۳ مرداد ۱۴۰۳، ۱۵:۳۳

حجت‌الاسلام قمی مطرح کرد؛

باشگاه قاف مسیر خود را بدون تزلزل ادامه دهد

باشگاه قاف مسیر خود را بدون تزلزل ادامه دهد

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امیدوارم طرح باشگاه قاف بتواند مسیر خود را در آینده بدون هیچ تزلزلی ادامه دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ضیافت شاعرانه باشگاه ادبی «قاف» با حضور حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش و جمعی از شاعران و اعضای نوجوان باشگاه قاف کانون پرورش فکری برگزار شد.

علامتی در ابتدای این نشست گفت: نقطه‌ای که باشگاه قاف در آن ایستاده، نقطه‌ای مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است که سال‌هاست نهادهای فرهنگی، هنری و ادبی حاکمیت به آن کمتر توجه داشته‌اند. اما چون نتیجه‌ی چنین رویکردی، ناگهانی و زودبازده نیست همواره مدیران ترجیح می‌دهند به‌جای چنین فعالیت زمان‌بر و دیربازده‌ای که لازمه‌ی آن صبر و تداوم است به سراغ فرایندهایی بروند که نتیجه‌ی آن در دوران کوتاه مدیریتی آشکار شود، از این روست که آفرینش بر آفرینش‌گر پیشی می‌گیرد و تولید بر تربیت سایه می‌افکند.

وی با طرح این سوال که آیا نیاز امروز و وظیفه‌ی ذاتی کانون در عرصه ادبیات و هنر و در مواجهه با کودک و نوجوان اصالت‌دادن به تولید اثر است یا اصالت‌دادن به تربیت صاحب اثر؟ و نیز آیا در فضای ادب و هنر امروز و با توجه به نیازهای جامعه و در بستر فرهنگی جمهوری اسلامی، آفرینش‌گری در اولویت است یا تربیت نسلی از آفرینش‌گران؟ باشگاه قاف را مجموعه‌ای برای پاسخ‌گویی به این سوال‌ها دانست.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان این‌که وقتی بحث هنر و ادبیات کودک و نوجوان به‌میان می‌آید معمولاً ذهن‌ها به سمت آثاری می‌رود که برای مخاطب کودک و نوجوان تولید شده است حال آن‌که یکی از اساسی‌ترین موضوع‌های کانون آثاری است که آفرینش آن به‌عهده کودکان و نوجوانان باشد. نامگذاری هر فرد، جریان یا تشکیلاتی، هم وجه معرفی دارد (بیرونی) و هم وجه جهت‌دهی (درونی). وقتی نام اداره‌ای، آفرینش است یعنی توقع‌مان از آن، آفرینش اثر است. به مخاطبان بیرونی می‌گوئیم در این سازمان، آثار ادبی و هنری از سوی کودک و نوجوان تولید می‌شود و از درون نیز زمینه‌ها را برای خلق محصول از سوی کودک و نوجوان، فراهم می‌کنیم.

علامتی با اشاره به اینکه در فرایندهای ارتباط سه رکن فرستنده، پیام و گیرنده وجود دارد؛ افزود: اگر فرستنده را آفرینش‌گر، شما بخوانید کودک و نوجوان و پیام را اثر هنری یا ادبی و گیرنده را مخاطبان اثرِ یک کودک یا نوجوان، فرض کنیم به‌راستی هر سه از اهمیت بالایی برخوردارند و جریان‌های فرهنگی جامعه باید برای هر سه عنصر طراحی، سازماندهی و برنامه‌ریزی داشته باشند اما در رویکردی کارکردگرایانه آن‌چه در اولویت اقدام قرار دارد بی‌تردید آن، ذهن خلاقی‌ست که اثر را می‌آفریند.

وی گفت: اگر بپذیریم به دلایل مختلف باید به آفرینش به عنوان نقطه‌ی هدف امروز بنگریم، سوال اساسی این خواهد بود که در عرصه‌ی پرسش‌های مهمی که در ادامه مطرح خواهد شد، کانون در کدام نقطه ایستاده؟ کودک و نوجوان هنرمند و ادیب امروز، شما بخوانید آفرینش‌گر کودک و نوجوان چه می‌آفریند؟ چرا می‌آفریند و چه‌طور می‌آفریند؟ بر کسی پوشیده نیست که مربیان توانمند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سال‌هاست بر نقطه‌ی چه‌گونه آفریدن ایستاده‌اند. در حالی آنچه اصل است تربیت آفرینش‌گر و پرورش استعدادهای نهفته کودکان و نوجوانان است.

مدیرعامل کانون افزود: به نظر می‌رسد، راه برون‌رفت از جریان موجود و توجه جدی به اینکه چه بیافرینیم و چرا بیافرینیم به تغییر در رویکردهای کلان کانون و گذر کردن از اصالت دادن به آفرینش به سمت اصالت دادن به تربیت آفرینش‌گر است. امروز باشگاه قاف یعنی قله ادبیات و فرهنگ برای کشورمان یک سرمایه است. این که بتوانیم بهترین استعدادهای ادبی کشور را از نقاط مختلف کشور از خاش و نیمروز تا اصفهان و شهربابک و ایذه خوزستان چون دُر و یاقوت شناسایی کنیم آن‌ها را کنار هم جمع کنیم، هویت مشترک در بین‌شان ایجاد کنیم و در پای درس بزرگان شعر و ادبیات بنشانیم‌شان تا بیاموزند و بیافرینند.

علامتی در پایان با تشکر از حمایت‌های رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش و همه شاعران و بزرگان ادبیات ایران با این باشگاه گفت: قاف امروز قامت گرفته و بیش از ۱۱۰ استعداد نوجوان کنار هم گردآمده‌اند و مسیر قله فرهنگ و ادب را قدم به قدم مشق می‌کنند. هدف قاف تربیت شاعران و نویسندگان آینده ادبیات ایران است. امروز اگر به قاف نگاه کنید آینده ادبیات ایران را می‌توانید پیش‌بینی کنید. قاف عمر کوتاهی دارد و همچنان نیازمند حمایت همه شماست که از روز نخست پا به پا از بچه‌های قاف حمایت کردید تا این نوجوانان بیاموزند.

باشگاه ادبی قاف بچه‌های با استعداد را به قله می‌رساند

رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: امیدوارم از طریق حمایت‌های استادان ادبیات، نسل خوش ذوقی از شاعران در کشور پرورش یابد. وظیفه اصلی آموزش و پرورش باید چنین باشد. بچه‌های ما، در بهترین حالت در حد لذت‌بردن‌های ادبی مانده‌اند و به تولید ادبی نمی‌رسند. این اندیشه به دنبال آن است که کسانی را که می‌خواهند به قله برسند با حضور استادان ادبیات به مقصد برساند.

وی افزود: کار باشگاه قاف و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این است که تسهیل‌کننده این روند باشد. ما باغبان هستیم و نه نجار که امر کنیم تا فلان شود. ما باید صرفاً فضا و امکانات را برای این منظور فراهم کنیم. بنابراین به‌جاست که ما بازگشتی به رسالت‌های کانون داشته باشیم و با این رویکرد به فعالیت‌های کانون در حوزه شعر و ادب بپردازیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه کانون باید تنها حمایت‌کننده در این مسیر باشد؛ گفت: با این روش از هر پنجاه تا شصت بچه‌ای که به قله‌های قاف می‌رسند، اشعاری سروده خواهد شد و این اشعار باید به کتاب‌ها و همچنین آئین‌ها و مراسم راه پیدا کنند. برای رسیدن به مقصود، آموزش ویژه‌ای نیاز است. چرا ما یک کتاب آموزش شعر برای این نسل نداریم؟ استادان باید کتاب‌های آموزشی ارائه بدهند و اندیشه‌های بزرگان باید به کتاب بدل شود. باید مستند شود تا آموزگاری شاعران که ساحتی منحصر به فرد است نمود بیشتری یابد. این‌که شاعری می‌تواند یک سنگ را به گریه بیندازد به تنهایی برکتی نیست. ما معلمی می‌خواهیم که به شاعرانی که می‌خواهند رشد کنند یاد دهد و کتاب‌هایی برای آنان بنویسد.

صحرایی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود افزود: امیدوارم با حضور این شاعران در کنار آقای قزوه دختران کرمانی، سیستانی و غیره بتوانند به زودی به قله‌های باشگاه قاف برسند. خدا را شاکریم که شاهد شکوفایی اعضای باشگاه قاف در همین زمان کوتاه بودیم. اندیشه قاف از آن‌جا شکل گرفت که ما به دنبال پاسخی برای این پرسش بودیم که چگونه می‌توانیم فرهنگ ایرانی اسلانی را در شخصیت این نسل زنده کنیم. امیدوارم از طریق حمایت استادان ادبیات شاهد نسل خوش ذوقی در کشور باشیم.

باشگاه قاف باید مسیر خود را بدون تزلزل ادامه دهد

حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در پایان این نشست گفت: امیدوارم طرح باشگاه قاف بتواند مسیر خود را در آینده بدون هیچ تزلزلی ادامه دهد.

وی با اشاره به نوجوانان عضو باشگاه قاف گفت: من ۱۶، ۱۷ سال بیشتر نداشتم که از کرج به تهران می‌آمدم تا آثار بزرگان ادبی را گوش کنم و در کلاس‌های قیصر امین‌پور در دانشگاه تهران می‌نشستم. کوچک‌ترین فایده برپایی باشگاه قاف این است که شما کارتان را جدی می‌گیرید و هم اساتید با ذوق به شما می‌آموزانند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: بچه‌ها باید این مسیر را بدون تزلزل طی کنند. امیدوارم این کار ادامه‌دار شود و ما به قله‌های قاف برسیم. همچنان که لازم است به دامنه‌های آن که در شهرستان‌ها گسترده شده است، توجه داشته باشیم.

کد خبر 6175672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ۲۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۳
      0 0
      چگونه میتوان به این مجموعه ییوست