به گزارش خبرنگار مهر، امروز سه شنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۳ نشست خبری معاونت اقتصادی و رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل این وزارتخانه برگزار شد. علیرضا عسگریان، معاون اقتصادی و رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست با خبرنگاران به آخرین وضعیت پرداخت یارانههای دولتی اشاره کرد و گفت: یکی از طرحهای اجرا شده در دولت سیزدهم یارانه تشویقی به خانوارهای دهک اول تا هفتم بود. در ابتدا ۸۰ هزار تومان بود در ادامه به ۱۲۰ هزار تومان رسید و از ۱۸ بهمن در طرح فجرانه برای ۳ ماه به ۲۲۰ افزایش یافت.
وی افزود: این طرح همزمان با ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز بود که مصرف اقلام خوراکی افزایش زیادی مییابد.
وی با بیان اینکه طرح یارانه تشویقی دولت از ۳ دهک در ابتدا به ۷ دهک ارتقا پیدا کرد، تصریح کرد: بهاین ترتیب ۶۱ میلیون نفر مشمول آن شدند که ۸۶.۴ درصد استقبال کردند. در ۳ دهک نخست تقریباً استقبال ۹۰ درصد یعنی ۵۰ میلیون نفر ثبت شد.
وی تصریح کرد: ۲۳۰ فروشگاه طرح کالابرگ الکترونیکی را پوشش میدهند که مدیریت مانع ایجاد صف شده است.
عسگریان درباره آمار کالاهای اساسی توزیع شده در طرح فجرانه عنوان کرد: یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا در این ۳ ماه (بهمن ۱۴۰۲ تا اردیبهشت ۱۴۰۳) بین ۷ دهک توزیع شد. این نشان میدهد امنیت غذایی در کشور در سطح بالایی است.
معاون اقتصادی و رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ۱۱ قلم کالا در این طرح اظهار کرد: در ابتدا گوشت عرضه شده در سبد معیشتی مربوط به گوشت سفید و قرمز منجمد بود و در ادامه با تدابیر انجام شده گوشت گرم به سبد افزوده شد و خانوار میتوانستند انتخاب کنند گوشت منجمد یا گرم تهیه کنند.
پیش بینی ۱۶۵ هزار کودک مشمول طرح یارانه ویژه در سال جاری
معاون اقتصادی وزیر کار با بیان این که در طرح فجرانه ۱۵۹ میلیون بسته غذایی توزیع شد، به یارانه ویژه کودکان اشاره کرد. گفت: کودکان دارای سو تغذیه بین ۵ ماه تا ۶ سال از سوی وزارت بهداشت شناسایی شدند. کودکان دهک اول تا پنجم ماهانه یک میلیون تومان و دهک ششم و هفتم ۶۰۰ هزار تومان به حساب سرپرست خانوار واریز میشود. طرح در ۳ ماهه پایانی سال ۱۴۰۲ اجرا شد و ۱۳۲ هزار کودک دارای سو تغذیه تحت پوشش یارانه ویژه قرار گرفتند.
وی افزود: امسال تعدادی از این جمعیت به دلیل بهبود وضعیت جسمانی از طرح خارج. تعدادی اضافه میشود. پیش بینی میگردد امسال حدود ۱۶۵ هزار کودک مشمول این طرح باشند. ۱۱ قلم طرح کمک معیشتی خانوارها در طرح کودکان با افزودن میوه و سبزیجات به ۱۶ قلم ارتقا پیدا کرد. مجری این بخش وزارت تعاون و ناظر وزارت بهداشت است.
یک میلیون مادر تحت پوشش یارانه ۴۰۰ هزار تومانی
عسگریان در ادامه سخنان خود به طرح یسنا اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳ مرحله یارانه ویژه مادران باردار و شیرده اجرا شد که در مرحله نخست شامل ۲۴ هزار مادر از ۸ استان شد و در ادامه تمام مادران مشمول طرح در سراسر کشور که جمعیت یک میلیون نفری را شامل میشود تحت پوشش قرار گرفت. این یعنی افزایش ۴۰ درصدی که باز هم ناظر وزارت بهداشت و مجری وزارت تعاون است.
از خط فقر تا جمعیت یارانه بگیر
معاون اقتصادی و رفاه اجتماعی وزارت تعاون با بیان این که ۸۱ میلیون نفر از جمعیت کشور در دهکهای اول تا نهم قرار دارند و در حال دریافت یارانه، توضیح داد: با استفاده از دو پایگاه رفاه ایرانیان و پایگاه بهره مندی فقرا کشور شناسایی شدند که ۱۶ میلیون نفر زیر خط فقر قرار دارند.
وی تصریح کرد: ۶ میلیون نفر در نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی دارای شناسنامه هستند. ۱۰ میلیون نفر باقی نیز در پایگاه رفاه ایرانیان به تناسب استان_دهک، شهرستان_دهک و بعد خانوار_دهک در حال دسته بندی و حمایت هستند.
اقدامات بیمهای در دولت سیزدهم
معاون اقتصادی وزیر تعاون در ادامه نشست به بیمه تأمین اجتماعی برای تمام ایرانیان اشاره کرد و گفت: از ابتدای دولت سیزدهم به دنبال نظام فراگیر بیمهای بودیم و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار بیمه شدند. یکی از شاخصهای ما برای اشتغال بیمه اجباری افراد بود و اکنون ۱۶ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه اجباری قرار گرفتند و پوشش بیمهای ۴ درصد افزایش پیدا کردند. همچنین مجامع بیمهای وقفه ۵ تا ۶ ساله داشت؛ اما اکنون این اتفاق رخ نمیدهد.
عسگریان درباره اقدامات حوزه اقتصادی گفت: در این حوزه برنامه مفصلی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شد، البته جهش تولید باید محقق شود، اما اینکه صفت مردمیسازی به آن الحاق شود باید با همراهی مردم باشد.
وی ادامه داد: برنامههایی وارد صندوقها و حوزههای اقتصادی شدند تا به نتیجه برسند. امسال در وزارت تعاون ۱۲۴ پروژه بزرگ، ۳۴ بازسازی صنعتی و ۱۷ پروژه دانشبنیان را در دستور کار داریم. همچنین ۲۹۰ شرکت در حال انحلال، تهاتر یا واگذاری هستند.
تسویه بدهی تأمین اجتماعی به نظام بانکی
وی اضافه کرد: تأمین اجتماعی ۱۵۶ هزار میلیارد تومان بدهی داشت که در این دولت تسویه شد و دیگر این سازمان یک ابر بدهکار بانکی به حساب نمیآید. در سال ۱۴۰۱ وزارت تعاون ۶۶ همت سرمایهگذاری انجام داد که نسبت به سال قبل از آن (۱۴۰۰) ۷۰ درصد افزایش یافت و این سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به میزان ۱۰ درصد رشد داشت.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: نخستین دغدغه ما در حوزه اقتصادی فعال بودن خطوط تولیدی بود که در یک پروژه تأمین مالی ۴.۲ هزار میلیارد تومان انجام دادیم که در بازار فرابورس نیز بزرگترین تأمین مالی محسوب میشود.
عسگریان در حوزه دارو هم اعلام کرد: ۱۲۰ قلم دارویی جدید داشتیم که ۴۴ قلم آن به عنوان داروی جدید برای نخستین بار به چرخه داروها اضافه شدند.
برنامههای پیش بینی شده برای سال جاری
وی درباره طرحهایی که برای امسال برنامهریزی شده است هم گفت: مهمترین طرح کالابرگ الکترونکی است که به عنوان کسی که مجری این طرح است امیدوارم ادامه یابد تا تورم به نقطه خوبی برسد. همچنین نیاز است طرح کودکان و یسنا که منحصر به مادران است نیز باید از شکل پایلوت خارج و به شکل کشوری ایجاد شود.
وی افزود: طرح صندوق مادران خانهدار از جمله طرحهایی است که امیدواریم اجرایی شود. برای شناسایی این افراد به واسطه پایگاه رفاه ایرانیان مشکلی نداریم، اما باید توافق در دولت وجود داشته باشد تا ادامه پیدا کند.
عسگریان گفت: ورود شرکتهای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بورس و فرابورس، پرداخت بدهی دولت به دستگاهها و صندوقهای مختلف، گسترش بیمهای برای دهکهای یک تا سه برای رایگان شدن بخش عمدهای از خدمات، پیوست تأمین اجتماعی برای تمام طرحهایی که وارد مجلس میشود نیز از دیگر برنامههایی است که امیدواریم روند اجرایی شدن آن ادامه پیدا کند.
نظر شما