به گزارش خبرنگار مهر، فرسایش خاک و گسترش بیابانها یکی از نگرانیهای کشور به شمار میرود. البته این چالش با راه حلهای زیستی قابل پیگیری و رفع است. یکی از فرصتهای کویر تولید انرژی تجدید پذیر با نصب پنلهای خورشیدی است. یکی دیگر از کارکردهای این پنلها نیز تثبیت خاک در این اراضی بیابانی است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در گفتوگو با مهر عنوان کرده بود، موضوع استفاده از پنلهای خورشیدی یکی از بهترین راهکارهای بهره برداری چند منظوره در کنترل عرصههای بیابانی و در عین حال ایجاد یک فعالیت اقتصادی است. از نظر کارشناسان فنی این حوزه، پنلهای خورشیدی که در عرصههای بیابانی نصب میشوند خودشان از طریق مقاومت در برابر شرایط فرساینده باد، عملاً میتوانند به عنوان یک بادشکن بسیار مؤثر عمل کنند.
سایهای که در زیر آنها وجود دارد شرایط بسیار مناسبی را برای احیا پوشش گیاهی فراهم میکند و عملاً با هر ایستگاه یا مزرعه انرژیهای خورشیدی که ایجاد میشود میتوانیم زنجیرهای از ایجاد پوشش گیاهی و تولید علوفه و نیز تثبیت ماسههای روان و تثبیت گرد و غبار را انتظار داشته باشیم.
در واقع پنلهای خورشیدی ضمن تولید انرژی پاک و برق مورد نیاز خود در بهبود شرایط محیطی خاک بسیار کمک کننده است. در این راستا کریم ذوالفقاری، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی اعلام کرد، به منظور پتانسیلسنجی استفاده از پنلهای خورشیدی در مزارع آبزی پروری، نشست تخصصی با حضور دستگاهها و نهادهای ذیربط از جمله سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا)، سازمان شیلات ایران، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، انجمن سازندگان و تأمین کنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدید پذیر (ساتکا)، بانک کشاورزی و نماینده معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی و نماینده معاونت آب و خاک، به میزبانی مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی برگزار شد.
وی در رابطه با اهداف و برنامههای این کارگروه گفت: در این کارگروه مقرر شد، کمیتههای استانی با ریاست مدیر شیلات استان جهت برنامهریزی به منظور اجرای پروژه تشکیل و مدلهای پیشنهادی برای ایجاد تفاهم و عقد قرارداد بین بهره برداران و وزارت نیرو به منظور ترغیب و اجرای نصب پنلهای خورشیدی برای مزارع آبزی پروری از سوی وزارت نیرو به وزارت جهاد کشاورزی ارسال شود، همچنین کمکهای فنی و اعتباری و اعتبارات ویژه و حمایتی سال ۱۴۰۳ جهت اجرای طرحهای پایلوت تجهیز واحدهای آبزی پروری به پنلهای خورشیدی اختصاص داده خواهد شد.
ذوالفقاری ادامه داد: برنامهریزی برای شرکتهای تأمین و تولید کننده پنلهای خورشیدی و تجهیزات مربوطه به منظور قرار گرفتن در فهرست حمایتی مرکز توسعه مکانیزاسیون، در جهت بهره مند شدن از تسهیلات بانکی برای عرضه محصولات این شرکتها در دستور کار قرار گرفت.
نظر شما