به گزارش خبرنگار مهر، داریوش سرخانیمقدم ظهر پنجشنبه در گرامیداشت هفته فرهنگسازی مالیات در جمع خبرنگاران در اردبیل، اظهار کرد: رسانهها نقش مهمی را در آگاهیبخشی و اطلاعرسانی حوزه مالیات دارند تا فرهنگ پرداخت مالیات در راستای کمک به حاکمیت برای اجرای طرحهای عمرانی و زیربنایی و افزایش رفاه عمومی مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: از ۱۶ تا ۲۳ تیرماه هفته فرهنگسازی مالیاتی نامگذاری شده که در این هفته تلاش بر این است تا تسلیم اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل انجام شود که آخرین مهلت برای این فرآیند ۱۵ مردادماه تعیین شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل گفت: از ۱۶ تیرماه شاهد بارگذاری اظهارنامهها در سامانه مورد نظر هستیم که این فرآیند تا ۱۵ مردادماه ادامه خواهد داشت و برای اولین بار به همت سازمان امور مالیاتی سیستمی طراحی شده تا افرادی که نیاز به ارائه فرم تبصره ۱۰۰ و اظهارنامه مالیاتی ندارند به ادارات مراجعه نکرده و در این زمینه گرفتار بروکراسی پیچیده اداری نشوند.
سرخانیمقدم افزود: ۶۵ درصد اهالی استان اردبیل مشمول مالیات نبوده و در حقیقت مالیات آنها صفر محاسبه میشود و این افراد نیازی به مراجعه و یا ارائه اظهارنامه مالیاتی و فرم تبصره ۱۰۰ ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: این روند مناسب به کاهش هزینهها کمک کرده و زمینه جلب رضایت بیشتر مخاطبان را مهیا کرده است.
وی تمام اقدامات امور مالیاتی را سیستمی و در قالب حکمرانی دادهها دانست و اضافه کرد: با پرهیز از رفتارهای سلیقهای سعی بر این است تا بر پایه اطلاعات جمعبندی شده در پایگاههای مورد نظر تشخیص و محاسبه مالیاتی انجام شده و رفتار عادلانه را در پرداخت مالیات شاهد باشیم.
سرخانیمقدم بیان کرد: در این فرآیند دیگر نیازی به ارائه مدارک، اسناد دفتری و یا تکمیل فرم درآمد هزینه نیست بلکه به صورت سیستمی اصل مالیات دریافتی مورد محاسبه قرار میگیرد تا بر اساس درآمد و وضعیت معیشتی این مالیات اخذ شده و معافیتهای مالیاتی نیز در نظر گرفته شود.
وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: در این فرآیند امکان تقسیط بدهی مالیاتی نیز وجود دارد و برای اولین بار طرح نشاندار کردن مالیات نیز انجام شده تا خود مودیان معین کنند که مبالغ مالیاتی پرداختی در کدام پروژه و مربوط به کدام استان اختصاص یافته و هزینه شود.
سرخانیمقدم تصریح کرد: در استان اردبیل نیز مودیانی که فروش کمتر از ۱۸ میلیارد تومان خدمات و کالا داشتند نیازی به پر کردن فرم تبصره ۱۰۰ ندارند و بالاتر از این رقم میتواند اقدام به ارائه فرم تبصره ۱۰۰ کرده و اظهارنامههای مالیاتی را در موعد مقرر ارائه کنند.
وی گفت: ما تعامل خوبی را با مودیان برقرار کردیم و در سالهای اخیر سعی شده تا با رفتار مناسب و معقول بتوانیم رضایتمندی آنها را فراهم کرده و به دور از هرگونه فشار و تهدید زمینه جلب رضایتمندی مودیان فراهم آید.
سرخانیمقدم افزود: با اجرای قانون پایانههای فروشگاهی تاکنون ۲ هزار شرکت و اشخاص حقوقی به این سامانه متصل شده و ۸۰۰ هزار صورت حساب الکترونیکی نیز برای مودیان صادر شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل رعایت اصل صحت معامله و شفافیت داد و ستد را در قالب این فرآیند یادآور شد و خاطرنشان کرد: سامانه مودی و بسترهای الکترونیکی فراهم شده بهترین شرایط را رقم زده تا ما بتوانیم حق و حقوق دولتی را بدون کم و کاست از مودیان دریافت کنیم.
نظر شما