به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس مدعی شد که «نشست مهم» سران ناتودر واشنگتن تحت تأثیر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا قرار گرفته و چندان موردتوجه رسانهها قرار نگرفته است.
وی دراینباره نوشت: نشست سالانه ناتو که باید یک رویداد سطح باشد، در مقایسه با آنچه در ماه نوامبر (انتخابات ریاستجمهوری آمریکا) رخ میدهد، در رسانههای به صورت قوی پوشش داده نمیشود.
زلنسکی در ادامه افزود: ظاهراً مردم اصلاً توجهی به گسترش ناتو و اضافهشدن دو کشور جدید دیگر به آن ندارند؛ این واقعه تحت تأثیر واقعه دیگر قرار گرفته است. همه الان منتظر ماه نوامبر هستند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، پیروزی روسیه در جنگ با اوکراین، بزرگترین و پرهزینهترین خطر برای این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکاست زیرا نتیجه این جنگ، امنیت جهان را تا دههها شکل خواهد داد.
استولتنبرگ در افتتاحیه اجلاس امسال ناتو گفت: بزرگترین و پرهزینهترین خطر، پیروزی روسیه در اوکراین است. نباید اجازه چنین اتفاقی را بدهیم.
به ادعای وی، پیروزی روسیه همچنین کشورهایی همچون ایران، چین و کره شمالی را جسور میکند!
وی مدعی شد: همه آنها از روسیه حمایت میکنند و خواهان شکست ناتو هستند. بنابراین نتیجه این جنگ، تا دههها امنیت جهان را شکل خواهد داد.
ادعای دبیرکل ناتو درباره ایران مبنی بر حمایت از روسیه در حالی تکرار شده که تهران بارها آن را تکذیب و صراحتاً اعلام کرده است که از هیچیک از طرفهای درگیر در این جنگ حمایت نمیکند و برای میانجیگری به منظور خاتمه دادن به جنگ اوکراین آمادگی دارد. از سوی دیگر، توافق همکاری راهبردی روسیه و کره شمالی در سفر اخیر ولادیمیر پوتین به پیونگیانگ و دیدار با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، نگرانی شدید غرب را به همراه داشته است.
چین نیز بارها تاکید کرده است که تجارت بین پکن و مسکو آشکارا و مطابق با هنجارهای سازمان تجارت جهانی انجام میشود، زیرا پکن بر صادرات کالاهایی که میتوانند کاربرد دوگانه (نظامی و غیرنظامی) داشته باشند، کنترل شدیدی دارد و علاوه بر این، در راستای برقراری صلح در اوکراین از طریق دیپلماتیک، طرحی ۱۲ مادهای را نیز پیشنهاد داده است.
استولتنبرگ که اول اکتبر سمت خود را ترک و آن را به مارک روته، نخست وزیر هلند واگذار خواهد کرد، از تمام کشورهای عضوی ناتو خواست تا با شدت بیشتری از اوکراین حمایت کنند. با این حال، او به دورنمای عضویت کییف در این ائتلاف نظامی هیچ اشاره نکرد.
نظر شما