خبرگزاری مهر، گروه استانها: تاسوعا از راه رسید شور و شعور حسینی در شهرهای کردستان و هیأتهای مذهبی این استان برپا است، دستههای عزاداری شب و روز تاسوعا همزمان با سراسر کشور در سطح شهر و خیابانهای شهرهای استان به حرکت درآمد و دسته روی، سینه زنی و زنجیر زنی در میان عزاداران حسینی به چشم میخورد.
کوچک و بزرگ ندارد هر کسی عاشق و دلداده حسین باشد در این آئین معنوی حضور مییابد و برای حسین لبیک یا حسین سر میدهد.
صف اول تاسوعا در شهرهای کردستان از جمله سریش آباد، توپ آغاج، بیجار، قروه، سنندج، دهگلان، قروچای، کامیاران و غیره را نوجوانان و جوانان تشکیل میدهند و وقتی صفهای عزاداران به حرکت در میآید و جوانان بر طبل مینوازند، سنج زنان به میدان می آیند و زنجیرزنان و سینه زنان و علم گردانان شور و شعور حسینی را به نمایش میگذارند.
اینجا سرزمین اتحاد و همبستگی است سنی و شیعه هرکدام به نحوی در آئین عزاداری محرم سهم خود را ادا میکنند.
ایستگاههای صلواتی در گوشه و کنار شهرهای استان برپا است و از بزرگ و کوچک در این ایستگاهها برای پذیرایی دست به کار میشوند تا خستگی را از تن عزاداران به در کنند.
تاسوعا فقط یک مناسبت نیست یک شکوه از حضور مردمانی است که بدون دعوت و با عشق به حسین به خیابانها می آیند و هر سال به دلدادگان حسین میافزایند.
فعالیت ۷۲۰ هیأت مذهبی در شهرهای کردستان
رئیس شورای هیئات مذهبی کردستان در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۷۲۰ هیأت مذهبی دارای مجوز استان کردستان در سطح نقاط شهر و روستاهای استان در مجالس و برنامههای عزاداری ایام محرم شرکت دارند.
مظفر آئینی بیان کرد: صبح و بعدازظهر تاسوعای حسینی در شهرهای قروه، بیجار، دلبران، سنندج، کامیاران، سریش آباد، دلبران، یاسوکند شاهد برگزاری تجمعات عزاداری هیأتهای مذهبی هستیم.
وی همچنین به برپایی ایستگاههای صلواتی در سطح شهر و روستاهای استان برای پذیرایی از عزاداران حسینی پرداخت و گفت: ۸۰ موکب و ایستگاه صلواتی در سطح شهرهای استان و در برخی روستاها با همراهی مردم برپا شده است.
رئیس شورای هیأتهای مذهبی کردستان ادامه داد: برگزاری مراسم دسته روی عزاداری و زنجیر زنی، برگزاری آئینهای سنتی از جمله سنج زنی، دمام زنی، طبل زنی، اجرای مراسم شاه حسین گویان در قروه و سریش آباد، تعزیه خوانی، علم گردانی در ایام عزاداری حسینی به ویژه در روز و شبهای تاسوعا و عاشورا در کردستان به چشم میخورد.
بی شک موسیقی دینی را باید در ایام محرم و در سطح کشور به ویژه در کردستان جستجو کرد، موسیقی که از میان دستان نوجوانان سریش آبادی با طبل زنی، با دستان نوجوانان بیجار در قالب دمام زنی و سنج زنی و با دستان عزاداران حسینی با سینه زنی و زنجیز زنی تجلی مییابد و شور و شعور حسینی را علاوه بر سوز مداحی با نواهای موسیقی ترکیب میکند.
آئینهای عاشورایی به واسطه موسیقی ریتمیک و با حرکاتی سمبلیک همچون زنجیر زنی، سینه زنی، سنج زنی بیشترین تنوع موسیقی دینی ایران را در بر میگیرد.
فعالیت ۱۲۰۰ مبلغ و مداح ویژه ایام محرم در کردستان
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هر ساله در شهر و روستاهای استان کردستان برنامههای ایام محرم با حضور هیأتهای مذهبی، مداحان و مبلغان برگزار میشود، اظهار کرد: محرم امسال تعداد ۵۰۰ نفر از مبلغین و مبلغات به همراه ۷۰۰ نفر از مادحین به نقاط تبلیغی استان اعزام و با رویکرد محتوایی زندگی با آیهها مشغول تبلیغ و تبیین هستنند.
حجت الاسلام برومند رازیانی بیان کرد: از ابتکارات جدید هیأتهای مذهبی تشکیل حسینیه کودک و نوجوان در کنار هیأتهای مذهبی و ارائه برنامههای ویژه کودک و نوجوان است که تعداد آنها امسال به ۱۰ مورد در استان رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل شورای هیأتهای مذهبی و مداحان ویژه بانوان برای ساماندهی امورات هیئات مذهبی و مداحان بانوان برای اولین بار در استان فعالیت خود را قبل از ماه محرم آغاز کرده است.
رازیانی با اشاره به اینکه بیش از ۱۵۰۰ مراسم روزانه در هیئات استان با برنامههای محتوایی ویژه برگزار میشود؛ ابراز داشت: ارائه مشاوره در حوزههای مختلف دینی، اعتقادی، اخلاقی و خانوادگی توسط مبلغین و مبلغات اعزامی مورد تأکید بوده و این عزیزان با استقرار در مساجد محل تبلیغ و مراکز جمعیتی این خدمات را ارائه مینمایند.
مردم استان کردستان در مجالس عزای حسینی وحدت و انسجام خود را به رخ جهانیان می کشند و بیشک تلاشهای ارزشمند مردم عزادار کردستان، مسؤولان هیأتهای مذهبی، سخنرانان، مبلغین دینی شیعه و سنی و مداحان اهلبیت (ع) در راستای بیان صحیح حادثه عاشورا و اهتمام بیش از پیش بر جهاد تبیین، موجب مجد و عظمت هرچه بیشتر این فرهنگ انسانساز است.
نظر شما