به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، آمادگی این را داشته باشید که با یک مصاحبه وقت گیر رو به رو شوید. امکان دارد شما ۸ صبح به دانشگاه مراجعه کنید و نوبت مصاحبه شما ۴ عصر باشد. این یک امر طبیعی است چرا که دانشگاهها در برنامه ریزی شان برای جلسه مصاحبه تمام داوطلبان در یک یا چند رشته را دعوت میکنند و به ترتیب ثبت نامی که ابتدای روز مصاحبه انجام شده افراد را دعوت میکنند. پس آمادگی این را داشته باشید که زمان مصاحبه ممکن است طول بکشد. وارد جلسه مصاحبه که شدید به هیچ وجه خستگی خودتان را نشان ندهید، به ساعت نگاه نکنید و سعی کنید مصاحبه را تا آخرین لحظه ادامه دهید.
دانلود PDF سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری
با توجه به این موارد، مشاوران پایگاه خبری آزمون دکتری، در این مقاله قصد دارند تا سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری را بررسی کنند، پس با ما همراه باشید.
خودتان را معرفی کنید؟
این سوال یکی از سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری است که در ابتدای پرسش و پاسخ از دانشجو میپرسند و شما باید پاسخ را بهگونهای هدایت کنید که با مفهوم مصاحبه مرتبط شود. درباره سابقه آکادمیک، انگیزه و علایق خود حرف بزنید، اما لزومی ندارد وارد جزئیات شوید. تمرین داشته باشید تا بتوانید پاسخ این سوال را، به زبان انگلیسی بدهید. نام و نام خانوادگی تان، رشته تحصیلی که خواندهاید، دانشگاهی که مدرک گرفته اید، زمینههای پژوهشی که کار کردهاید و زمینههایی که مورد علاقه تان هست را به صورت مختصر و مفید بیان کنید. تمرین کنید که نقاط قوت خودتان را در نظر بگیرید. حتماً از قبل مشخص کنید که در معرفی خود چه چیزی خواهید گفت.
چرا میخواهید در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهید؟
این سوال هم سوال معمولی است که پاسخی مشخص دارد. Ph.D یک تعهد است و شما برای پذیرفتن این تعهد وارد آن شدهاید. پاسخ شما باید انگیزهتان را بهوضوح نشان دهد تا سوالی در ذهن مصاحبهکننده باقی نگذارد. اساتید جلسه مصاحبه دکتری میخواهند بدانند هدف شما از تحصیل در مقطع دکتری چیست. دلیل اصلی شما از گرفتن مدرک دکتری چیست. شاید این سوال در ظاهر ساده به نظر برسد، اما نباید یک پاسخ ساده و کلیشهای برای آن آماده کرد. اساتید میخواهند انگیزه داوطلب برای ادامه تحصیل را بدانند. البته نباید در این زمینه اغراق کنید. کسب اطلاعات درمورد انگیزه نامه همواره از سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری بوده است. زمانی میتوانید در این سوال عالی بدرخشید که یک SOP قدرتمند داشته باشید.( انگیزه نامه (SOP) مخصوص مصاحبه دکتری)
پایان نامه کارشناسی ارشد
یکی از سوالات رایج که در مصاحبه دکتری در همه دانشگاهها از داوطلبان پرسیده میشود، سوال از پایان نامه کارشناسی ارشد است. لازم است که پایان نامه را به صورت فیزیکی در جلسه مصاحبه همراه داشته باشید. معمولاً بعد از بخش معرفی، سؤالاتی از پایان نامه کارشناسی ارشد شما پرسیده میشود.
ماهیت تحصیل در مقطع دکتری همانند کارشناسی ارشد، بیشتر پژوهشی و تحقیقاتی است. پس یکی از مواردی که میتوان از آن امتیاز کسب کرد و صلاحیت و توانایی علمی شما را ثابت کند، تسلط کامل بر محتوای پایان نامه کارشناسی ارشد است. لازم است که مروری بر پایان نامه خود به خصوص روش تحقیق آن داشته باشید تا توان دفاع از پایان نامه دوره ارشد خود را کسب کنید.
حتماً چند روز قبل از مصاحبه دکتری، پایان نامه خود را کامل مرور کنید، تا تسلط کاملی روی مطالب آن داشته باشید. سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری پیرامون پایان نامه کارشناسی ارشد، عبارتند از:
موضوع پایان نامه
از چه روشهای تحقیق در پایان نامه استفاده کردید
یافتههای پایان نامه
چرا از این نرم افزار یا آزمایش خاص استفاده کردید
پایان نامه شما میتواند یکی از نقاط قوت در مصاحبه دکتری باشد.
سوالات به زبان انگلیسی
در صورتی که موفق به کسب مدرک زبان شده اید حتماً مدرک خود را به همراه داشته باشید،
متداولترین سوالات به زبان انگلیسی در جلسه مصاحبه دکتری:
معرفی خود و ارائه رزومه آموزشی و پژوهشی و هدف از تحصیل در مقطع دکتری
روخوانی و ترجمه یک متن انگلیسی
لغات تخصصی مربوط به رشته تحصیلی پرسیده میشود
مکالمه انگلیسی اساتید با داوطلب (معرفی خود به زبان انگلیسی در مصاحبه دکتری)
در چند سال اخیر با این سوال هم مواجه شدیم که:
به نظر شما چه دانشگاههایی در زمینهی ارائه و معرفی رشته شما پیشرو هستند و چرا این دانشگاهها بهترین شدند
سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری پیرامون رزومه پژوهشی و آموزشی
در روز مصاحبه معمولاً در مورد زمینه پژوهشی داوطلب ممکن است که این دو سوال مطرح شود:
۱. سوال در مورد مقالات و کارهای پژوهشی داوطلب؛
از داوطلب در مورد مقالات، کتاب و کارهای پژوهشی وی سوال میشود. این سوالات ممکن است در قالب روش تحقیق، بیان مسئله و حتی موضوع آن پژوهش باشد. پژوهشهای خود را در در یک زمینه خاص متمرکز کنید و از یک شاخه به شاخه دیگر نپرید. اگر شما ۱۰ مقاله پژوهشی داشته باشید بسیار هم خوب است، اما اگر در حوزههای مختلف باشند ممکن است دیدگاه منفی را بین ارزیابان ایجاد کند.
۲. موضوع پروژهای که برای دکتری انتخاب کرده اید؛
یکی از مواردی که نشان میدهد شما انگیزه کافی و آمادگی لازم برای تحصیل در مقطع دکتری را دارید، انتخاب یک موضوع مناسب برای پروژه تحقیقاتی در زمان دکتری است. این موضوع نشان میدهد که شما از قبل برنامه ریزی لازم را انجام دادید. بطور کلی اساتید از این تیپ داوطلبان استقبال میکنند. پروپوزالتان را چگونه آماده کردهاید؟ مصاحبهکننده با این پرسشها بهدنبال میزان مشارکت شما در پروژه تحقیقاتی و زمان آمادگی پروپوزال شماست. فرآیند کاریتان را مطرح کنید و بگذارید مصاحبهکننده در جریان کار پروپوزالتان قرار گیرد. اگر شما بتوانید برای موضوع انتخابی خود یک پروپوزال تهیه کنید خیلی عالی میشود. چنانچه بتوانید زمینه پژوهشی را انتخاب کنید که به حیطه پژوهشی اساتید مورد نظر نزدیک باشد، یک امتیاز مثبت برای شما به حساب میآید. در همان جلسه دکترا نشان بدهید که موضوع مشخص برای انجام پایان نامه دکترایتان را هم دارید. برای مشخص کردن موضوع رساله دکتری، لازم است که طی جست و جو و مشورتهایی که قبل از جلسه مصاحبه میگیرید حوزه تخصصی و موضوع مورد علاقه خود را در رشته تخصصی تان مشخص کنید.
نکات مهم
در صورتی که سوالی از شما پرسیده شود که جواب آن را نمیدانید، صادقانه بگویید که در حال حاضر حضور ذهن ندارم.
به خاطر داشته باشید که اساتید در صورت شنیدن دروغ و یا اغراق، ذهنیت منفی پیدا میکنند.
برخی اساتید هدفشان از سوال پرسیدن این است که ببیند نحوه برخورد شما به سوال به چه صورت است.
نحوه برخورد شما به سوال خیلی خیلی مهمتر از جواب صحیح سوال است.
توصیه نامه از اساتید خود همراه داشته باشند. گرفتن توصیه نامه از اساتید شناخته شده در رشته تخصصی و از مدیران گروهها میتواند بسیار کاربردی باشد. دو یا سه توصیه نامه از اساتید شاخص در حوزه تخصصی خود دریافت کرده و همراه خود داشته باشید که در جلسه مصاحبه ارائه کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما