به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا حسینی رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان در نشست خبری با بیان اینکه باشگاه دانش پژوهان، خانه نخبگان المپیادی ماست که در اینجا تمرین کرده و به مسابقات و المپیادهای جهانی اعزام میشوند؛ گفت: تنها بخشی از آموزش و پرورش که سالانه با نخبگان دیگر کشورها در حال رقابت است و خوشبختانه وضع خوبی دارد.
حسینی با اشاره به اینکه چند روز قبل تعدادی از نخبگان و مدال آوران علمی با مقام معظم رهبری دیدار کردند؛ گفت: رهبر معظم انقلاب هم در این دیدار از نخبگان علمی نوجوان کشور تجلیل کردند و بر این موضوع تاکید داشتند که از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ ۲۶ مدال کسب شد ولی در دو سال اخیر ۲۰ مدال جهانی کسب شده که این مسأله نشان دهنده جهش علمی کشور است.
وی با اشاره به اینکه بعد از ۱۳ سال باشگاه دانش پژوهان به صورت مستقل فعالیت میکند و بودجه مشخصی دارد گفت: ما در حال حاضر سه پروژه جدی داریم. یک پروژه بحث اعزام نخبگان و تیمهای المپیادی برای مسابقات المپیادی است. فردا دانش آموزان نخبه برای المپیاد ریاضی عازم خواهند شد. در پایان این ماه المپیاد شیمی را خواهیم داشت و ماه آینده المپیاد فیزیک و اخترفیزیک را داریم.
رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان با بیان اینکه پروژه دیگر باشگاه دانش پژوهان دوره تابستانه المپیادی هاست گفت: محل تشکیل این کلاسها دانشگاه شهید رجایی است و نخبگان به صورت شبانه روزی در آن در حال تمرین و تلاش هستند. برگزیدگان این دورهها اعضای تیمهای المپیادی کشور برای سال آینده خواهند بود.
وی با بیان اینکه پروژه سوم سازمان، میزبانی از نخبگان جهانی در مرداد است؛ گفت: ۲۰۰ نخبه از ۱۴۵ کشور به همراه تیمهای خود از ابتدای مرداد در کشور ایران به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.
حسینی با بیان اینکه پیش از این دانش آموزان المپیادی متأسفانه با حمایتهای مالی دانشگاههای برتر جهان؛ از کشور میرفتند؛ گفت: به کمک سازمان دانش پژوهان جوان حداقل ۲۰۰ دانش آموز نخبه که از مدال آوران سالهای قبل بودند امروز در دانشگاه شهید رجایی به تدریس میپردازند و از حمایت مالی باشگاه برخوردار هستند.
وی با اشاره به حضور مسئولان کشور در باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: توانستیم بسیاری از دولتمردان را به باشگاه دانش پژوهان دعوت کنیم که در دیدارهای متعددی که داشتند؛ به نخبگان کشور این اطمینان را دادند که زحماتشان مورد حمایت قرار میگیرد. همچنان از نخبگانی که به کشور بازگشتند دعوت کردیم تا با حضور در باشگاه دانش پژوهان معایب و مزایای مهاجرت را به دانش آموزان نشان دهند.
وی با بیان اینکه دنیا و آینده نخبگان در ایران نسبت به گذشته روشنتر شده است گفت: البته میپذیریم که هنوز نخبگانی هستند که مایل به مهاجرت داشته باشند اما وضعیت به نسبت گذشته بهتر شده و نخبگان بیشتری مصمم به حضور در کشور هستند.
نظر شما