به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ سیداحمد موسوی گفت: در پی شکایت و مراجعه حضوری یکی از شهروندان زنجانی به پلیس مبنی بر اینکه فردی ناشناس با ورود به حساب کاربری او برای خرید و فروش سهام اقدام و ضرر و زیان مالی زیادی به او وارد کرده است، موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا زنجان قرار گرفت.
وی ادامه داد: در تحقیقات صورت گرفته از شاکی و بررسیهای فنی و پلیسی، متهم به هویت معلوم در حوزه جغرافیایی استان شناسایی و با هماهنگی مقام قضائی دستگیر و به پلیس فتا استان انتقال داده شد.
موسوی با بیان اینکه متهم در تحقیقات اولیه منکر بزه ارتکابی شد اما پس از مواجهه با شاکی و مشاهده ادله و مستندات به جرم خود اعتراف کرد، اظهار داشت: شاکی پرونده از دوستان او بوده و در یک کارگزاری اقدام به خرید و فروش سهام میکردند که به دلیل مشکلات مالی به وجود آمده بین آنان به قصد انتقامجویی پس از جلب اعتماد و اطمینان شاکی به اطلاعات حساب کاربری او دسترسی پیدا کرده است.
وی با تاکید بر حفظ و نگهداری اطلاعات شخصی و مالی و پرهیز از اعتماد بیجا به افراد، افزود: رعایت این امر میتواند در پیشگیری از کلاهبرداریها نقش بسزایی داشته باشد.
موسوی تصریح کرد: برابر قوانین جرایم رایانهای هرگونه دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری افراد و تغییر در دادهها، جرم محسوب و برابر قانون با مرتکبان برخورد میشود.
رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی زنجان با اشاره به لزوم حفظ هوشیاری کاربران هنگام فعالیت در فضای مجازی، از عموم مردم خواست، در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک موضوع را از طریق مرکز فوریتهای سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir با کارشناسان ما در میان بگذارند.
توصیههای پلیس فتای زنجان در خصوص برنامههای کاربردی همراه بانک
رئیس پلیس فتای استان زنجان در خصوص خدمات بانکی غیرحضوری مبتنی بر موبایل و اینترنت توصیههایی را به کاربران ارائه کرد و گفت: با توجه به پیشرفت فناوری و ارائه خدمات اینترنت بانک و همراه بانک برای پیشگیری از تحمیل خسارات مواردی باید مورد توجه جدی کاربران باشد.
سرهنگ موسوی اظهار داشت: مجرمان سایبری با طراحی همراه بانکهای جعلی بدافزار و قرار دادن نرمافزارها در منابع معتبر به صورت غیرمجاز به گوشی تلفن همراه و کارت بانکی شهروندان دسترسی پیدا کرده و اقدام به سرقت و برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان میکنند.
وی افزود: شهروندان برای پیشگیری از سوءاستفاده افراد کلاهبردار، حتماً تلفن همراه خود را به آنتی ویروس معتبر تجهیز و به طور مستمر آن را به روز رسانی کرده و از ذخیره سازی اطلاعات کارت بانکی از قبیل رمز اول کارتها، کلمه عبور سامانههای بانکی، cvv۲ و تاریخ انقضای کارت بر روی گوشی تلفن همراه خودداری کنند.
این مقام انتظامی گفت: کاربران برای نصب اپلیکیشنهای بانکی از سایتهای رسمی بانکها اقدام کنند و از دریافت و نصب نرم افزارهای آلوده که اکثراً لینک آنها توسط مجرمان سایبری از طریق ارسال پیام و یا پیامکها به وسیله پیام رسانها و شبکههای اجتماعی ارسال میشود، اکیداً خودداری کنند.
نظر شما