به گزارش خبرنگار مهر، حامد قربانی در نشست میز تخصصی فنی و مهندسی هیئت اندیشهورز استان قزوین که با موضوع بازنگری و روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور بعد از ظهر یکشنبه در سالن جلسات شهید اسکندر نژاد پارک علم و فناوری قزوین برگزار شد اظهار کرد: در راستای بهروزرسانی نقشه جامع علمی کشور که سال آینده آخرین سال اجرای برنامه قبل خواهد بود در کشور و در سطح ملی و استانی برنامهریزیهایی برای بهروزرسانی و پیادهسازی موفق با ضریب نفوذ بالا در نظر گرفته شده است.
رئیس مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویینزهرا ادامه داد: بهمنظور بهروزرسانی اسناد اندیشهورزی شبکهای، از همه ظرفیتهای استانی استفاده میشود و در همه حوزهها بازنگریهایی توسط هیئتهای اندیشهورز در ۷ میز صورت خواهد گرفت.
وی با بیان این موضوع که در زمینه فنی و مهندسی اولویت مشخص شده است، گفت: ما این سه اولویت را بهصورت اولویتهای ملی و استانی بررسی میکنیم و این در حالی است که در حال حاضر مسئله ملی طرح برای ما اولویت بیشتری دارد.
قربانی با بیان این موضوع که در حال حاضر در راستای نقشه جامع علمی کشور برای هر دانشگاهی وظیفهای مطرح شده است تبیین کرد: بازگردانی پساب صنعتی و شهری و نیز بازیافت فیزیکی و شیمیایی مواد پلیمری جز وظایفی است که برای دانشگاه فنی مهندسی بویینزهرا تعریف شده است.
وی بیان کرد: از تنظیم این نقشه ۱۰ سال میگذرد و ممکن است اولویتهای جدیدی نیاز باشد و باید اولینهای سهگانه و محتوای آن اضافه شود لذا برنامه هیئت اندیشهورز این است که نیازهای بهروز شده علمی را بر این محتوا بی افزاید.
قربانی با بیان این نکته که از اساتید مجرب استاد در دانشگاههای مختلف برای حضور در این نشست هماندیشی دعوت شده است یادآور شد: حضور تخصصهای متخلف در این نشست و استفاده از دیدگاههای کارشناسی برای پیشبرد این نقشه امر اجتنابناپذیری است.
باید به برش استانی از برنامههای ملی توجه کرد
مسعود بابایی در این جلسه بیان کرد: بنای صنعتی شدن استان قزوین از سال ۱۳۴۲ گذاشته شده است و صنایع مادر و در زمان خود فناوریهای بهروز در آن تعبیهشده است. با توسعه صنعت لازم است که در استان قزوین نیز نیازهای فناورانه احصا شود؛ آنچه امروز در حوزه فناوری رخ میدهد متأسفانه انطباقی با نیازهای مادر استان قزوین ندارد.
معاون فناوری پارک علم و فناوری استان قزوین گفت: برای مثال در حال حاضر مسئله برخورد با ضایعات چینی و یا فاضلابهای صنعتی و نیز مدیریت منابع انرژی در استان، از جمله مشکلاتی هستند که برنامهریزی فناورانه و یا تکنولوژی برای رفع این مشکلات نداریم.
وی عنوان کرد: به نظر میرسد در بررسی نقشه جامع علمی کشور نیاز باشد که بهجای پراکنده پیش رفتن چند محور اساسی با برش استانی تعریف کنیم و با استفاده از امکانات موجود و تطابق دانش و واقعیت به بررسی پیوندها بهخصوص پیوند صنعت و علم و تصحیح رابطه این دو بپردازیم
ایجاد زیرساخت برای پیشرفتهای نوین اجتنابناپذیر است
یحیی صمدی مقدم در این جلسه عنوان کرد: هزینههایی که بهمنظور مطالعه و پژوهش در زمینههای مختلف انجام میگیرد حتی اگر چندین میلیارد باشد و یا این هزینهها تنها در برش استانی انجام شود بازهم موتور پیشرفت خواهد بود
این استاد دانشگاه ادامه داد: علاوه بر پژوهش همراه کردن حکمرانی و قوه اجرایی استان برای عملی کردن پژوهشها امری غیرقابل اجتناب است و این نکته را هم باید در نظر داشته باشیم که معمولاً تصمیمهای ملی در خصوص مسائل استانی برگرفته از پیشنهادهای استانی و تحقیقات استانی است.
وی تبیین کرد: باید مسیرهای رسیدن به پیشرفت علمی و استفاده از فناوریهای نوین را در کشور فراهم کنیم و اقدام به این موضوع امری اجتنابناپذیر است.
سید یاشار بنیهاشم نیز در این جلسه گفت: در کشور ما مقالات علمی و دستاوردهای علمی در بالاترین سطح انجام میشود اما وارد کردن آن در دنیای واقع مسئله اصلی است.
عضو هیئت علمی مرکز آموزشی فنی مهندسی بویینزهرا ادامه داد: بهرهمندی از هوش مصنوعی باید به یکی از اولویتها بدل شود اما پیش از آن ما زیرساختهایی نیاز داریم که باید وارد سیستم شود.
وی در خاتمه بیان کرد: بررسی موضوعی و رجوع به آخرین دست آوردها و نیز بررسی نیازهای روز کشور باید در نقشه علمی کشور لحاظ شود. آنچه نیاز استان است نیاز کشور هم هست بنابراین باید به پیوستگی موضوع نیز توجه شود.
نظر شما