به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، روزنامه «Irrawaddy» گزارش داد که در پی حملات توپخانه ای و هوایی ارتش میانمار طی ۴ روز گذشته به ایالت «شان» و ناحیه «ماندالی» در این کشور ۲۰ غیرنظامی جان باخته و ۲۳ غیرنظامی نیز زخمی شدند.
بر اساس اعلام این رسانه، ارتش آزادیبخش ملی «تاانگ» (TNLA)، در ۲۵ ژوئن حملاتی را در مناطق «کیاکمه» و «ناونگکیو» در ایالت «شان» و منطقه «موگوکه» در ناحیه «ماندالی» به دلیل نقض مداوم آتش بس که با میانجیگری چین در ژانویه توسط ارتش میانمار حاصل شد، آغاز کرد.
ارتش آزادیبخش ملی «تاانگ» در نتیجه این حملات، مناطق مورد بحث و برخی از مقرهای ارتش میانمار و یک پاسگاه پلیس را تحت کنترل خود درآورد.
ارتش میانمار نیز این مناطق را مورد حملات توپخانه ای و هوایی قرار داد که در نتیجه آن ۲۰ غیرنظامی کشته و ۲۳ نفر نیز زخمی شدند.
ارتش میانمار روز اول فوریه سال ۲۰۲۱ در پی بازداشت «میو انیونت» سخنگوی حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و «آنگ سان سوچی» سرکرده این حزب و وزیر خارجه این کشور با انتشار بیانیهای اعلام کرد که قدرت به «مین آنگ هلینگ» فرمانده کل ارتش منتقل شده است.
مسلمانان روهینگیا که با تصویب قانونی توسط دولت میانمار در سال ۱۹۸۲ حقوق شهروندی خود را از دست داده و یک اقلیت مسلمان بدون تابعیت در میانمار شدند، سرانجام از سوی ارتش میانمار در ۲۵ آگوست سال ۲۰۱۷ مورد حملات شدیدی قرار گرفتند.
ارتش میانمار و بودائیان افراطی به بهانه واهی حمله به پاسگاههای مرزی این کشور در ایالت راخین، حملات پاکسازی قومی علیه مسلمان روهینگیا را آغاز کردند. در این حملات بیش از ۹۰۰ هزار مسلمان راخینی به بنگلادش پناه بردند و صدها روستای مسلمانان به آتش کشیده شد. سازمانهای بین المللی حقوق بشر با انتشار تصاویر ماهوارهای تائید کردند که صدها روستای مسلمانان ویران شده است.
سازمان ملل متحد و دیگر سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر خشونت علیه مسلمانان راخین در میانمار را «پاکسازی قومی» و «نسلکشی» توصیف میکنند.
میشل باشله کمیسر عالی وقت حقوق بشر پیشین سازمان ملل متحد در این ارتباط گفته بود که شرایط بازگشت پناهجویان روهینگیایی به خانههای خود در میانمار فراهم نشده است.
نظر شما