۱۸ تیر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۷

مهر گزارش می دهد؛

ضعف آنتن‌دهی در روستاهای بخش دیشموک/ صدایی که به جایی نمی رسد

ضعف آنتن‌دهی در روستاهای بخش دیشموک/ صدایی که به جایی نمی رسد

یاسوج_ بسیاری از روستاهای بخش دیشموک در یک ضعف عدالت توزیعی، همچنان از مشکلات اینترنت و آنتن‌دهی موبایل رنج می‌برند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها_ حمیده تابش نژاد: در دنیای امروز، دسترسی به اینترنت و آن تن‌دهی مناسب به عنوان یک ضرورت انکارناپذیر تلقی می‌شود.

با این حال، در برخی از مناطق، به ویژه در روستاها، این دسترسی به یک چالش جدی تبدیل شده است.

اختلال در زندگی روزمره

بخش دیشموک در استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از نمونه‌های بارز این مشکل است و ساکنین این منطقه از ضعف شدید اینترنت و آن تن‌دهی رنج می‌برند و این موضوع زندگی روزمره آن‌ها را مختل کرده و به معضلی جدی تبدیل شده است.

استفاده از فیبر نوری هوایی در برابر عوامل جوی مانند باد و باران مقاوم نیست و به همین دلیل به طور مکرر قطع می‌شود.

ضعف آنتن‌دهی در روستاهای بخش دیشموک/ صدایی که به جایی نمی رسد

همچنین در بسیاری از روستاهای این منطقه، زیرساخت‌های ارتباطی مناسب وجود ندارد.

وقفه در فعالیت‌های شغلی و آموزشی

بسیاری از ساکنین این روستاها برای انجام کارهای خود به اینترنت نیاز دارند و قطع شدن مکرر اینترنت، باعث اختلال در فعالیت‌های شغلی و آموزشی آن‌ها می‌شود.

امامزاده «میرسالار» یکی از مکان‌های زیارتی مهم در این منطقه است و ضعف اینترنت در این منطقه، برای زائرینی که قصد دارند از خدمات الکترونیکی مانند رزرو هتل یا خرید بلیط استفاده کنند، مشکل ایجاد می‌کند.

ضعف آنتن دهی تلفن همراه

به گفته بخشدار دیشموک، ضعف اینترنت در این روستاها، باعث ضعف آنتن دهی تلفن همراه نیز شده و این موضوع، مشکلات ساکنین این مناطق را دوچندان کرده است.

ساکنین این روستاها از ضعف اینترنت و مشکلات ناشی از آن به شدت ناراضی بوده و خواستار حل این مشکل توسط مسئولان هستند.

اکثر روستاهای بخش دیشموک، به ویژه در حوزه‌های شرقی و روستای «لیراب» به دلیل استفاده از فیبر نوری هوایی و قطع مکرر آن، با مشکل ضعف اینترنت و آنتن دهی مواجه هستند و این موضوع نارضایتی ساکنین و زائران امامزاده «میرسالار» را به همراه داشته است.

علیرضا نوروزی، بخشدار دیشموک، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متأسفانه در اکثر روستاهای این بخش، به ویژه در حوزه‌های «لیراب» و حومه شرقی، از فیبر نوری هوایی استفاده می‌شود که در اثر باد، باران و یا حتی اقدامات عمدی توسط افراد، به طور مکرر قطع می‌شود.

وی افزود: قطع فیبر نوری هوایی در این روستاها، علاوه بر ایجاد مشکل برای ساکنین، باعث اختلال در فعالیت‌های شغلی، آموزشی و حتی زیارتی نیز می‌شود و به عنوان مثال، زائرین امامزاده میرسالار به دلیل ضعف اینترنت در این منطقه با مشکل مواجه هستند.

ضعف آنتن‌دهی در روستاهای بخش دیشموک/ صدایی که به جایی نمی رسد

نوروزی با اشاره به بازدید مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه و بویراحمد از بخش دیشموک، گفت: وی قول داد که تا پایان خرداد ماه، یک آن تن‌دهی رادیویی در کوه سیاه نصب شود.

نوروزی افزود: این آن تن‌دهی رادیویی به عنوان یک راه‌حل موقت، در زمان قطعی برق یا فیبر نوری، امکان برقراری ارتباط را به صورت دستی فراهم می‌کند.

وی همچنین بیان کرد: مشکل ضعف آنتن دهی در برخی از روستاها مانند «لیراب «امامزاده «میرسالار و سردو» به دلیل استفاده از فیبر نوری هوایی و قطع مکرر آن است.

بخشدار دیشموک در ادامه گفت: به دلیل ضعف آن تن‌دهی، اینترنت در این روستاها نیز ضعیف است و این موضوع نارضایتی ساکنین و زائران امامزاده میرسالار را به همراه داشته است.

استفاده از فیبر نوری زمینی به جای فیبر نوری هوایی بخاطر عوامل جوی مقاوم‌تر است و کمتر دچار قطعی می‌شود.

افزایش بودجه برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در روستاها می‌توان اقدامات لازم برای ارتقای کیفیت اینترنت در روستاها انجام داد.

امام جمعه دیشموک گفت: آنتن دهی همراه اول در دیشموک مطلوب نیست.

حجت‌الاسلام علی اکبر راوند نبود یا ضعیف بودن آنتن دهی خطوط همراه اول، استفاده از تلفن همراه و فضای مجازی را جزو لاینفک زندگی مردم امروز عنوان کرد و افزود: امروز تمام تعاملات، مبادلات و حتی کسب درآمد مردم به وسیله تلفن همراه انجام می‌شود.

شهری تنها با یک سایت

امام جمعه دیشموک با استناد به سخنان مسئولان مبنی بر اینکه ۹۸ درصد مردم از خطوط همراه اول استفاده می‌کنند. ابراز داشت: شهر دیشموک با حدود هشت هزار نفر جمعیت یک سایت همراه اول دارد و در نقاط مختلفی از این شهر خط دهی تلفن همراه بسیار ضعیف است.

ضعف آنتن‌دهی در روستاهای بخش دیشموک/ صدایی که به جایی نمی رسد

وی در ارائه پیشنهاد خود گفت: لازم است سایت سابق تقویت و سایت جدیدی راه اندازی شود و نیاز به این کار خیلی ضروری است تا مشکل مردم در این شهر حل شود.

حجت‌الاسلام راوند با اشاره به آنتن ندادن خطوط تلفن همراه در روستاهای بزرگ بالای صد خانوار اظهار داشت: «لیراب» یکی از روستاهای ما است و به علت نبود سایت همراه اول، بعضی از این روستاها اصلاً آنتن دهی ندارند.

مناطقی فاقد آنتن

وی افزود: روستای «سرتنگ لیراب» چنین وضعیتی دارد و آنتن روستای «ده احمد» ضعیف است، روستای «دلی اولیا و سفلی» در بیشتر مکان‌ها آنتن ضعیف دارند و در بعضی مناطق اصلاً آنتن وجود ندارد.

امام جمعه دیشموک از روستاهای بسیاری که خطوط همراه اول در آن‌ها آنتن ندارند نام برد و افزود: برای رفع این مشکل نیاز است که سایت راه‌اندازی شود و مردم با بهره‌مندی از این امکان ضروری جوامع امروزی، برای برگشت به روستای خود و ادامه تولید و حفظ فرهنگ روستایی تشویق شوند.

وی با ابراز تأسف از اینکه در زمان کرونا و آموزش بر خط برخی از دانش آموزانی که ناتوان از استفاده از اینترنت موبایل بودند، ترک تحصیل کرده‌اند گفت: این مشکل از جمله آسیب‌هایی است که نداشتن آنتن گوشی‌های همراه اول و نداشتن اینترنت برای مردم به وجود آورده است.

راوند افزود: این یکی از مشکلات بی‌شمار به وجود آمده به واسطه قطعی تلفن و اینترنت است.

حجت‌الاسلام راوند از مشکل داشتن فیبر نوری در مسیر شهر دیشموک به سمت قلعه ویسی خبر داد و اظهار داشت: قطع این فیبر نوری باعث قطعی چند ساعته خط‌های تلفن ثابت شهر می‌شود که سیستم آن یا باید تعمیر و یا تعویض شود.

قطع مکرر فیبر نوری

امام جمعه دیشموک درباره فیبر نوری دیشموک به حومه شرقی یا سایت مورخانی و لیراب که هوایی است، گفت: این فیبر نوری که هوایی است به صورت مداوم به وسیله افراد سودجو قطع می‌شود و نیاز ضروری است که کابل فیبر نوری به سمت حومه و روستاهای دیشموک زمینی شود تا چنین مشکلی وجود نداشته باشد.

وی در بیان مشکل دیگر ابراز داشت: فاصله بین نیروگاه برق تا شهر دیشموک حدود ۱۲۰ کیلومتر است و منطقه هم کوهستانی است و رعد و برق وجود دارد و فاصله زیاد نیروگاه تا شهر دیشموک باعث قطعی مکرر برق است که مشخص است چه مشکلات عدیده‌ای به وجود می‌آید.

ضعف آنتن‌دهی در روستاهای بخش دیشموک/ صدایی که به جایی نمی رسد

راوند با ابراز تأسف از اینکه در این منطقه ارتباط رادیویی هم وجود ندارد، تصریح کرد: اگر ارتباط رادیویی بود، با قطع فیبر نوری از آن ارتباط استفاده می‌شد که متأسفانه با قطع این فیبر نوری چند ساعت تا ۱۲ ساعت زمان می‌برد تا این مشکل حل شود.

امام جمعه دیشموک رسیدگی به مشکلات عدیده برق و تلفن همراه منطقه دیشموک را از مطالبات به حق مردم عنوان کرد و ابراز داشت: برطرف شدن مشکلات کسب و کار، آموزش و در نهایت امید به زندگی و ماندگاری مردم در این منطقه و با یاری خدا بازگشت کسانی که مهاجرت کرده‌اند با حل مشکلاتی که مطرح شد محقق شدنی است.

رفع این مشکل و دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار در تمامی روستاها، به ویژه در بخش دیشموک، ضرورتی انکارناپذیر است و این موضوع نه تنها به نفع ساکنین این مناطق خواهد بود، بلکه به رونق اقتصادی و توسعه پایدار این مناطق نیز کمک خواهد کرد.

کد خبر 6145996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha