به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره رأی برتر و تبیین اندیشههای قضائی مقام معظم رهبری با حضور رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح، رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه، شورای معاونین و مدیران سازمان قضائی نیروهای مسلح و جمعی از فرماندهان نظامی و انتظامی در سازمان قضائی نیروهای مسلح مرکز و در استانها به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین احمدرضا پورخاقان، در ابتدای مراسم تجلیل از قضات صادر کننده آرا برتر، گفت: غربیها حقوق بشر سال ۱۹۴۵ را به رخ ما میکشند در حالی که منشور فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر که متعلق به ۱۴۰۰ سال پیش است در اختیار ما قرار دارد، که سازمان ملل هنوز به آن افتخار میکند، حقوق بشر کشور ما، کودککش غزه نیست که دنیا میبینند که رژیم صهیونیستی چگونه ۱۲ هزار کودک را به قتل رسانده است، ولی همچنان در دنیا عربدهکشی میکنند.
وی با اشاره به محورهای ارائه شده قضائی رهبر انقلاب گفت: فرمایشات مقام معظم رهبر انقلاب در سه محور تحقیقات قضائی، صدور احکام، اجرای احکام است. همچنین رهبر انقلاب در خصوص حساسیت کار ضابطان میفرمایند: «مبادا به دلیل مهم بودن کارتان اشتباه کنید و به کسی ظلم کنید کار مهمی انجام میدهید و باید مراقب باشید چرا که کار شما مثل جراحی چشم ظریف است باید مواظب بود هیچ رگی بی حساب زیر تیغ جراحی قرار نگیرد.
پورخاقان با اشاره به گفته رهبر انقلاب در خصوص قانون مداری گفت: قانونمداری یکی از تأکیدات رهبر انقلاب است که اگر بخواهیم مجری عدالت باشیم، ابتدا باید خودمان قانونمدار باشیم و مقام معظم رهبری فرمودند به هیچ چیز خلاف قانون اجازه داده نمیشود.
وی افزود: رهبر انقلاب همچنین بر نظم و انضباط در کار قضائی تاکید دارند و همواره باید توجه داشت که هیچ کاری بدون نظم و ترتیب انجام نمیشود. در خصوص مفاسد اقتصادی بنا بر گفته رهبر انقلاب علاوه بر برخورد قاطع و بازدارنده با مجرمین اقتصادی باید ریشه به وجود آمدن این مفاسد را شناخت و با آن مقابله کرد، تکیه بر پیشرفت علمی در این امر مهم است.
رئیس سازمان قضائی با تاکید بر فرمایش رهبر انقلاب مبتنی بر لزوم استحکام اعتقادی قضات، گفت: قاضی که گسترش دهنده عدالت است در درجه اول باید خود از استحکام اعتقادی بالا برخوردار باشد. تا بتواند درست قضاوت کند، چرا که قاضی میتواند مانند دیگران در معرض وسوسه پول، شهوت، مقام و رفاقت قرار گیرد، و در واقع قضات باید بر محیط اثر بگذارند و آن را درست کنند نه اینکه خدای ناکرده متأثر از آن شوند.
وی در ادامه خاطر نشان ساخت: بحمدالله اکثریت قاطع قضات در کشور ما مزین به سلاح ایمان و اخلاق هستند.
پورخاقان گفت: اگر کیفرخواست صادر شد و قاضی جرم را احراز کرد، مجازات باید بازدارنده باشد، البته باید دقت کنید که اصل بر پیشگیری از وقوع جرم است.
نظر شما