به گزارش خبرنگار مهر، حسن سالاریه امروز در نشست خبری تشریح پیشرفت پروژههای فضایی و ارائه برنامه سال ۱۴۰۳ که امروز در دبیرخانه شورای عالی فضایی برگزار شد، مهمترین اتفاق صنعت فضایی ایران در سه سال گذشته را احیای شورای عالی فضایی عنوان کرد و گفت: این شورا بالاترین مرجع سیاستگذاری صنعت فضایی کشور است که در آذر سال ۱۴۰۰ اولین جلسه شورا برگزار شد، سال ۱۴۰۱ دومین جلسه و در خرداد ماه سال جاری جلسه سوم شورا با حضور سرپرست ریاست جمهوری برگزار شد.
سالاریه گفت: در جلسه اول شورای عالی فضایی مسائل مهمی مطرح شد و پروژههای زیادی استارت خورد. در جلسه دوم شورا برنامه ۱۰ ساله مصوب شد و در جلسه سوم گزارشی از وضعیت پروژهها ارائه شد و تکالیفی به دستگاهها ابلاغ شد.
وی افزود: ایجاد دبیرخانه شورای عالی فضایی، تدوین برنامه و رصد برنامهها ماحصل این جلسات شورای عالی فضایی بود.
سالاریه گفت: در سه سال گذشته پروژههای زیرساختی در صنعت فضایی ایران آغاز و انجام شد که شاخص ترین آن پایگاه فضایی چابهار بود که ۱۰ سال زمین آن در اختیار سازمان فضایی بود اما اقدامی صورت نگرفته بود.
نخستین پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار تا پایان سال
وی با اعلام اینکه پایگاه فضایی چابهار در سه فاز برنامه ریزی شده که تا پایان سال بهره برداری از فاز اول آن آغاز و نخستین پرتاب آن انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: با فعال شدن پایگاه فضایی چابهار دسترسی به مدارهای با شیبهای مختلف فراهم خواهد شد.
رئیس سازمان فضایی ایران از احداث آزمایشگاه کلاس یک تن خبر داد وگفت: تا پایان سال زیرساخت فیزیکی آزمایشگاه آماده میشود. وجود چنین آزمایشگاهی منجر به افزایش ساخت ماهواره، افزایش کیفیت ماهواره و ساخت ماهواره با اجرام بالا میشود.
پرتاب ماهواره بومی کوثر در آبان ماه
وی همچنین از پرتاب ماهواره بومی کوثر در آبان ماه ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: این ماهواره توسط بخش خصوصی ساخته شده است. در دولت سیزدهم بخش خصوصی ما در حوزههای تأمین تجهیزات و سیستمها فعال شدند و قراردادهای بزرگی با بخش خصوصی منعقد شد.
سالاریه با اعلام اینکه طراحیهای منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی انجام شده وامسال پرتاب آزمایشی داریم گفت: امیدواریم که سال آینده بتوانیم پرتابهای اصلی را داشته باشیم.
۶ تا ۸ پرتاب داخلی و خارجی در سال جاری
رئیس سازمان فضایی با اشاره به اینکه ۶ تا ۸ پرتاب داخلی و خارجی در سال جاری داریم که ممکن است افزایش یا کاهش پیدا کند، گفت: دو پرتاب مهم داخلی پیش رو داریم که نخست بلوک انتقال مداری (سامان یک) و دیگری یک ماهواره تحقیقاتی است که در مردادماه سال جاری صورت میگیرد.
پرتاب ماهواره طلوع ۳ و ظفر ۲ با پرتابگر خارجی
وی با بیان اینکه امسال ۲ پرتاب خارجی داریم، گفت: ماهواره طلوع ۳ و ظفر ۲ با پرتابگر خارجی در آذر و دی ماه ۱۴۰۳ پرتاب میشود.
سالاریه ادامه داد: همچنین ۲ و ۳ پرتاب داخلی دیگر ما در پاییز و زمستان انجام میشود که محموله و جزئیات آن را اعلام خواهیم کرد.
رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه ماهواره پارس ۲ به زودی پرتاب میشود، گفت: این ماهواره نسخه ارتقا یافته ماهواره پارس یک است و در الگوریتمهای مدیریت داده تغییراتی در آن انجام شده است.
رییس سازمان فضایی ضمن بیان این مطلب که ماهواره های سنجشی ارتباطی، ناوبری، تحقیقاتی، سنجشی راداری را از جمله مدل های مختلف ماهواره ها عنوان کرد و گفت: ماهواره های ارتباطی براساس نقل و انتقال داده تقسیم بندی میشوند و به لحاظ تکنولوژی مزایایی دارد.
ساخت ماهوارههای سنجشی راداری بومی آغاز شد
سالاریه با اشاره به اینکه ساخت ماهوارههای سنجشی راداری راد ۱ و راد ۲ آغاز شده است، گفت: ماهوارههای سری راد ماهوارههای سنجشی راداری هستند که بر اساس امواج الکترومغناطیسی کار می کنند از این رو حتی با ابرناکی آسمان و وجود گرد و غبار نیز میتوانند دادهها را ارسال کنند. دقت ماهواره «راد ۱ »۵۰ متر و «راد ۲» ۲۰ متر است.
ارتقا دقت تصویربرداری ماهواره های سنجشی پارس ۲ و ۳
وی ضمن بیان این مطلب که صنعت فضایی ایران صنعت جوانی است و باید پرتاب های زیادی انجام شود تا به تثبیت برسد، خاطرنشان کرد:کارهای ۲ ماهواره سنجشی پارس ۲ و ۳ با دقت انجام میشود که پارس ۲ با دقت تصویربرداری ۸ متر و پارس ۳ با دقت تصویربرداری ۴ متر است. پارس ۲ با دقت تصویربرداری دو برابر بهتر از نمونه قبلی (پارس یک) است.
ساخت نمونه ارتقا یافته کپسول زیستی در دستور کار قرار دارد
رییس سازمان فضایی ایران با اشاره به توسعه کپسولهای زیستی در دولت سیزدهم گفت: حوزه فضایی به غیر از توسعه علوم و اکتشافات فضایی، شاخههای متعدد دیگری دارد که یکی از آنها توسعه کپسولهای زیستی است که ما پروژه کپسول زیستی کلاس ۵۰۰ کیلوگرم را آماده و با پرتابگر سلمان پرتاب شد.
وی ضمن اعلام اینکه ساخت نمونه ارتقا یافته این کپسول در دستور کار قرار دارد، افزود: ساخت کپسول ۱۵۰۰ کیلوگرمی در پژوهشگاه هوافضا وابسته به وزارت علوم در فاز طراحی است.
نظر شما