به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه فارن پالیسی در گزارشی نوشت که رژیم صهیونیستی همچنان به عملیات نظامی در رفح ادامه داده در این شهر حضور دارد و هنوز سوالات زیادی در خصوص استفاده از تجهیزات نظامی آمریکایی وجود دارد. چنانچه در حمله هوایی رژیم اشغالگر در ۲۶ می گذشته علیه اردوگاه رفح که به کشته شدن حداقل ۴۵ فلسطینی منتهی شد از مهمات آمریکایی استفاده شد.
این مجله افزود از لحاظ استراتژیک شرایط منطقهای همچنان خطرناک بوده به طوری که حملات حزب الله علیه رژیم صهیونیستی در مه گذشته از ۷ اکتبر گذشته بسیار شدید بود و ارتش را مجبور کرد نسبت به انجام عملیات نظامی تهاجمی علیه لبنان هشدار دهد.
در اوایل ژوئن گذشته نیز حمله هوایی رژیم صهیونیستی به نزدیکی حلب در سوریه به کشته شدن مستشاران نظامی عالی رتبه ایرانی منتهی شد.
فارن پالیسی اعلام کرد فراهم بودن شرایط برای توسعه تنشها کاملاً روشن است و این فقدان فرماندهی مناسب در اراضی اشغالی را به مشکلی پیچیده بدل نموده است، علاوه بر آنکه این مساله با مشکلات حمایتها و سلاحهای آمریکایی نیز در هم تنیده است.
این مجله آمریکایی در ادامه گزارش خود به ذکر برخی موارد میپردازد که به مشکلات فرماندهی و کنترل ارتش اشاره دارند.
اولاً اینکه ارتش رژیم صهیونیستی افسران میانی را مسئول کشته شدن ۷ نفر از کارکنان داوطلب آشپزخانه مرکزی جهان در حمله پهپادی در اوایل آوریل گذشته معرفی کرد و این نشان دهنده آن است که ساختارهای فرماندهی و کنترل از قدرت لازم برخوردار نیستند.
دوم آنکه در اواخر فوریه گذشته هرتزی هالیوی فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی به طور علنی از سربازان ارتش این رژیم خواست هنگام ارتکاب جنایات جنگی از آن تصویر برداری نکنند و این نشان دهنده آن است که ارتش با مشکلات زیادی در حفظ انضباط سازمانی مواجه است. اما با وجود تاکیدات هالیوی شاهد آن هستیم که این رفتارها توسط سربازان همچنان ادامه دارد.
مساله سوم متهم شدن مستند ارتش رژیم صهیونیستی از سوی زندانیان و گروههای حقوق بشری در خصوص شکنجه اسرای فلسطینی در طول جنگ است.
این رسانه آمریکایی ادامه داد افراد ارتش رژیم صهیونیستی همچنان مشغول به فعالیتهایی هستند که به وجود مشکلات خطرناک در زنجیره فرماندهی ارتش اشاره داد که ۳ عامل تشریح کننده این پدیده است. این عوامل عبارتند از وجود فضای سیاسی – نظامی مسامحهگر، دکترین نظامی رژیم صهیونیستی و این واقعیت که ارتش این رژیم عبارت است از ارتشی که متکی به خدمت نظامی اجباری است.
با توجه به این مطالب فارن پالیسی این سوال را مطرح کرده است که آیا رژیم صهیونیستی مسئول فجایعی است که نظامیان آن مرتکب میشوند؟
این مجله انگلیسی زبان در ادامه تاکید کرد برخی تمایل دارند مساله را به گونهای دیگر نشان داده و اعلام کنند این فجایع نتیجه عملکرد تعدادی اندک از افراد بوده و ساختاری نیست اما در عین حال کشورها مسئول رفتار سربازان خود هستند. این موضعگیری نیز البته به آن اشاره دارد که کابینه رژیم صهیونیستی در مدیریت نیروهای خود و در نتیجه جنگ ناتوان است.
بنابراین در مساله سلاحهای آمریکایی چه از لحاظ خطر ارتکاب جنایات جنگی توسط رژیم صهیونیستی و چه از لحاظ رفتارهای بیپروایی که میتواند درگیری را در منطقه توسعه دهد، ارتش قابل اعتماد نیست چنانچه در آوریل گذشته تنش با ایران افزایش یافته و درگیری با حزب الله همچنان ادامه دارد.
اما فارن پالیسی اعلام کرد کابینه رژیم صهیونیستی به طور کامل بر روند حوادث تسلط داشته و این در تعارض کامل با قوانین حقوق بشر بین المللی و قوانین مربوط به درگیریهای مسلحانه قرار دارد.
در هر دو صورت این مشکل به تصمیمگیران سیاسی آمریکا که همچنان به تسلیح رژیم صهیونیستی ادامه میدهند باز میگردد که باعث درگیری این کشور با نقض حقوق بشر با استفاده از سلاحهای و کمکهای آن شده است.
فارن پالیسی در پایان این سوال را مطرح کرد: اگر ارتش اسرائیل نمیتواند نیروهای خود را کنترل کند پس ما چرا باید از مردم آمریکا توقع داشته باشیم که به تامین مالی و تسلیحاتی آن ادامه دهند؟
نظر شما