۳۰ تیر ۱۴۰۳، ۲۲:۳۵

اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با پشه آئدس در خوزستان آغاز شده است

اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با پشه آئدس در خوزستان آغاز شده است

اهواز - با توجه به گزارش‌هایی از حضور پشه آئدس مهاجم در برخی نقاط کشور،دانشگاه علوم پزشکی اهواز اقدامات پیشگیرانه گسترده‌ای را درسطح خوزستان آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، همایون امیری مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان خوزستان ظهر امروز شنبه در گفت و گویی رسانه‌ای اظهار کرد: از زمان شناسایی اولین موارد پشه آئدس مهاجم در کشور، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، در راستای دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، اقدامات مراقبتی و پایش دقیقی را در حیطه‌های انسانی و حشره‌شناسی در سطح استان آغاز کرده و این اقدامات همچنان ادامه دارد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: برای ارتقای آگاهی کارکنان بهداشت و درمان، پزشکان و افراد درگیر در مراقبت بیماری، جلسات آموزشی متعددی به صورت حضوری و وبیناری برگزار شده است.

وی اضافه کرد: به منظور بررسی وضعیت ناقل و عدم استقرار پشه آئدس، اقدامات مراقبت حشره‌شناسی از جمله "اویترپ گذاری" و "بررسی‌های لاروی" در نقاط پرخطر مانند فرودگاه‌ها، بنادر، پایگاه‌های مرزی، ایستگاه‌های راه‌آهن و پایانه‌های مسافربری انجام شده است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان خوزستان بیان کرد: همچنین برای شناسایی زودهنگام بیماران احتمالی، مراقبت انسانی در پایگاه‌های مرزی و شهرستان‌های هدف بر اساس نظام مراقبت سندرمیک انجام می‌شود و چنانچه بیماری شناسایی شود، در بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار خواهد گرفت.

امیری با بیان اینکه پشه آئدس مهاجم ناقل بیماری‌های خطرناکی مانند تب دانگ، چیکونگونیا و زیکا است، تصریح کرد: این بیماری‌ها می‌توانند علائم شدیدی مانند تب، سردرد، درد عضلانی و مفصلی و بثورات پوستی ایجاد کنند و در موارد شدید، کشنده باشند.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از گزش پشه آئدس و پیشگیری از بیماری‌های ناشی از آن در کشورها یا استان‌هایی که پشه آئدس در آنها مستقر شده است باید اقداماتی نظیر استفاده از لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند، استفاده از پشه بند در هنگام خواب، استفاده از مواد دافع حشرات و از بین بردن آب‌های راکد را انجام داد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان خوزستان اظهار کرد: پراکندگی پشه آئدس مهاجم در کشور رو به گسترش است و در برخی از استان‌های همجوار خوزستان نیز شناسایی شده است. این نوع پشه علاقه زیادی به محیط‌های سیاه مانند لاستیک‌های فرسوده دارد بنابراین این لاستیک‌ها باید جمع‌آوری شوند. این پشه در مانداب‌ها تخم‌گذاری و تکثیر پیدا می‌کند؛ لذا ماندآب‌ها نیز باید حتماً خشک شوند.

امیری افزود: به منظور مقابله با گسترش آئدس‌های مهاجم، شرح وظایف مفصلی در سطح ملی برای سازمان‌ها و دستگاه‌های مرتبط از سوی کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور تعیین شده که توسط استانداری خوزستان به متناظران استانی آنها ابلاغ شده است. به همین خاطر لازم است که همه دستگاه‌های اجرایی مذکور، اقدامات لازم را که عمدتاً فعالیت‌های مرتبط با بهسازی محیط برای از بین بردن زیستگاه‌های مساعد برای لارو پشه به شمار می‌رود به نحو مطلوب انجام دهند.

کد خبر 6171290

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      30 2
      تابستان است وفاضلاب های اهواز پراست وبیرون زده کجاست آن ۶۰درصد کاری که دراهواز هزینه شد وگفتند برای فاضلاب اهواز کار شد
    • شهروند اهواز ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      35 6
      برای مقابله با پشه آئدس در خوزستان به خصوص اهواز به نظافت شهر اهمیت بدید لطفا. معابر شهر پر از آشغال هست. نه شهرداری زحمت میکشه شهر رو تمیز کنه و نه مردم نظافت رو رعایت می‌کنند. اهواز نیاز به یک برنامه فرهنگ سازی عمیق در زمینه رعایت بهداشت شهر داره.
    • ایران قهرمان ۰۹:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      22 3
      سلام ان شاا.. ک قبل از انتشار با اقدامات بموقع از ابتلای مردم به این ویروس جلوگیری بشه اهواز و حاشیه های اون پر از آبهای راکده
    • شهروند خوزستان IR ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      18 3
      برای مقابله با پشه آئدس نظافت وتمیز کردن معابر آب و فاضلاب ها از طرف اداره آب و فاضلاب و یا شهرداری ها بایستی الزامی شود .آب های راکد در جوی ها در سطح شهر منبع بالقوه رشد لارو و شفیره این پشه محسوب می شود.
    • ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      15 4
      ولا بندر ماهشهر یا لوله های آب شکسته ویا فاضلاب زده بیرون این پشه هم که مثل پشه مالاریا تو جای آبی ونمناک پیداش میشه الان چطوری دارن مقابله میکنن
    • IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      19 2
      راست میگید زباله ها را در سطح شهر جمع کنید، سم پاشی کنید
    • GB ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      13 3
      سلام خسته نباشید من کارم سمپاشی مزارع شلتوک هست ایا خطر پشه انجا زیاد هست چه مراقبتی باید انجام بگیرد
    • هموطن ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      22 5
      تاحالاماسک بودحالابایدباپشه بندبریم بیرون
    • شهروند اهوازی IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      19 4
      از مسئولین محترم خواهش میکنم سمپاشی رو بصورت گسترده شروع کنید تا از پراکنده شدن این حشره جلوگیری بشه . ممنونم
    • مریم IR ۱۶:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      6 5
      سلام ببخشید تو لاستیکی که گل کاشتیم و درب خونه است و طبیعتا اول پر از خاک شده بعد گل کاری و هرروز هم ابیاری میشه ایا احتمال تخم گذاری پشه ائدس هست یا خیر ممنون میشم پاسخ بدین
    • اتنا IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۱
      0 0
      عالییییی
    • بچه اهوازی IR ۰۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۲
      0 0
      لطفاً شهر رو تمیز کنین و مخصوصا فاضلاب ها باید درست بشن حالا که علائم زیادی داشت لطفاً راه جلوگیری رو بگید