۱۶ دی ۱۳۸۶، ۸:۳۲

دومین جایزه بانوی فرهنگ دوشنبه اعطا می شود / 30 سکه برای یک شاعر زن پیشکسوت

دومین جایزه بانوی فرهنگ دوشنبه اعطا می شود / 30 سکه برای یک شاعر زن پیشکسوت

مشاور وزیر ارشاد در امور بانوان تاکید کرد: جایزه بانوی فرهنگ به آثاری که چهره واقعی و ارزشمندی از زنان ارائه داده باشند اعطا می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سمیرا اصلان پور مشاور وزیر ارشاد در امور بانوان صبح دیروز در نشست خبری جایزه بانوی فرهنگ گفت: اگر اثری محتوایی ضعیف و ساختاری قوی داشته و در واقع با معیارهای ما مغایر باشد نمی توانیم برخلاف اهدافمان به آن جایزه بدهیم.

اصلان پور با اشاره به اینکه در همه جشنواره های دنیا مثل کن و اسکار هم بر اساس معیارهایی خاص جایزه داده می شود، ادامه داد: ما به آثاری که چهره واقعی و ارزشمندی از زنان ارائه داده باشند جایزه می دهیم و زن یا مرد بودن نویسنده هم اهمیتی ندارد. متاسفانه به دلیل اینکه همه نگاه ها متوجه مردان است به زنان توجه چندانی نمی شود و حتی شاهد حضور چندان آنان هم در اجتماع نیستیم. بنابراین لزوم برگزاری این جشنواره و تقدیر از نویسندگان زن احساس می شد.

وی امکانات عرضه شده برای حضور زنان را در جامعه محدود دانست و گفت: نگاه به زن در بسیاری از آثار مخدوش و غیر آرمانی است. مثلا سال گذشته فیلمی به نام "راننده تاکسی" نمایش داده شد که زنان را از پیر و جوان موجوداتی بی هدف و به دنبال یافتن مردی - با هر شرایطی - برای ازدواج نشان می داد. به نظر من این فیلم باید جایزه زرشک زرین را به عنوان بدترین اثر دریافت می کرد. ما فکر می کنیم با تقدیر از آثار ارزشمدار می توانیم در تولید آثار فرهنگی هنری تاثیرگذار باشیم.

طراح جشنواره بانوی فرهنگ تاکید کرد: نگاه غیرمسئولانه و توقعاتی که بخشهایی از جامعه از زنان دارند باعث شده است تا نویسندگان مرد هم به زنان نگاه درستی نداشته باشند. اگرچه هدف دفتر امور بانوان ایجاد تقابل بین زن و مرد نیست و تنها برای تقویت چهره زن و کل جامعه تلاش می کند.

وی افزود: منظور ما از متعهد بودن یک اثر تنها در حوزه دین یا دفاع مقدس نوشتن نیست بلکه پایبندی به ارزشهای انقلاب را مدنظر داریم. در جشنواره امسال از یک بانوی شاعر پیشکسوت هم تقدیر به عمل می آید و به وی 30 سکه بهار آزادی تقدیم می شود. به هر کدام از برندگان 6 رشته دیگر هم 5 سکه اهدا می شود. ضمن اینکه همه نسخه های 6 اثر برگزیده پارسال هم از ناشرانشان خریداری شده و به عنوان هدیه به مدعوین امسال داده می شود.

اصلان پور در پاسخ به خبرنگاری درباره وجهه زنانه رمان "باغ تلو" نوشته مجید قیصری گفت: این رمان از هیچ نهاد دولتی جایزه نگرفته است و در جشنواره ما هم حتی به مراحل میانی داوری نرسید چرا که نه تنها در زمره ادبیات دفاع مقدس نیست بلکه اهانت مستقیم به زنان آزاده است. به نظر من بانوان آزاده باید از نویسنده این اثر سوال کنند که چرا چنین چیزی را نوشته است؟

عضو هیئت داوران جشنواره بانوی فرهنگ در بخش داستان بزرگسال نیز با انتقاد از رمان "باغ تلو" گفت: متاسفانه برخی مراکز فرهنگی برای اهدای جایزه به دنبال آثار ضد ارزشی می گردند و این کتاب علاوه بر مشکل محتوایی، به لحاظ زبان هم مسئله دارد و توهینی آشکار به مقام زن است. حتی یک نفر از شخصیتهای این داستان هم نگاه مثبتی به زن ندارند.

راضیه تجار ادامه داد: نویسنده باید بداند برای کدام مخاطب و در کدام جامعه می نویسد. علاوه بر توجه به آداب و رسوم ایرانی، اخلاق و ارزشها هم باید در آثار نویسندگان رعایت شود. متاسفانه در بسیاری از آثار اگر اسمها را حذف کنیم تفاوتی با یک داستان ترجمه شده نمی بینیم. البته در کنار محتوا بیان هنری هم برای پرهیز از شعارزدگی مهم است.

وی افزود: اگر یک اثر شخصیتی از زن ایرانی ارائه دهد که فرضی نبوده، اصول گرا، آرمانی و دارای فرهنگی والا باشد با اهداف جشنواره بانوی فرهنگ همخوانی دارد. متاسفانه در آثار نویسندگان مرد که در جشنواره مورد بررسی قرار گرفت  کمتر به چنین ویژگیهایی برخوردیم و امیدواریم آقایان به این باور برسند که خانمها قد کشیده اند.

جشنواره بانوی فرهنگ در 6 رشته داستان و شعر بزرگسال، داستان و شعر نوجوان، نقد و پژوهش ادبی و زندگینامه داستانی، آثار منتشره در این زمینه ها در سال 85 را مورد بررسی قرار داده است و روز 17 دی ماه برگزیدگان خود را معرفی می کند.

کد خبر 616622

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha