حسین برزگر در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بیش از ۲ میلیون تن محصولات کشاورزی به همت تولیدکنندگان در چهارمحال و بختیاری تولید شده است.
وی افزود: رشد تولیدات کشاورزی تا این سطح قاعدتاً باید طی چندین برنامه توسعه محقق شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در سه سال گذشته با اقداماتی چون کشاورزی قراردادی، جهش تولید در دیمزارها، توسعه گلخانهها و… که انجام گرفت، به اعداد و ارقام بسیار خوبی در حوزه کشاورزی دست پیدا کردیم، برای مثال گلخانههای در این استان از ۲۹ هکتار به ۱۰۰ هکتار رسیده است، ۶۰ هکتار گلخانه در دست احداث و جواز تأسیس بیش از ۸۰۰ هکتار نیز صادر شده است.
برزگر با اشاره به اینکه در زمینه تولید و زنجیره آبزیان و بادام، شهرک تخصصی بادام، فعال شدن تحقیقات آبزیان، اقدامات سازندهای در حوزه تولید خوراک آبزیان رخ داد و… نیز اتفاقات خوبی در سطح چهارمحال و بختیاری رخ داده است، عنوان کرد: در حال حاضر این استان به عنوان قطب تولید خوراک آبزیان کشور معرفی شده است، سالانه بیش از ۴۰۰ هزار تن خوراک آبزیان در استان تولید میشود.
وی با تاکید بر اینکه به جرأت میتوان گفت جهش تولید در بخش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد: بعد از اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها صنعت دام و طیور با چالشهایی مواجه شد، ۶ تا ۷ برابر شدن ناگهانی نرخ ارز باعث شد تا به همین میزان نیاز به رشد نقدینگی در واحدهای تولیدی داشته باشیم، لذا تولیدکنندگان در صنعت دام و طیور شرایط سختی را تحمل کردند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: اما با همه اینها، امروز شاهد پایداری در تولید در زیر بخش صنعت دام و طیور هستیم، سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ و با اتفاقاتی که رخ داد ۵۰ درصد مرغداریها را از خط اعتباری مکانیزاسیون حدود ۶۰۰ میلیارد تومان تجهیز منابع مالی شدند و ۵۰ درصد دیگر را با تشکیل خوشههای مرغداری مورد حمایت قرار دادیم.
برزگر بیان کرد: خوشههای مرغداری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۱ درصد افزایش تولید مرغ در چهارمحال و بختیاری حاصل شد، سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به ابتدای سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰ درصد افزایش جوجهریزی در استان محقق شد.
وی تاکید کرد: برنامهریزی شده است تا در صنعت طیور، صادرات جایگزین فرایند واردات در تنظیم بازار شود، از همین رو ساخت و بهرهبرداری از سردخانهها و صدور احداث ۳۰ سردخانه مجهز در قالب طرح تبدیل چهارمحال و بختیاری به عنوان مرکز سردخانهای کشور، صادر شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در زمینه تولید گوشت قرمز، در حال حاضر بیش از نیاز کشور ظرفیت تولید در استان وجود دارد، ۱۲ هزار تن نیاز گوشت استان است که ساختارهای موجود در استان برای تولید ۲۷ هزار تن گوشت سازگاری پیدا کرده است.
برزگر افزود: طی این دو سال متوجه شدیم که زیرساختهای حوزه بازرگانی استان در حوزه خرید و فروش دام زنده ایرادات اساسی دارد، از همین رو به دنبال احداث میدان عرضه دام زنده رفتیم.
وی ادامه داد: ۴۳ مجتمع دامپروری در چهارمحال و بختیاری به عنوان یک بستر نه برای ارتقا تولید و افزایش جمعیت دام بلکه برای سازماندهی جمعیت دامها خصوصاً دام سبک هدفگذاری شد تا بتوانیم دام را از شهرها جمعآوری کرده و در مجتمعها نگهداری کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: فرایند اجرایی چهار مجتمع قبل از عید آغاز شد، دو مجتمع اسب و دام بعد از عید کلید خورد و چهار مجتمع دیگر نیز در تابستان سال جاری کلنگزنی شد، در نهایت هدفگذاری کلنگزنی ۴۳ مجتمع است که تا پایان سال سعی میشود انجام شود.
نظر شما