به گزارش خبرگزاری مهر، محسن افشارچی در آیین گرامیداشت روز صنعت، معدن و تجارت در سالن همایشهای اتاق بازرگانی استان، افزود: مسأله عمده کشور این است که نرمافزار حکمرانی شامل ساز و کارها و فرآیندها از دهه ۶۰ به این سو به روز نشده است.
وی ادامه داد: در حوزه سیاست هم ساز و کارهای مربوط به مشارکت مردم در سیاست مثل تحزب را نداریم و این باعث سردرگمی مردم میشود و نامزدها و منتخبان هم چیزی را گردن نمیگیرند.
استاندار زنجان گفت: در حوزه اقتصاد هم چنین مشکلی داریم که اقتصاد ما بر مبنای نفت شکل گرفته است و رشد اقتصادی اغلب از محل درآمدهای نفتی محقق میشود.
افشارچی به فرآیندهای زمانبر استعلام و تحقق سرمایهگذاریها اشاره کرد و ادامه داد: اکنون ۱۷ مرکز داریم که باید به استعلامهای سرمایهگذاری پاسخ بدهند در حالیکه این روند، واگراست و ما نیازمند این هستیم که فرآیندها همگرا شود.
وی اظهار داشت: طی فعالیت دولت سیزدهم از محل همگراییهای ایجاد شده در استان، ۱۹۰ هزار میلیارد ریال پروانه بهرهبرداری صنعتی در استان صادر کردیم.
استاندار زنجان به اهمیت حوزه بازرگانی و تجارت اشاره کرد و گفت: تجارت باید به صورت یک فعالیت مستقل و مجزا تعریف شود در حالیکه تولید کنندهها در کنار تولید کار فروش محصولات را هم انجام میدهند.
استاندار زنجان با بیان اینکه مسأله عمده کشور این است که نرمافزار حکمرانی کشور از دهه ۶۰ به بعد بهروز نشده است خاطر نشان کرد؛ ما از دوره اتکا به درآمدهای نفتی عبور کردهایم و اکنون شرایط فرق کرده است و به دنبال این هستیم تا مجاری تولید ثروت در کشور افزون شود.
افشارچی افزود: در حوزه اقتصاد هم چنین مشکلی داریم که اقتصاد ما بر مبنای نفت شکل گرفته است و رشد اقتصادی اغلب از محل درآمدهای نفتی محقق میشود.
وی به فرآیندهای زمانبر استعلام و تحقق سرمایهگذاریها اشاره و ادامه داد: اکنون ۱۷ مرکز داریم که باید به استعلامهای سرمایهگذاری پاسخ بدهند در حالیکه این روند، واگراست و ما نیازمند این هستیم که فرآیندها همگرا شود.
استاندار زنجان به اهمیت حوزه بازرگانی و تجارت اشاره کرد و گفت: تجارت باید به صورت یک فعالیت مستقل و مجزا تعریف شود در حالیکه تولیدکنندگان در کنار مقوله تولید تمرکز در فرآیند بازاریابی و فروش محصولات هم دارند.
تصمیمات جدید در موضوعات اقتصادی کشور، مستلزم در نظر گرفتن فرصت برای واحدهای تولیدی است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان با اشاره به اینکه سال گذشته، سال دشواری برای فعالان اقتصادی بود ابراز کرد؛ سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سنوات قبلتر از ویژگی و تفاوتهای خاصی برخوردار بود، طوری که همه صاحبان صنایع نسبت به آن مسایل و مشکلات اتفاقنظر داشته، بویژه رفتار انقباضی بانکها با رویکردهای محدودکننده و بدون برنامهریزی و بدون درنظر گرفتن هیچگونه فرصتی برای بنگاههای اقتصادی، وصول مالیاتهای سنگین و رفتار نادرست بانک مرکزی در خصوص موضوعات ارزی بود که حجم صادرات کشور را نیز در سال گذشته با کاهش ۳۰ درصدی مواجه کرد.
صمد یوسفیاصل با بیان اینکه یک واحد تولیدی با توجه به تعداد نیروهای فعال بهمثابه یک سازمان میماند تاکید کرد؛ خواسته فعالان اقتصادی، صنعتگران و تولیدکنندگان که البته خواسته زیادی هم نیست این است که هرگونه تغییر و تصمیم جدید چه در حوزه بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی و … بایستی با درنظر گرفتن فرصتی برای فعالان اقتصادی باشد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: که در حال حاضر ۴ ماه از سال جاری را پشت سر گذاشتهایم و دولت جدید نیز قطعاً برای ۴ ماه آینده درگیر انتخاب کابینه و وزرای خود خواهد بود بنابراین با عبور از دو سوم سال، منتظر انتفاق تازهای نیستیم و در مجموع، برآوردها و پیشبینیها حاکی از آن است که امسال نیز تکرار سال قبل است.
رییس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به اینکه از شنبه هفته آینده، کشور، یک رییسجمهور جدید خواهد داشت از زحمات دولت سیزدهم تشکر و اذعان داشت؛ نماینده و تیم اقتصادی دولت سیزدهم در استان همیشه با علم و تدبیر و برنامهریزی در کنار بخش خصوصی بوده است.
نظر شما