۶ تیر ۱۴۰۳، ۱۴:۰۸

gpu چیست؟ همه چیز در خصوص پردازنده گرافیکی

gpu چیست؟ همه چیز در خصوص پردازنده گرافیکی

اگر می خواهید بدانید gpu چیست، باید بگوییم که gpu همان واحد پردازش گرافیکی است. این قطعه در قلب کارت گرافیک وجود داشته و رندرهای ۳ بعدی بازی‌های گوناگون را به‌راحتی برای شما اجرا می کنند.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، سوالی که در ذهن بسیاری از کاربران به وجود آمده این است که gpu چیست؟ در پاسخ به این سوال که gpu چیست باید بگوییم که GPU واحد پردازش گرافیکی در کامپیوترها، لپ تاپ‌ها و موبایل‌های هوشمند است. در واقع این قطعه یک بخش کوچک اما مهم است.

کاربرد بسیار مهمی که برای این قطعه وجود دارد پردازش بخش‌های گرافیکی با سرعت بسیار بالا بوده و در این کار مهارت دارد. باید گفت که توان پردازنده گرافیکی نسبت به سی‌پی‌یو بیشتر بوده و این توان را برای گرافیک‌های سنگین استفاده می‌کند. برای اینکه بتوانید دقیق‌تر با این مفهوم آشنایی پیدا کنید باید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

تعریف اولیه GPU

بگذارید قبل از هر کاری یک تعریف اولیه برای پردازنده گرافیکی داشته باشیم. در پاسخ به این سوال که gpu مخفف چیست باید بگوییم که این GPU مخفف عبارت Graphics Processing Unit بوده و معنای آن نیز واحد پردازش گرافیکی است.

وظیفه این بخش پردازش و محاسبه داده‌های سنگین گرافیکی بوده و مصرف برق آن نسبت به CPU بسیار بیشتر است. این موضوع باعث شده بیشتر سیستم‌های کامپیوتری و لپ تاپ‌ها تنها درصورت نیاز از کارت گرافیک خود استفاده بکنند. این نکته را هم باید گفت که قیمت روز سیستم گیمینگ رابطه مستقیم با نوع gpu دارد.

مفاهیم مهم در GPU و کارت‌های گرافیک

برای اینکه بتوانید سوال gpu چیست را دقیق درک کرده و نسبت به خرید لوازم گیمینگ اقدام کنید، باید ببینید که چه مفاهیمی برای این قطعه وجود دارند. سوال gpu چیه نیازمند بررسی این موارد بوده و مهم‌ترین آن‌ها را باید شامل این موارد بدانیم:

توان پردازشی: میزان مصرف برق و توان پردازنده برای انجام امور مهم

VRAM: حافظه کش مجازی برای اجرای راحت‌تر گرافیک‌ها

سرعت ساعت: سرعت پایه پردازنده برای امور گرافیکی

CUDA: پلتفرم محاسباتی موازی و یک رابط برنامه‌نویسی جدید

کاربردهای کارت گرافیک

موضوعی که باید برای سوال gpu چیست ارائه کنیم این است که کاربردهای gpu در کامپیوتر چیست؟ برای پاسخ‌دادن به این سوال باید موارد زیادی را بررسی کنیم. این قطعه قادر است کاربردهای فراوانی را به شما ارائه دهد که برای دریافت این موارد باید مدل‌های خاصی از آن را تهیه کنید. این کاربردها عبارت‌اند از:

استفاده برای سیستم‌های گیمینگ قدرتمند

مورد نیاز برای سرورهای آنلاین

قابل استفاده برای ماینرها جهت انجام پردازش‌های سنگین

مناسب برای ویرایش ویدئو و عکس

بهره‌گیری برای رندرهای گرافیکی مانند مدل‌های سه‌بعدی

تفاوت CPU و GPU

بگذارید برای این که دقیق‌تر قادر به درک پاسخ gpu چیست داشته باشید، تفاوتی که میان سی‌پی‌یو و جی پی یو وجود دارد را باهم بررسی کنیم. در این مورد باید گفت که CPU واحد پردازش مرکزی بوده و محاسبات و امور اصلی برعهده آن است.

به‌طور مثال، کامپایل کدهای برنامه‌نویسی شده، اجرا کد برنامه‌های گوناگون، مدیریت رم، محاسبات سنگین، نگهداری تاریخ و ساعت برعهده این قطعه هستند. قدرت جی پی یو از سی‌پی‌یو بیشتر است؛ اما از آن تنها برای پردازش‌های گرافیکی استفاده می‌کنند؛ مثلاً بخش‌های ۳ بعدی برنامه‌های مختلف.

آیا کارت گرافیک و پردازنده گرافیکی یکی هستند؟

برای پاسخ به این سوال که gpu در کامپیوتر چیست باید بگوییم که پردازنده گرافیکی یک قطعه کوچک همانند سی‌پی‌یو بوده و پردازش‌های گرافیکی را بر عهده دارد؛ اما کارت گرافیک یک مجموعه کامل از قطعات خنک‌کننده، برق رسان است که پردازنده گرافیکی در آن قرار داشته و به کمک هم در کیس‌ها استفاده می‌شوند.

برندهای تولیدکننده GPU

gpu چیست؟ همه چیز در خصوص پردازنده گرافیکی

نکته بسیار مهمی که باید جهت پاسخ دقیق به این سوال که gpu چیست ارائه کنیم، برندهای تولیدکننده آن هستند. توجه کنید که برند تولیدکننده پردازنده گرافیکی با برندهای کارت گرافیک متفاوت است. این برندها بدین صورت هستند.

Intel

باید بدانید که یکی از معروف‌ترین تولیدکنندگان GPU شرکت اینتل است. برای پاسخ به سوال gpu چیست باید گفت که اینتل پردازنده‌های گرافیکی معمولی برای سیستم‌های کامپیوتری مالتی مدیا تولید می‌کند.

در واقع هر سیستمی به یک پردازنده گرافیکی نیاز دارد؛ اینتل نیز مدل‌هایی مانند Intel Iris X تولید کرده تا با کمک آن قادر باشید پردازش‌های سبک را به‌راحتی انجام دهید. توان پردازشی آن بالا نبوده و مصرف برق کم و قیمت مناسبی نیز دارد.

AMD

شرکت دیگری که باید به عنوان برند تولیدکننده gpu به شما معرفی کنیم، شرکت AMD نام دارد. این شرکت در تولید پردازنده‌های مختلف فعالیت کرده و سری محصولات Radeon خود را در این زمینه معرفی کرده است. محصولات سری رادئون پردازنده‌های گرافیکی آن هستند.

این محصولات پس‌از شرکت انویدیا وارد بازار شده و معمولاً توان کمتری دارند. به‌طور کلی شرکت AMD تراشه‌های مناسبی با قیمتی پایین تولید می‌کند؛ اما در برخی از محصولات CPU توانسته رقابت سنگینی با اینتل داشته باشد. البته این موضوع باعث نشده تا در بخش گرافیکی از انویدیا جلو بزند.

Nvidia

معروف‌ترین، پرفروش‌ترین و شناخته‌شده‌ترین برندی که پردازنده گرافیکی تولید می‌کند، شرکت انویدیا نام دارد. این شرکت از سال ۱۹۹۳ فعالیت خود را در ایالت کالیفرنیا آمریکا آغاز کرده و توانسته تا به امروز محصولات متفاوتی به بازار عرضه کند.

برای پاسخ به gpu چیست باید بگوییم که انویدیا سری محصولات مختلفی مانند RTX و GTX را برای محصولات گیمینگ تولید کرده است. این شرکت از معماری‌های مختلفی مانند تورینگ و پاسکال استفاده کرده و امروزه تراشه‌های مخصوص هوش مصنوعی را تولید می‌کند. این محصولات توسط شرکت‌های بزرگ مورد استقبال قرار گرفته‌اند.

چگونه بهترین کارت گرافیک را برای کامپیوتر خود انتخاب کنیم؟

درصورتی که می‌خواهید پس‌از آشنایی با این که gpu چیست یک مدل مناسب از آن را بخرید، باید ببینید که چه نیازی از این قطعه دارید. هرکدام از مدل‌های آن قابلیت‌های مختلف داشته و می‌توانند به روش‌های گوناگونی استفاده شوند.

اگر به‌دنبال امور گیمینگ حرفه‌ای هستید، باید مدل‌هایی را بخرید که رم آن‌ها حداقل ۸ گیگابایت باشد. البته توجه کنید که برند تولیدکننده کارت گرافیک را باید ایسوس انتخاب کنید تا علاوه بر استفاده از بهترین سیستم خنک‌کننده، قابلیت‌های مختلفی را نیز به شما ارائه دهد. سری ۳۰۵۰ از نسل RTX برای گیمرهای معمولی خوب هستند؛ اما برای گرافیک‌های حرفه‌ای‌تر باید سراغ محصولات ۳۰۸۰ یا ۴۰۶۰ بروید.

خرید بهترین کارت گرافیک از تکنولایف

gpu چیست؟ همه چیز در خصوص پردازنده گرافیکی

حال که پاسخ gpu چیست را باهم بررسی کردیم، باید به بهترین فروشگاه برای خرید آن بروید. تکنولایف یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین مراکز اینترنتی در این زمینه بوده و بهترین مدل‌های کارت گرافیک را برای شما موجود کرده است. انواع کارت گرافیک و سایرتجهیزات گیمینگ را می‌توانید از این شرکت با بهترین قیمت خریداری کنید؛ همچنین در صورتی که جز افرادی هستید که علاقه زیادی به بازی با کنسول دارید می‌توانید با ورود به این سایت نگاهی به قیمت روز کنسول‌های بازی نیز داشته باشید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6148541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha