به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام احمد مروی در مراسم اهدای احکام خادمان جدید بارگاه منور رضوی در حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد، با بیان اینکه خادمی حضرت رضا (ع) شرایط و الزاماتی دارد؛ اظهار کرد: اگر در خادمی بارگاه قدس رضوی تنها به دریافت لباس و حکم بسنده شود، بزرگترین جفا به این مقام رفیع انجام شده است، خادم رضوی بودن عنوان و مقام بلندی است که اگر عمل انسان این عنوان را تصدیق نکند، از عنایت و رأفت حضرت رضا (ع) دور خواهد بود.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: خادم رضوی در تمام ابعاد زندگی باید با حضرت ثامن الحجج (ع) نسبت داشته باشد، اگر گفتار و رفتار انسان با فرهنگ، سیره و روش حضرت رضا (ع) مطابقت نداشته، هرگز او خادم حقیقی حضرت رضا (ع) نخواهد بود و حضرت خادمی او را نخواهند پذیرفت.
وی عنوان کرد: حضرت رضا (ع) خادمی کسی را میپذیرند که قلب خود را پاک و طاهر ساخته باشد و طهارت قلب در پرتو تقوا، اطاعت خداوند و عمل به سیره، دستورات و آموزههای اهل بیت عصمت و طهارت (ع) حاصل میشود.
مروی گفت: جامعه نگاه متفاوتی به خادمان رضوی دارد، حضرت رضا (ع) و مردم از کسی که عنوان خادمی رضوی دارد، توقع دارند که حداقلهای سیره رضوی در زندگی او حاکم باشد؛ خادمان باید شایسته و در خور شأن جایگاه بزرگی که دارند عمل کنند و کوچکترین غفلت رفتاری از این امر پذیرفتنی نیست.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: خدام رضوی و خدمتگزاران زائران حضرت رضا (ع) باید معرفت خود را هر روز نسبت به امام رضا (ع) ارتقا بخشند تا خدمت در این دستگاه نورانی برای آنها تکراری و عادی نشود و این مهم بامطالعه و کسب معرفت و شناخت بیشتر نسبت به حضرت ثامنالحجج (ع) حاصل میشود.
وی تصریح کرد: از خادم روحانی درخواست میکنم که حوزه خدمت خود را در عرصه معرفی امام رضا (ع)، آشنایی هرچه بیشتر با مقام و جایگاه اهل بیت (ع)، اهمیت خدمت و مقام خادم و بالا بردن میزان معرفت دینی خادمان قرار دهند تا حضور در این بارگاه مطهر برای خادمان رضوی تکراری و عادی نشود.
مروی اظهار کرد: خادمان باید از جهت برخورد با مردم مظهر اخلاق و رفتار رضوی باشند، خادمان باید به تواضع، سعه صدر، خوش اخلاقی و مهربانی، طهارت ظاهری و باطنی، ارتباط مؤثر با زائران و غیره آراسته باشند.
غدیر؛ ضامن بقا و استمرار اسلام حقیقی است
تولیت آستان قدس رضوی انحراف در دین و وقوع کربلا و تشکیل داعش را از نتایج اسلام بدون غدیر دانست و ضمن قرائت آیه شریفه «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی، امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم.» اظهار کرد: نبی مکرم اسلام در طول ۲۳ رسالت، تمام آنچه برای سعادت بشر نیاز بود، بیان کرد، اما در روز غدیر خداوند چه حکمی را نازل کرد که با آن دین کامل و نعمت بر انسانها تمام شد؟ پروردگار متعال در عید غدیر «نظام سازی» و «الگوی مدیریت» را برای جامعه اسلامی معرفی کرد.
وی افزود: غدیر خم به این معناست که اگر تمام دستورات الهی در چهارچوب نظام و مدیریت دینی قرار نگیرد ضمانت اجرا پیدا نمیکند؛ از منظر شارع مقدس، بیان «نظام سازی و ارائه الگوی مدیریت» در غدیر خم به میزانی مهم است که اگر انجام نشود گویی در تبلیغ رسالت کاری انجام نشده است.
مروی ابراز کرد: آنهایی که در صفین و کربلا و در طول تاریخ در مقابل جریان حق ایستادند، عمدتاً در ظاهر مسلمانان و اهل نماز بودند، اما دلیل ضلالت آنها خارج شدند از «نظام مدیریتی» اسلام بود؛ خوارج با تمام شدت عبادات گمراه شدند و این گمراهی دلیلی جز گریز از نظام مدیریتی اسلام نداشت.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه غدیر ضامن بقای دین خداست؛ اظهار کرد: داعش نتیجه اسلام بدون غدیر است، غدیر آمد تا از انحراف در دین جلوگیری کند، غدیر تضمین کننده بقا و استمرار اسلام و موجب کمال دین است.
وی با بیان اینکه اسلام ناب محمدی با غدیر تعریف و تضمین میشود، گفت: غدیر بزرگترین عید مسلمانان است، عید انسانیت و بشریت است؛ اگر انسانها به دنبال سعادت، خوشبختی و عاقبت به خیری هستند باید به غدیر متمسک شوند؛ امامت و ولایت از برکات و جلوههایی از تجلیات غدیر است.
نظر شما