عباس خسروانی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: درختان کهنسال یکی از میراثهای طبیعی و هویتی شهر محسوب میشوند و ضرورت دارد برای حفظ این میراث گرانبها، اقدامات کارشناسی و علمی صورت بگیرد تا به ماندگاری آنها در شهر منجر شود.
وی افزود: این درختان علاوه بر اهمیت طبیعی و هویتی که دارند سبب افزایش سیما و منظر شهری نیز میشود و هزینه برای حفظ آنها نوعی سرمایه گذاری برای زیباسازی شهری است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک با تاکید بر اینکه ارزش شناخت و حفظ این درختان کمتر از ارزش حفظ بناهای تاریخی نیست، گفت: با توجه به اهمیت درختان دیرزیست و کهنسالی که در شهر اراک وجود دارد، شورای شهر اراک در راستای ضرورت حفاظت از آنها، نسبت به طرح شناسایی و ثبت درختان کهنسال به عنوان میراث طبیعی شهر اراک، رأی مثبت داد.
خسروانی افزود: بر این اساس، شهرداری اراک مکلف است در بازه زمانی یکماهه از ابلاغ قانونی این مصوبه، نسبت به شناسایی درختان کهنسال شهر اراک و ایجاد بانک اطلاعاتی آنها شامل موقعیت مکانی، مختصات طول و عرض جغرافیایی، نوع و محیط بن، اقدام کند.
وی گفت: همچنین در راستای این مصوبه انتظار است شهرداری نسبت به درج اطلاعات درختان شناسایی شده بر روی سامانه «عیان» نیز اقدام کند و سپس در صورت داشتن شرایط، نسبت به ثبت آنها در فهرست میراث طبیعی شهر اراک با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اقدامات لازم را انجام دهد.
نظر شما