به گزارش خبرنگار مهر، ایرج حسن پور صبح امروز دوشنبه در یازدهمین کمیته مشترک تجارت مرزی بین سیستان و بلوچستان جمهوری اسلامی ایران با ایالات بلوچستان جمهوری اسلامی پاکستان که در سالن کنفرانس هتل استقلال زاهدان برگزار شد، افزود: نشست سالانه کمیته مشترک مرزی فرصت ارزشمندی است تا با همفکری و همکاری موانع موجود بر سر راه تجارت مرزی را شناسایی و رفع کنیم و راهکارهایی برای افزایش حجم تجارت و بهبود معیشت مرز نشینان دو کشور و توسعه روابط اقتصادی بیابیم.
وی ادامه داد: دهمین کمیته مشترک تجارت مرزی دی ماه سال ۱۴۰۱ در کویته برگزار شد که با تاکید مقامات دو طرف بر اجرای مفاد تفاهم نامههای منعقد قبلی، دهمین تفاهمنامه کمیته مشترک مرزی امضا شد، بنابراین ضرورت دارد که برای دستیابی به اهداف اقتصادی مشترک، دو طرف، پیگیریهای مستمری در راستای اجرای توافقات کمیتههای قبلی کرده و با تعامل و حسن نیت تا رسیدن به نتیجه مطلوب تلاش کنند.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت سیستان و بلوچستان ادامه داد: اولین جلسه یازدهمین کمیته مشترک تجارت مرزی دی ماه سال گذشته در چابهار برگزار شد که فضای دوستانه بین دو هیأت و روند مطلوب مذاکرات جلسات کمیته مشترک مرزی به اتمام نرسید، امیدواریم در این جلسات موارد تکمیلی، در این دو روز بتوانیم به نتایج مطلوب همانگونه که در سفر رئیس جمهور شهید ایران به پاکستان مورد توافق با نخست وزیر پاکستان قرار گرفت، برسیم.
وی اظهار کرد: سیستان و بلوچستان ایران و ایالات بلوچستان پاکستان دارای ظرفیتهای بالقوهای هستند که میتواند به توسعه و پیشرفت اقتصادی دو کشور کمک شایانی کند، با توجه به اشتراکات فرهنگی و تاریخی بین مردم دو کشور بر این باوریم که تقویت تجارت مرزی میتواند به بهبود زندگی مردم هر دو طرف مرز منجر شود.
حسن پور گفت: پاکستان به خوبی به جایگاه ثبات جمهوری اسلامی ایران به عنوان لنگرگاه تأمین امنیت منطقه واقف است و به دلیل داشتن حدود هزار مرز مشترک با ایران و وجود ارتباط قلبی میان دو کشور، تقویت مناسبات سیاسی، نظامی، امنیتی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی یک ضرورت برای دو کشور است.
وی تاکید کرد: حجم مبادلات تجاری دو کشور که بر اساس هدفگذاری مقامات عالی دو کشور پنج میلیارد دلار تعیین شده به دلیل اهمیت روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان در سفر اخیر رئیس جمهور شهید این حجم به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.
وی افزود: علاوه بر ظرفیتهای بیبدیل که در حوزه تجارت، صنعت، گردشگری و حمل و نقل بین دو کشور وجود دارد و به آنها توجه کافی نشده یکی از ظرفیتهای بینظیر سیستان و بلوچستان، در حوزه معادن است.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت سیستان و بلوچستان بیان کرد: اجرای توافقنامههای تعرفههای ترجیحی بین دو کشور و حذف یا کاهش تعرفههای گمرکی برای کالاهای تجاری دو طرف در مناطق مرزی و همچنین تسریع در ایجاد ساز و کار تهاتر بین دو کشور میتواند به توسعه تجارت دوجانبه کمک کند، توسعه و بهبود زیرساختهای حمل و نقل و لجستیک در مناطق مرزی و ایجاد گذرگاههای مرزی جدید، توسعه خطوط راه آهن و استفاده از ظرفیت حمل و نقل ریلی و مدرن سازی گذرگاههای موجود باید مد نظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: باید از ظرفیت بخش خصوصی دو طرف نهایت استفاده در زمینههای سرمایهگذاری و تولید مشترک و صادرات به بازارهای سوم را کرد، اتاقهای بازرگانی دوطرف نقش بسیار مهمی در توسعه و تسهیل تجارت بین دوکشور دارند، بخش دولتی نیز باید تمام سعی و تلاش خود را در راستای رفع موانع و مشکلات و کمک به روانسازی تجارت فعالان اقتصادی دو کشور انجام دهند.
حسن پور گفت: توسعه منابع انسانی و آموزش بسیار حائز اهمیت است، تبادل دانش و تجربیات بین کارآفرینان و تجار دو کشور و برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی مشترک برای ارتقای مهارتهای تجاری و مدیریتی و همچنین مشارکت در نمایشگاههای منطقهای مشترک به توسعه این منابع کمک میکند.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت سیستان و بلوچستان گفت: در سفر رئیس جمهور شهید کشورمان به جمهوری اسلامی پاکستان در سوم اردیبهشت ماه سال جاری با رئیس جمهور پاکستان هشت سند همکاری در بخشهای مختلف تجارت، علم و فناوری، کشاورزی، بهداشت، فرهنگ، مسائل حقوقی و قضائی به امضا رسید و به ایجاد مناطق تجاری در گذرگاههای مرزی مشترک تاکید ویژه شد.
وی بیان کرد: همچنین در این سفر دو کشور تصمیم گرفتند تا همکاریهای خود را در زمینه بهرهبرداری از منابع طبیعی و انرژی افزایش دهند که میتواند به رونق اقتصادی مناطق مرزی کمک کند، علاوه بر آن، توافقاتی برای تسهیل سرمایهگذاریهای مشترک در طرحهای اقتصادی و صنعتی به دست آمد که میتواند به افزایش اشتغال و توسعه اقتصادی کمک کند.
حسن پور ادامه داد: یکی از حوزههای مهم همکاری شیلات و تردد در بنادر است که میتواند به بهرهبرداری بهتر از منابع دریایی و افزایش درآمدهای محلی کمک کند.
وی با بیان اینکه آموزش و ارتباط دانشگاهها بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: تبادل دانشجو، استاد و همکاریهای تحقیقاتی میتواند به ارتقای سطح علمی و فناوری در دو کشور منجر شود، ایجاد برنامههای تبادل دانشجو و استاد بین دانشگاههای دوکشور و ایجاد طرحهای تحقیقاتی مشترک در زمینههای مختلف علمی و فناوری به این هدف کمک میکند.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت سیستان و بلوچستان ابراز امیدواری کرد که با همکاری و تعامل سازنده بین دو کشور بتوانیم به اهداف مشترک خود دست یابیم و شاهد رشد و توسعه پایدار در مناطق مرزی بوده و با تلاشهای مشترک و استفاده از ظرفیتهای موجود آینده روشنتر و پر امیدتر برای نسلهای بعدی رقم بزنیم.
نظر شما