به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره ملی جماران، با رویکرد ظرفیت سازی حلقههای میانی در تاریخ ۴ و ۵ مرداد برای ۷۰۰ نفر از فعالان فرهنگ مردمی از سراسر کشور در تهران برگزار میشود.
سعید غلامی معاون راهبردی و گفتمان سازی بنیاد خاتم الاوصیاء در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر، توضیحاتی درباره این جشنواره ارائه کرد و گفت: بعد از صدور بیانیه گام دوم از سوی رهبر انقلاب در سال ۹۷، ایشان در دیدار با دانشجویان در تاریخ ۱ خرداد ۹۸ به تبیین چگونگی حرکت جوانان برای تحقق اهداف گام دوم پرداختند.
وی افزود: جشنواره جماران مکانیزم و ساز و کاری است در راستای فرمایشات رهبری. در این جشنواره که تقریباً از یک سال پیش آغاز شد، اصل رقابت بین مجموعهها و افراد پیش ران و به تعبیر رهبر انقلاب حلقههای میانی است که قابلیت شکل گیری و تکثیر گروههای خرد محلی را در سطح شهرستانهای کشور دارند. این جشنواره به افراد و مجموعههایی که توانستند برای شکل گیری و تکثیر آن گرا ههای خرد محلی و مردمی فعالیت کنند میپردازد.
شیوه انتخاب برگزیدگان جشنواره
معاون راهبردی و گفتمان سازی بنیاد خاتم الاولیاء گفت: امروز و در مراسم اختتامیه این جشنواره قرار است که از برگزیدگان و حلقههای میانی برتر هستند در سطح شهرستانها تجلیل به عمل بیاید. چگونگی انتخاب، در یک فرایند ارزیابی تفصیلی از طرق یک سری ارزیابیها بخشی از این افراد انتخاب شدند. ما در استانهای مختلف حضور پیدا کردیم از نزدیک مصاحبههایی انجام شد و شاهد فعالیتهای عزیزان بودیم.
غلامی گفت: در گام اول طبیعتاً مثل همه جشنوارهها خودشان را معرفی کردند و اقداماتی که انجام داده بودند را منتقل کردند. بعد از آن با توجه به ارزیابی اولیه که انجام شد، حائزان ویژگیها و معیارهای لازم انتخاب شدند. سپس ما حضور میدانی پیدا کردیم در استانهای مختلف، تحقیق کردیم، از نزدیک شاهد خروجیهایشان در سطح محلات و شهرستانها بودیم؛ و در نهایت هشت تا از این نمونهها در سطح کل کشور انتخاب شد.
فرصت خوب برای الگو نمایی فعالیتها
وی در ادامه گفت: اولاً همین پیشرانهها و حلقه میانی از تمامی شهرستانها دعوت شدند در جشنواره جماران. ما از عمده شهرستان امروز مدعو داریم و یک فرصت بسیار خوبی است برای الگو نمایی فعالیتهایی که این عزیزان داشتند. در آن جمع این هشت نمونه ارائه میشوند، تحلیل و بررسی میشوند، و بعد از ارائه و بررسی، تجلیل به عمل میآید.
ویمعاون راهبردی و گفتمان سازی بنیاد خاتم الاولیاء درباره حمایتهای بعدی از این افراد گفت: بخشی از این حمایتها، حمایتهای مادی است که قراراست به صورت تشویقی انجام بشود. از طرف دیگر هم ما از طریق ابزارهای رسانهای و هنری سعی کردیم که الگوهایی که این عزیزان دنبال کردند را انشا الله بتوانیم منتقل کنیم به تمام کسانی که در کشور دارند کار میکنند. کارهای بسیار ساده و کم هزینهای که قابلیت فراگیر شدن دارد و هر کسی کافیست صرفاً اراده کند برای اینکه در محله خودش و در شهرستان خودش، آنها که علاقه مند هستند را جمع کند؛ به واسطه آنها گروه بسازد و حول آن مسائلی که در سطح شهر و محله خودش هست، اقدامی را انجام بدهد. در مسائل مختلف، در مسئله خانواده، در مسئله جمعیت و در انواع اقسام مسائلی که امروز در سطح کشور شاهدشان هستیم و جزو مسائل اساسی کشور محسوب میشوند.
شاخصها و فعالیتها در سایت جشنواره جماران
غلامی با این توضیح که هشت اثر برگزیده شده اند و پس از جشنواره از آنها حمایت و بومی سازی میشود تا بر اساس آداب و رسوم به تکثیر و بهرهبرداری برسند، درباره طرحهای نوی دیگر که در این فاصله ارائه شده اند گفت: یکی از کارهایی که در همین جشنواره هم انجام شده و در سایت جشنواره جماران هم هست این است. ما شاخصهایی را مد نظر داشتیم، به دو سه تا از این شاخصها اشاره کردم؛ مثل آن راهکارهایی که قابلیت تکثیر و فراگیر شدن بیشتری دارد و خیلی منوط به این نیست که در یک جغرافیای خاصی باشد و در استانها قابلیت فراگیر شدن دارد، یا همین کم هزینه بودن یا حتی در جاهایی درآمدزایی و ساده بودن کارها و اینکه خیلی سنگین و پیچیده نباشند. کارهای دیگری هم که در این جشنواره برگزیده نشده، از طریق خود سایت جماران سعی شده که الگو نمایی بشود و معرفی شود؛ تا سایر علاقه مندان و عزیزانی دوست دارند کاری بکنند، ولی نمیدانند از کجا شروع بکنند و از چه طریقی اقدام بکنند، این نمونه کارها برایشان الهام بخش باشد تا انشا الله آنها هم بتوانند به این قطار حرکت جوانان در گام دوم انقلاب بپیوندند.
نظر شما