به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا طریفی حسینی، در نشست خبری با موضوع پروژه مهر با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته ۴۸ درصد دانش آموزان سال اولی تا ابتدای مرداد ۱۴۰۲ ثبت نام شده بودند؛ گفت: این عدد برای سال تحصیلی جدید تاکنون ۸۰ درصد است. به طور کلی ۹۰ درصد دانش آموزان مقطع ابتدایی ثبت نام شده اند که پیش بینی میکنیم تا پایان مرداد ماه به حد نصاب ۱۰۰ درصدی میزان ثبت نام دست یابیم. برای حدود ۹۰ درصد دانش آموزان ابتدایی هم کار کلاس بندیها انجام شده است. خوشبختانه از پیک ثبت نام و کلاس بندیها عبور کردیم و در حال سازماندهی معلمان هستیم.
وی با بیان اینکه وضعیت ساماندهی معلمان در استانهای مختلف متفاوت است، گفت: در استانهایی مانند البرز و خوزستان بیش از ۸۰ درصد معلمان ساماندهی شدند. اولویت کاری ما در حال حاضر ساماندهی معلمان و پس از آن بحث توانمندسازی آنان است.
طریفی حسینی با بیان اینکه چند اقدام در پروژه مهر تعریف شده است گفت: ما پروژه مهر را برای کیفیت بخشی به تدریس معلمان در طول سال تحصیلی جدید در نظر گرفتهایم. به موازات پیگیری مسائل جاری مدرسه، رویکرد ما رشد آموزشهای کیفی است. ما از بحث فضای مدرسه و ثبت نام دانش آموزان عبور کردیم و به دنبال توانمندسازی و افزایش توانمندی معلمان هستیم. بخشی از معلمان کلاس اول ابتدایی قرار است در نظام دورهای خدمت خود را داشته باشند. ۳۰ درصد معلمانی که در سال تحصیلی گذشته معلم کلاس اول بودند؛ برای سال تحصیلی جدید، به همراه دانش آموزان خود، معلم کلاس دوم ابتدایی خواهند بود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۶۰ ساعت آموزش ضمن خدمت برای تمامی معلمان مقطع ابتدایی در نظر گرفته شده است که این توانمندسازی به اقتضای نیازهای معلمان، مدرک تحصیلی و محل خدمت آنان طراحی شده است.
وی با بیان اینکه ورههای توانمندسازی معلمان از تابستان آغاز شده و تا مهر ماه ادامه خواهد یافت گفت: هدف ما ارتقای کیفی آموزش و وضعیت تحصیلی و علمی معلمان است و میخواهیم معلمان از ابتدای سال تحصیلی وضعیت کیفی تحصیلی بالاتری را داشته باشند آموزش با کیفیت را به دانش آموزان ارائه دهند.
معاون آموزش ابتدایی افزود: علاوه بر معلمان مدیران و معاونین مدرسه هم باید در دورههای توانمندسازی مربوط به خود شرکت کنند. راهبران آموزشی و تربیتی به صورت ویژه باید در دورههای خود شرکت کنند.
وی با اشاره به برنامهها و ضوابط کیفیت بخشی و رشد بهرهوری تحصیل در مقطع ابتدایی گفت: یک مجموعه جامع از ضوابط و مقررات به ویژه در حوزه سازماندهی نیروی انسانی طراحی شده است تا کیفیت و کمیت نیروی انسانی معاونت آموزش ابتدایی را تضمین کند.
طریفی حسینی با اشاره به بازسازی، بهسازی و شادابسازی ۱۱۰ هزار کلاس درس برای مقطع ابتدایی گفت: این امر به همت سازمان نوسازی مدارس قرارگاه عدالت تربیتی و با همکاری گروههای جهادی از خرداد آغاز شد. سال گذشته ۶۸ هزار کلاس درس در قالب طرح شهید عجمیان مورد مرمت قرار گرفت که امسال هم این طرح ادامه پیدا کرد.
وی با اشاره به طراحی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: در قالب یک بخشنامه تحت عنوان مدرسه در تراز الگوی سند تحول، قرار است یک نسخه مدرسهای از سند تحول بنیادین را بعد از دو سال کار مطالعاتی ارائه دهیم تا در ۱۰ درصد مدارس دولتی و پنجاه درصد مدارس غیردولتی و شاهد این الگو اجرایی شود.
طریفی حسینی گفت: بر اساس این الگو ما ابعاد مختلفی از یک مدرسه در تراز سند را در نظر گرفتیم که طی آن مدارس قرار است یک برنامه ریزی عملیاتی برای مدرسه خود داشته باشند. یک خود ارزیابی از وضعیت مدرسه خود در شروع سال تحصیلی داشته باشند و در قالب نشانه و شاخصهای تعیین شده ارزیابی وضعیت موجود را انجام دهند تا در سال تحصیلی آتی، به کمک راهبران اجرا سازی سند تحول که هزار نفر هستند و در کنار مدیران مدارس منتخب فعالیت خواهند کرد؛ یک برنامه جامع تحولی را انجام دهند.
معاون آموزش ابتدایی خاطر نشان کرد: این مدارس انتخاب شده و راهبران اجرا سازی سند تحول در حال آموزش هستند؛ اعتباراتی هم در این زمینه در نظر گرفته شده که در زمانهای مورد نظر توزیع خواهد شد. ما امیدواریم به صورت مرحله به مرحله تعداد این مدارس بیشتر شود.
نظر شما