پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱۹ تیر ۱۴۰۳، ۹:۲۷

معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی خبرداد؛

کشتار ۵.۶۲ درصد گوسفند و بره ذبح شده کشور در آذربایجان شرقی

کشتار ۵.۶۲ درصد گوسفند و بره ذبح شده کشور در آذربایجان شرقی

تبریز-معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی گفت: در سال ۱۴۰۲ کشتار ۵۰۷ هزار و ۲۴۵ گوسفند و بره در کشتارگاه‌های رسمی استان ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد ذوقی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: اطلاعات آماری که از طرح آمارگیری از کشتار دام کشتارگاه‌های استان بدست می‌آید با سایر اطلاعات موجود در زمینه توزیع جغرافیایی جمعیت، واردات و صادرات و کشتار غیر رسمی تلفیق شده و در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: محاسبه عرضه سرانه گوشت قرمز به عنوان یکی از شاخص‌های وضعیت اجتماعی و اقتصادی، تخمین برخی از اقلام آماری مرتبط با کشتار دام، از قبیل پوست، روده، کله پاچه و اندرونه، تغییرات میانگین وزن لاشه به عنوان شاخصی برای شناخت وضع مراتع کشور و برنامه‌ریزی برای واردات احتمالی گوشت و توزیع صحیح آن در کشور از جمله مواردی هستند که از اطلاعات آمارگیری از کشتار دام بهره می‌گیرند.

ذوقی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ کشتار ۵۰۷ هزار و ۲۴۵ گوسفند و بره در کشتارگاه‌های رسمی استان ثبت شده که ۵,۶۲ درصد از کل گوسفند و بره ذبح شده در کشور را به خود اختصاص داده و ۱۰ هزار و ۱۵۸ تن نیز وزن لاشه‌های قابل مصرف بوده است که به لحاظ وزنی ۵.۰۷۳ درصد از کل کشتار کشور را شامل می‌شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: نکته قابل توجه فاصله از نظر وزنی و تعداد کشتارهای صورت گرفته در سه استان همجوار استان (آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان) است که اختلاف معنی داری با استان آذربایجان شرقی دارند و به نظر می‌رسد بخشی از لاشه‌های گوسفندی در این استان به استان‌های همجوار یا سایر استان‌ها منتقل می‌شود.

وی تصریح کرد: در سال گذشته از کل بز و بزغاله کشتار شده در کشور، استان آذربایجان شرقی ۱,۶۹ درصد از کل کشتارها را با سهم وزنی ۲.۰۲ درصد به خود اختصاص داده و از لحاظ تعداد در رتبه ۱۶ و از نظر وزنی در رتبه ۱۴ کشور قرار دارد.

ذوقی ادامه داد: با ذبح ۷۶ هزار و ۴۴۷ گاو و گوساله در سال ۱۴۰۲، تعداد لاشه‌های قابل مصرف گاو و گوساله ذبح‌شده در کشتارگاه‌های استان آذربایجان شرقی به ۶,۵۶ درصد از کشتار گاو و گوساله انجام شده در کشور رسیده که با ۱۶ هزار و ۵۴۱ تن وزن، ۶.۶ درصد از کل کشتار کشور را شامل می‌شود؛ استان از لحاظ تعداد و وزن، به ترتیب در رتبه پنجم و ششم کشور قرار گرفته است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی ابراز داشت: اعداد و وزن لاشه‌های قابل مصرف شتر و بچه شتر ذبح‌شده در کشتارگاه‌های استان در سال ۱۴۰۲ ناچیز بوده به طوری که ذبح تنها تعداد ۵۹ نفر شتر و بچه شتر با وزن ۱۶ هزار و ۸۳۹ کیلوگرم ثبت شده است.

وی اذعان داشت: روند تعداد لاشه‌های قابل مصرف گوسفند، بره، گاو و گوساله کشتار شده در کشتارگاه‌ها استان، از فصل بهار تا زمستان ۱۴۰۲ نزولی بوده است؛ به نحوی که حدود ۴۰ هزار کاهش در لاشه قابل مصرف گوسفند و بره در فاصله بین کشتار دام در فصول بهار و زمستان صورت گرفته است.

ذوقی اعلام کرد: میانگین وزن لاشه‌های قابل مصرف گوسفند و بره کشتار شده در کشتارگاه‌ها ۲۰، بز و بزغاله کشتار شده ۱۸,۶۳، گاو و گوساله کشتار شده ۲۱۶.۳۷ کیلوگرم در سال ۱۴۰۲ بوده است.

کد خبر 6161265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha