۳۱ تیر ۱۴۰۳، ۸:۲۸

مهر گزارش می دهد؛

دست کوه خواران به دماوند رسید/ تیشه سوداگران بر دامن طبیعت

دست کوه خواران به دماوند رسید/ تیشه سوداگران بر دامن طبیعت

ساری- کوه خواران هر روز پای را از گلیم نداشته‌شان فراتر می‌گذارند و زخم سوداگری‌هایشان به پای قله دماوند و دیو سپید هم رسیده است.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: کمتر جایی از مازندران است که رد کوه خواری را نتوان در آن دید. زخم ناشی از تیشه‌های لودر و بلدوزرهای سودجویان در گوشه و کنار طبیعت فکر مازندران نمایان است.

از غرب تا شرق مازندران، از ساحل تا ارتفاعات و از دشت تا جلگه لکه‌های کوچک و بزرگی از کوه خواری و دست درازی به طبیعت در این استان پهناور هویدا است، هر روز چرخ‌های زنجیری ماشین آلات فرسوده معدن کاوی در حال صعود به مناطق بالادست و کوه پایه‌هاست. سال‌هاست که آژیر کوه خواری و دریاخواری در مازندران به صدا درآمده است.

کافی است گذرتان از جاده هراز، سوادکوه و یا کندوان به مازندران زیبا بیفتد. در گوشه و کنار استان گرد و غبار ناشی از معدن کاری و یا تخریب طبیعت به هوا برمی‌خیزد و سودجویان در روز روشن تیشه به ریشه طبیعت می‌زنند.

پایش تخریب و دست درازی به طبیعت در استان مازندران ریشه در اجرای برخی پروژه‌های عمرانی و یا معدن کاری دارد برخی مناطق نیز ردی از دانه درشت‌ها می‌توان پیدا کرد.

دست کوه خواران به دماوند رسید/ تیشه سوداگران بر دامن طبیعت

یک شهروند آملی در گفت وگو با خبرنگار مهر با انتقاد از تخریب بی‌رویه طبیعت در حاشیه محور هراز اظهار کرد: برخی معدنکاران و سودجویان خاک بکر مناطق کوهستانی را به یغما می‌برند و بهانه آنان اجرای پروژه‌های عمرانی و یا ساخت و ساز در دیگر مناطق است.

یوسف احمدی با اظهار اینکه تخریب‌های گسترده حتی به مناطق کوهستانی و پای رشته کوه دماوند نیز رسیده است، افزود: فعالیت بی‌رویه معدن کاری نیز تخریب طبیعت را در منطقه شتابان کرده است.

وی ادامه داد: تخریب دست اندازی طبیعت سبب شده تا هوای آمل در برخی از روزها ناسالم و پرخطر شود و ریزگردها ناشی از فعالیت معدنکاری در منطقه است.

در حاشیه جاده سوادکوه و در منطقه خطیر کوه نیز اوضاع طبیعت چندان خوب نیست و هر روز گرد و غبار ناشی از تخریب طبیعت زمین و آسمان را آلوده می‌کند.

محمد رهنما شهروند سوادکوهی با اظهار اینکه طبیعت و جنگل هیرکانی شناسنامه استان مازندران به شمار می‌رود، ادامه داد: متأسفانه کوه خواری و تخریب گسترده طبیعت سبب شده تا حال و روز منابع ملی در این منطقه چندان خوش نباشد.

فروش خاک و آورده‌های کوهی به بهانه تأمین مصالح سبب شده تا دست‌اندازی به طبیعت در منطقه رو به فزونی رود

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با عنوان اینکه ساخت و سازهای و تخریب اراضی معضلی است آن هم در شرایطی که در کشور ما وجود دارد، منابع ملی و طبیعی که باید قدرشان را بدانیم در حال نابودی است، افزود: فروش خاک و آورده‌های کوهی به بهانه تأمین مصالح سبب شده تا دست‌اندازی به طبیعت در منطقه رو به فزونی رود و لازم است تا مسئولان امر جلوی پدیده کوه خواری و تخریب طبیعت را بگیرند.

به اعتقاد کارشناسان، از بین بردن جنگل‌ها با زمین‌خواری و به منظور ساختن ویلاها و مراکز تفریحی برای افراد متمول، از جمله عواملی است که باعث قطع درختان و متعاقباً راه افتادن سیلاب پس از باران‌های شدید شده است. این فاجعه تا به حدی نگران‌کننده است که به گفته مسئولان و صاحبنظران، سالانه ۱۵۰ هزار هکتار جنگل تخریب می‌شود که به معنی افزایش سیل‌های ویرانگر و زنگ خطر جدی برای محیط زیست خواهد بود.

دست کوه خواران به دماوند رسید/ تیشه سوداگران بر دامن طبیعت

عباس پوریانی رئیس کل دادگستری مازندران نیز گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی و ارگان‌های دولتی مرتبط باید به وظایف قانونی خود در خصوص مواردی چون حفظ محیط زیست، حراست از منابع طبیعی و برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز به بهترین شکل ممکن عمل نموده و قبل از ارتکاب جرم از وقوع آن پیشگیری کنند.

رئیس کل دادگستری مازندران تصریح کرد: در مسیر حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، حفظ حقوق بیت المال و حقوق عامه، مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز و مقابله با تجاوز به حریم رودخانه‌ها، رؤسا و دادستان‌های سراسر استان در کنار مدیران استان خواهند بود؛ ولی قطعاً در صورت ترک فعل و تخطی از انجام وظایف محوله و فراهم نمودن زمینه تخلف، برخورد دستگاه قضائی با مدیران متخلف، قاطع و جدی خواهد بود.

پوریانی بر احقاق حقوق مردم و حفظ حقوق بیت المال نیز تاکید کرد و افزود: در هر نقطه‌ای از استان اگر احساس شود، اقدامات افراد با حقوق عامه و حفظ بیت المال منافات داشته و تخریب زیست محیطی، آسیب به منابع طبیعی یا تغییر کاربری غیرمجاز را موجب شده است، قطعاً با مجرمین و متخلفین برخورد جدی، قاطع، سریع و قانونی خواهد شد.

پرونده کوه خواری و تخریب طبیعت در استان مازندران برای همیشه باز است و هر روز سودجویان و متخلفان به بهانه‌های واهی اقدام به تخریب و دست اندازی در طبیعت می‌کنند. در حال حاضر جنگل خواری و کوه خواری و فقدان طرح‌های صنعتی و تولیدی مادری بواسطه شکنندگی ساختار محیط زیست از عمده چالش‌ها و مشکلات مازندران محسوب می‌شود.

کد خبر 6171753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • حمید IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      12 2
      مردم از مسولین عزیز درخواست دارند با این اشخاصی که زمینهای ملی کوه دزدی میکنند برخورد جدی کنند که جامعه برخورد با این اشخاص فرصت طلب را ببیند وبشنوند که با این افراد برخورد جدی شده
    • IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
      1 4
      خب باید کاری بکنید ک سود داشته باشه اگر زمینی بایره کسی هم رفته سراغش اجازه بدید کارکنه ولی موظفش کنید ۹۰درصد زمینو درخت بکاره و نگهداری کنه خشک نشه
    • IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۱
      2 0
      محیط زیست برای دولتها اهمیتی ندارد و گذاشتن به این حد نابودشودمحیط زیست
    • عبدالحمید IR ۰۱:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۱
      0 0
      سلام بر خدا شاهد باش در آینده برای نسل بعدی شهادت بده که چه نسلی این ها رو ساخته
    • RU ۰۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۱
      3 1
      از مدیر کل محترم .تقاضا داریم .با مدیران متخلف برخوردکنن .مگر می‌شود روز روشن .تو ماه تیر .تو دل روستا .اول جاده درختان .جنگلی رو قطع کنن .کسی ندونه. این زمین خواران .چه کسانی هستن .چقدر نفوذ دارن .شمارو بخدا فکری کنین .دیگه تا کی باید بیت المال ازبین بره
    • ۰۲:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۱
      4 0
      متاسفانه .غرب مازندران از زمین خواری .تصرف منابع طبیعی فاجعه .است .التماس میکنیم .برخورد بشه .عده ای زمین خوار بحدی نفوذ دارن ..مردم ازشون میترسن .واقعا خطرناک هستن .
    • علی ۰۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۱
      4 0
      هرگوشه این مملکت راکه دست میزاری یک ناله ازش بلندمیشه.افسوس
    • سعید ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۲
      1 0
      به داد هراز برسید بس که معدن زدن گوش شنوایی نیست؟؟؟؟