به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالله دیدبان با بیان اینکه پشه آئدس در یکی از شهرهای استان مشاهده شده است، اظهار کرد: وجود این پشه تا زمانی که آلوده به ویروس نباشد به معنای وجود بیماری نیست و بهجز موردی که در سفر به خارج از کشور مبتلا و به ایران بازگشته بود، در زمان حاضر ابتلای فرد یا افراد به بیماری تبدنگی در استان گزارش نشده است.
وی افزود: پشه آئدس مهاجم مشاهده شده در استان قزوین از نوع آلبوپیکتوس است که نمونههای بالغ و لارو و همچنین محل زاد و ولد در منطقه مذکور توسط متخصصین حاضر در دانشگاههای علوم پزشکی قزوین، بندر عباس و گیلان مورد تأیید قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تاکید کرد: باید تلاش کنیم راهکارهای پیشگیرانه را بیشتر از درمان مورد توجه قرار دهیم اما شهروندان در صورت بروز علائم به ویژه تب بالا میتوانند به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی یادآور شد: گزارشها از مناطق مختلف دنیا و ایران حکایت از آن دارد که محل زندگی این پشه آبهای راکد است و بیشترین تخمگذاری را در چنین محیطهایی انجام میدهند، لذا انتظار میرود شهروندان محترم نسبت به بهسازی محیط و جمع کردن ظروفی که آب در آن جمع میشود و همچنین لاستیکها و مانداب زیر گلدان و کولر اقدام کرده و اجازه ندهند پشهها در این مکانها تجمع کنند.
نظر شما