهدات بدهکار در قالب قرارداد بانکی تنظیم شده باشد، بانک از دایره اجراییات اسناد بانکی اداره ثبت درخواست صدور اجراییه می‌کند.

پس از مهلت قانونی‌ای که به بدهکار پیش از صدور اجراییه داده می‌شود، برای او تشکیل پرونده اجرایی داده‌شده و عملیات اجرایی آغاز می‌شود. اگر وثیقه سند رهنی باشد، املاک مورد کارشناسی و ارزیابی قرار گرفته و سپس به مزایده گذاشته می‌شوند. اگر تعهدات در قالب قرارداد بانکی باشند، اموال بدهکار توقیف شده و پس از طی کردن مرحله کارشناسی و ارزیابی، به مزایده گذاشته می‌شوند.

پس از برگزاری مزایده و فروش اموال، سند انتقال اجرایی به نفع برنده مزایده تنظیم شده و املاک رسماً از نام بدهکار خارج می‌شوند. بانک از محل درآمد ناشی از فروش این املاک، مطالبات خود از وام‌گیرنده را وصول می‌کند.

پس از پایان مهلت قانونیِ پرداخت مطالبات، بانک با استفاده از اجراییه بانکی، تشکیل پرونده اجرایی داده و با ارزیابی و کارشناسی سند رهنی، ملک را به مزایده می‌گذارد.

ملک به مزایده گذاشته شده و سند انتقال به نفع برنده مزایده تنظیم شده و بانک از محل فروش ملک به مزایده گذاشته‌شده، مطالبات خود از تسهیلات گیرنده را وصول می‌کند.

ابطال اجراییه بانکی چگونه است؟

ابتدا باید دادخواست ابطال اجراییه بانکی تنظیم کرده و به دادگاه ارائه کنید. بدیهی است که دادخواست ابطال اجراییه بانکی باید همراه با ادله قانونی مبتنی بر قوانین تنظیم شده و اسناد و مدارک کافی آن را همراهی کنند.

حیاتی‌ترین چیز در دادخواست ابطال اجراییه بانکی، اشاره به مطالبات بلا وجه بانک از وام‌گیرنده و مغایرت قانونی آن‌ها است. این مغایرت می‌تواند از نظر میزان، زمان، شکل و … باشد.

با تمام این‌ها مهم‌ترین چیز در ابطال اجراییه بانکی، توجه به زمان ارائه دادخواست است. اگر دادخواست را در ابتدای زمان صدور اجراییه بانکی ارائه کرده و هیچ‌یک از مراحل بعدی اتفاق نیفتاده باشد، خواسته شما صرفاً ابطال اجراییه بانکی است.

اگر دادخواست ابطال اجراییه بانکی را زمانی ارائه کرده باشید که املاک کارشناسی شده و اداره ثبت در حال تعیین وقت برای مزایده است، خواسته شما باید ابطال اجراییه بانکی و متناسب با آن توقف عملیات اجرایی بانک باشد.

اگر دادخواست ابطال اجراییه بانک را هنگامی تنظیم کرده باشید که ملک به مزایده گذاشته شده و سند انتقال اجرایی به نفع برنده مزایده تنظیم شده باشد، ابتدا باید درخواست ابطال اجراییه بانکی داده و سپس متناسب با ابطال اجراییه بانکی، عملیات اجرایی بانک را ابطال کرده و درنتیجه خواهان ابطال مزایده و بازگرداندن اموال به نفع خود شوید.

آیا به وکیل بانکی نیازی هست؟

تنظیم یک دادخواست هوشمندانه، ارائه به‌موقع دادخواست، تقریر یک لایحه حساب‌شده، دفاع از خواسته‌ها در دادگاه در مقابل نمایندگان حقوقی باتجربه بانک، همه و همه نیازمند تسلط کامل به قوانین بانکی و همچنین تجربه حضور در دعاوی بانکی است؛ کار بسیار دشواری که تنها با همراهی یک وکیل بانکی ممکن است؛ فردی که هم تجربه حضور در دعاوی بانکی را داشته باشد و هم اشراف کامل به قوانین، بخش‌نامه‌ها و آئین‌نامه‌های بانکی و مالی داشته باشد.

گروه وکلای حقوقی سوبارش، با داشتن سال‌ها تجربه در عرصه‌های تخصصی بیمه، ملک و بانک، یکی از بهترین مراکز برای به دست گیری پرونده حقوقی شما است. وکلای بانکی سوبارش با داشتن رزومه‌ای درخشان در حل‌وفصل پرونده‌های پیچیده بانکی، آماده است تا از حقوق شما در مقابل بانک دفاع کرده و مانع از مصادره اموال و کسب‌وکار شما شود.

همین حالا و با جست‌وجوی عبارت «وکیل بانکی سوبارش» وارد وب‌سایت ما شده و از طریق راه‌های ارتباطی معرفی‌شده در سایت، با یکی از کارشناسان ما طرح مسئله کنید؛ قطعاً این اولین گام در پایان دادن به مناقشه حقوقی شما خواهد بود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6145639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha