۷ مرداد ۱۴۰۳، ۱۲:۰۴

افتتاح اولین رویداد استارتاپی فیلمنامه‌نویسی

افتتاح اولین رویداد استارتاپی فیلمنامه‌نویسی

اولین رویداد استارتاپی فیلمنامه‌نویسی، ۷ مرداد در سالن همایش‌های دانشگاه علم و فرهنگ افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری رویداد، افتتاحیه اولین رویداد استارتاپی فیلمنامه‌نویسی، روز یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های دانشگاه علم و فرهنگ با حضور منتخبان و استادان راهنما برگزار شد.

در ابتدای این نشست، بهزاد رشیدی دبیر اجرایی، هدف از برگزاری این رویداد را کمک به ارتقای دانش فیلمنامه‌نویسی، شناسایی و همچنین معرفی استعدادهای خلاق فیلمنامه‌نویسی در سطح کشور بیان کرد و گفت: فراخوان رویداد استارتاپی فیلمنامه‌نویسی در زمستان سال گذشته صورت گرفت و قالب‌های مدنظر این رویداد، به صورت ایده و خلاصۀ طرح در گونه‌های سینمایِ بلند، کوتاهِ داستانی و سریال بوده است.

به گفته دبیر اجرایی این رویداد، هیأت داوران این رویداد شامل پوران درخشنده، مهدی سجاده‌چی، مصطفی رستگاری، علی مؤذنی و حجت‌الاسلام حسین رحیم‌زاده بوده است و این هیأت از میان ۱۰۰۰ اثر که ۳۳۲ نفر به دبیرخانه ارسال کرده بودند، ۹۸ اثر را در ۲ بخش کوتاه و بلند انتخاب کردند که این ۹۸ نفر در یک فضای رقابتی، طی ۹۰ ثانیه طرح و ایده خود را ارائه می‌دهند.

بهزاد رشیدی در ادامه گفت: استادان راهنمای اولین رویداد استارتاپی فیلمنامه‌نویسی شامل محمود اربابی، مهدی احمدی، هومان فاضل، فریدون فرهود و رضا حیدرنژاد می‌شوند و طی دوره رویداد بر کار گروه‌هایی نظارت می‌کنند که از صاحبان ایده‌های برتر و سایر منتخبان شکل می‌گیرد و ایده خود را به طرح تبدیل می‌کنند.

پس از صحبت‌های دبیر اجرایی اولین رویداد استارتاپی فیلمنامه‌نویسی، رئیس هیأت ارزیابی آثار در جایگاه خود مستقر شد تا فرآیند ارائه ۹۰ ثانیه‌ای منتخبان آغاز شود. مهدی سجاده‌چی پیش از شروع ارائه این آثار، ضمن توصیف این رویداد به مثابه مسیر ورود علاقه‌مندان به جریان حرفه‌ای، گفت: امیدوارم این مسیر تداوم‌ پیدا کند. هدف از این رویداد بازشدن راهی برای علاقه‌مندان به فیلمنامه‌نویسی است تا در ابتدا وارد جریان آماتوری به معنای دلخواه و سپس وارد جریان حرفه‌ای سینما و تلویزیون یا آثار کوتاه شوند.

با این توضیحات، منتخبان در قالب گروه‌های ۵ نفره به ارائه ۹۰ ثانیه‌ای ایده‌های خود مشغول شدند و پس از پایان این ارائه‌ها ۱۰ نفر به عنوان برترین‌ها انتخاب شد. بر همین اساس نیز ۱۰ گروهِ کاری شکل گرفت و صاحبان آثار برتر به عنوان سرگروه انتخاب شدند. همچنین سایر شرکت‌کنندگانی که حائز عنوان اثر برتر نشده بودند نیز در قالب اعضای این ۱۰ گروه قرار گرفتند. بر اساس برنامه در نظر گرفته شده برای این رویداد، اعضای این گروه‌ها زیر نظر استادان راهنما، برای شکل دهی به طرح کار می‌کنند. طرح‌هایی که در روز پایانی با هم رقابت خواهند کرد.

در این مراسم محمدحسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به مراسم تنفیذ ریاست جمهوری گفت: نکته‌ای که امروز در مراسم مطرح بود و با رویکرد چنین رویدادی نیز ارتباط دارد، تأکید بر سرمایه نیروی انسانی است. در سال‌های گذشته تصور بر این بوده که همه چیز در تهران است و ذهن‌ها کمتر سمت شهرستان و نیروهای جوان رفته است. خوشبختانه ما به عنوان وظیفه خود در پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، جوانان را به میدان آوردیم.

وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اینکه اکنون ۱۶۰ شرکت در پارک حضور داشته و میانگین سنی افراد فعال زیر ۳۰ سال است، گفت: مجموع درآمدهایی که همین جوانان داشته‌اند در سال گذشته از ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز عبور کرد. شروع کار همه این‌ها نیز مثل شما بود. یعنی ایده‌ای داشتند، آن را ارائه دادند و اساتیدی این ایده‌ها را بررسی کردند.

رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی ادامه داد: برخی از این ایده‌ها نیاز به زمان بیشتری داشت تا به بلوغ برسند و برخی دیگر نیز پذیرفته شدند، به پارک آمدند و پس از بلوغ از پارک رفتند.

ایمانی خوشخو با اشاره به افراد منتخب در این رویداد گفت: این فرآیند یک شروع است. شما ایده‌تان را ارائه داده‌اید و داوران درجه یک آن را بررسی می‌کنند، ممکن است یک عده انتخاب شوند و آن‌هایی که انتخاب نشدند نیز باید کار خود را ادامه دهند.

رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در پایان با تشکر از خانه سینما عنوان کرد: ما هیچ پشتوانه دولتی نداشتیم بلکه با همکاری‌های صنفی و مردمی جلو رفتیم و هنگامی که کار بر دوش صاحب آن باشد، این امید به وجود می‌آید که با تغییر مسئولان مسیر از بین نمی‌رود.

کارگاه‌های اولین رویداد استارتاپی فیلمنامه‌نویسی طی سه روز و تا صبح روز نهم مرداد ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت و در روز پایانی، خروجی این کارگاه‌ها در قالب طرح، با یکدگیر رقابت خواهند کرد. این مرحله در عصر روز سوم رویداد و با ارائه حضوری طرح‌های نهایی و داوری طرح‎ها توسط داوران و سرمایه‌گذاران انجام خواهد شد و در نهایت جوایز برگزیدگان ارائه خواهد شد.

اولین رویداد استارتاپی فیلمنامه‌نویسی در راستای رشدِ اقتصاد خلاق و کمک به سینمای ایران با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، خانه سینما، کانون فیلمنامه‌نویسان سینما، سازمان سینمایی، دانشگاه علم و فرهنگ، سینما تیکت و شرکت صوتی و تصویری سروش برگزار شده است. این کارگاه‌ها از روز ۷ تا ۹ مرداد در جریان بوده و اختتامیه آن عصر سه شنبه ۹ مرداد انجام می‌شود.

کد خبر 6178581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha