خبرگزاری مهر -گروه استانها، فهیمه افضلی؛ کرمان یکی از پهناورترین استانهای ایران است که با آب و هوای عمدتاً خشک و کویری، تاریخی غنی و مردمانی مهمان نواز و خون گرم دارد که در کنار مؤلفههای فرهنگی زمینههای اقتصادی در بخش معدن، صنعت و کشاورزی استان نیز قابل توجه است.
افزایش پروازهای خارجی یکی از مطالبههای مردم این استان محسوب می شده است که با پیگیریهای مستمر صورت گرفته به خصوص معاونت اقتصادی استاندار کرمان طی روزهای اخیر شرایط بهتری ایجاد شده است و به زودی پروازهای کرمان به کشورهای مختلف افزایش چشمگیری مییابد.
وجود معادن گسترده در استان کرمان این استان را به بهشت معادن ایران شهره کرده و در کنار آن توسعه صنایع وابسته نیز کرمان را متحول کرده است و اقتصاد پیشرو و توسعه یافته را در پیش روی کرمان قرار داده است.
حمل و نقل بین المللی یکی از چالشهای بخش صنعت و معدن کرمان
استان کرمان در زمینه وجود ذخایر مس، سنگ آهن، سنگهای قیمتی زغال سنگ، سرب، روی، کرومیت، تیتان و منگنز جزو استانهای غنی کشور محسوب میشود میزان استخراج مواد معدنی در استان کرمان یک چهارم کل تولیدات کشور است و ارزش تولیدات فروش رفته معدنی ۲۵ درصد کل ارزش تولیدات معادن کشور است.
ذخایر معدنی استان کرمان ۲.۵ میلیارد تن برآورد میشود و میزان استخراج سالیانه نیز ۱۹ میلیون تن است.
سرمایه گذاری کلان در این بخش میتواند این استان را که بزرگترین استان کشور محسوب میشود را به یکی از مهمترین استانهای ارزآور کشور تبدیل کند که البته این مهم باید با توسعه حمل و نقل بین المللی انجام شود.
افزایش پروازهای خارجی میتواند گردشگری کرمان را متحول کند
استان کرمان در سالهای اخیر یکی از مقاصد گردشگری پربازدید ایران شناخته شده است.
وجود ۱۰ اثر ثبت جهانی در کنار آثار ثبت ملی مانند؛ قلعه دختر کرمان (آتشکده آناهیتا)، کاروانسرای وکیل در بازار کرمان، گنبد جبلیه، مجموعه گنجعلی خان کرمان که خود شامل؛ مسجد، ضراب خانه یا موزه سکه کرمان، میدان و بازار گنجعلی خان، کاروان سرا، آب انبار، مدرسه و حمام گنجعلی خان است، یخدان مویدی، آتشکده زرتشتیان، قلعه اردشیر، باغ هرندی، آرامگاه مشتاقیه و … از جمله مکانهای دیدنی این شهر تاریخی محسوب میشوند.
علاوه بر مکانهای تاریخی فوق، ابنیه کهن و زیبایی در اطراف شهر کرمان همچون باغ شاهزاده و آرامگاه شاه نعمت الله ولی در ماهان، باغ فتح آباد در اختیار آباد کرمان و ارگ تاریخ راین و ارگ زیبای بم از دیگر جاذبههایی ست که هر ساله گردشگران زیادی را به این خطه میکشاند.
هنگامی که از کرمان با آب و هوای کویری به مقصد کلوت های افسانهای شهداد حرکت کنیم، در مسیر به منطقه خوش و آب و هوای سیرچ می رسیم که به ییلاقی زیبا برای گذران لحظات خوش تبدیل شده است و کمی آن طرف تر شهداد و منطقه گندم بریان آن قرار گرفته و لقب داغترین تابستانها را به خود اختصاص داده است.
ییلاق دلفارد هم از توابع شهرستان جیرفت است که به دلیل آبشار زیبا و کوهستانی بودن و آب وهوای مدیترانه ای، مردم استان کرمان به ویژه جیرفت را از ابتدای بهار تا پایان تابستان به این منطقه توریستی میکشاند.
منطقه دهبکری در شهرستان بم نیز همین ویژگیها را دارا است، آب و هوای دهبکری تحت تأثیر اقلیم کوهستانی، در تابستانها، ملایم و مطبوع و در زمستانها، معتدل است.
این منطقه به دلیل استقرار در میان ارتفاعات، جاذبههای بسیار زیبایی دارد، این جاذبهها را میتوان در باغهای پربار، آب و هوای معتدل کوهستانی، چشمانداز ارتفاعات، حواشی چشمهسارها، منابع آب زیرزمینی و جریان قناتها مشاهده کرد که آن را به منطقه جالب توجه گردشگری تبدیل کرده است.
اینها بخشی از جاذبههای استان کرمان است که برای دیده شدن و رونق صنعت توریسم در این استان، به زیرساختهای متعدد از جمله وجود پروازهای داخلی و خارجی مناسب نیاز دارد.
معاون اقتصادی استاندار کرمان: لزوم پیگیری افزایش پروازهای خارجی از فرودگاه کرمان
امیر حسنزاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به وجود ۱۰ اثر ثبت جهانی و ظرفیتهای منحصربهفرد گردشگری در استان کرمان، گفت: افزایش پروازهای خارجی از فرودگاه کرمان باید بهصورت جدی پیگیری و برقرار شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای کشاورزی، معدنی و گردشگری در کرمان نیاز است ظرفیت فرودگاهی استان تقویت شود و پروازهای بیشتری با حجم بیشتر در فرودگاهها داشته باشیم.
حسن زاده با اشاره به فعالیت پنج فرودگاه در استان کرمان، افزود: برگزاری همایش تبیین فرصتهای سرمایهگذاری در مجموعه فرودگاههای استان کرمان امری لازم و ضروری است تا بتوانیم فرصتهای موجود در زمینه ایجاد ترمینالهای باری و هتلهای فرودگاهی را به سرمایهگذاران معرفی کنیم.
وی خواستار حضور مدیرکل شرکت فرودگاههای کشور و معاون وی در استان کرمان در راستای بازدید از فرصتهای سرمایهگذاری فرودگاهها شد.
ظرفیت خوب ۵ فرودگاه استان کرمان برای افزایش ترددهای هوایی
مرتضی دهقان، معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری در پنل تخصصی توسعه صنعت گردشگری همایش آیدکس ۲۰۲۴ در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ اظهار کرد: ۹۰ درصد پروازها از ۱۵ فرودگاه کشور انجام میشود که یکی از آنها شهر کرمان است و چهار فرودگاه دیگر این استان پرواز کمی دارند.
دهقان ادامه داد: هدف سفر ۵۵ درصد گردشگران تفریح، ۲۸ درصد سلامت- پزشکی و مذهبی، ۱۱ درصد سفرهای تجاری و تخصصی و ۲۶ درصد مربوط به سایر سفرها است.
وی افزود: استان کرمان با همه نعمات میتواند در تمامی موارد از این ظرفیتها استفاده کند.
معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری افزود: وظیفه ما استفاده از سرمایه گذاری ها است و در این زمینه وجود ۵ فرودگاه ظرفیت خوب استان کرمان در این حوزه را نشان میدهد.
استاندار کرمان: لزوم توسعه پروازهای خارجی
محمدمهدی فداکار نیز در بخش معرفی ظرفیتهای گردشگری استان کرمان با عنوان کرمان آیدکس ۲۰۲۴ که با حضور شهباز حسنپور منتخب مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و فعالان گردشگری کشور و استان کرمان برگزار شد، به ظرفیتهای خوب این استان در حوزه گردشگری اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این ظرفیتها بر همه روشن است، اظهار کرد: باید کمک کنیم تا نواقصی که در این حوزه وجود دارد را برطرف کنیم.
فداکار تاکید کرد: در استان کرمان ۵ فرودگاه وجود دارد اما پرواز خارجی نداریم و نیاز است که پروازهای خارجی فرودگاههای کرمان برقرار شود.
استاندار کرمان گفت: زیرساختهای لازم در استان وجود دارد اما ناقص هستند که باید تکمیل شوند.
تحقق افزایش پروازهای داخلی و خارجی در فرودگاه بین المللی کرمان
علی جزینی زاده، مدیرکل فرودگاههای استان کرمان از برقراری و افزایش پروازهای داخلی و بین المللی در فرودگاه شهر کرمان خبرداد.
وی گفت: با پیگیرهای انجام شده یک شرکت هواپیمایی نسبت به برقراری دو پرواز هفتگی در مسیر کرمان به مشهد مقدس و بالعکس اقدام کرده است.
جزینی زاده افزود: همچنین ۴ پرواز برنامهای هفتگی علاوه بر پرواز قبلی در مسیر تهران به کرمان و بالعکس انجام میشود.
مدیرکل فرودگاههای استان کرمان با اشاره به نوع پروازهای ورودی به استان کرمان افزود: پروازهای در نظر گرفته شده از نوع بوئینگ B733 وMD بوده که بخش دیگری از نیازهای جدی مردم را پوشش میدهد .
جزینی زاده، از اضافه شدن بیش از ۱۵۰۰ صندلی در هفته به تعداد صندلیهای پروازی فرودگاه مرکز استان خبر داد.
وی گفت: اقدامات خوبی برای برقراری پروازهای داخلی و خارجی انجام شده است.
در کنار پروازهای مستمر به بغداد و نجف قرار است به زودی پروازهای کرمان به چندین کشور دیگر راه اندازی شود که در چنین شرایطی شاهد تحول در استان خواهیم بود.
تاکید بر اهمیت برقراری پروازهای خارجی در استان کرمان
نماینده مردم کرمان و راور نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: یکی از مؤلفههای توسعه و پیشرفت در استان کرمان افزایش زمینههای حمل و نقل جادهای، هوایی و ریلی است که پیگیریهای لازم برای توسعه زیر ساختها در همه بخشها در حال انجام است.
حسن پور بیان کرد: فرودگاه بین المللی کرمان در کنار چندین فرودگاه دیگر در شهرستانهای استان این امکان را دارند که حمل و نقل بین المللی را توسعه دهند در همین راستا توسعه پروازهای بین المللی کرمان یکی از اقداماتی است که باید عملیاتی شود.
وی عنوان کرد: خوشبختانه در روزهای اخیر شاهد بروز یک تحول در این زمینه هستیم که میتواند به توسعه صنعتی، معدنی و گردشگری کرمان منجر شود و زمینه صادرات و واردات را مهیا کند.
به نظر میرسد با توجه به اقدامات صورت گرفته در استانداری کرمان به خصوص معاونت اقتصادی کرماتن این چالش عمده را به زودی پیشت سر میگذارد و طی روزهای آینده روند پروازهای داخلی استان بسیار مطلوبتر خواهد شد.
نظر شما