حمیدرضا جیهانی پژوهشگر اقتصادی و بازارهای مالی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به ترور شهید اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران که توسط رژیم منحوس صهیونیستی صورت گرفت، اظهار کرد: این کار نشانه دیگری از ضعف و شکست این رژیم در عرصههای میدانی است که تلاش میکند با ترور چهرههای تأثیرگذار جبهه مقاومت، آن را جبران کند.
وی ادامه داد: در همین راستا فرصتطلبان و دلالان داخلی هم تلاش کردند تا با استفاده از شرایط امنیتی و احتمالات پاسخ مقتدرانه ایران، سوار بر موج تنشهای سیاسی شده و با جوسازی در بازار غیررسمی ارز دستکاری کرده و مانند دفعات گذشته از مردم نوسان بگیرند.
جیهانی گفت: این اتفاقات همیشه در بازار ارز سابقه داشته و معمولاً متضرر اصلی افراد کماطلاعی هستند که بازیچه این فضا میشوند. پس از شروع جنگ غزه و در ماههای اخیر این روند تشدید شده، ولی بهدلیل مدیریت مسلط بانک مرکزی بر بازار غیررسمی و در پرتو تلاشهای تیم فرزین در عرصه دیپلماسی بینالمللی که منجر به افزایش ذخایر ارزی کشور شدهاست، این فعالیتهای مخرب راه بهجایی نبردهاست.
این پژوهشگر اقتصادی با اشاره به اینکه تغییرات نرخ ارز در پی اتفاق ناگوار اخیر زودگذر بوده و قیمتها به سطوح قبلی برمیگردد، افزود: عملیات قطعی خونخواهی جمهوریاسلامی ایران نیز با توجه به اقتدار نظامی منطقهای کشور و اقتدار داخلی بانک مرکزی در بازار ارز تغییرات آنچنانی بر نرخ نخواهد گذاشت، همانطور که شاهد روند کاهشی نرخ ارز پس از عملیات وعده صادق در بازار غیررسمی بودیم و صرفاً افرادی که بهصورت هیجانی وارد بازار ارز و طلا شده بودند، متضرر شدند!
وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی مطلوب است
وی گفت: فراموش نکنیم که شاخصهای کلان اقتصادی نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارد، به عنوان مثال بر اساس گزارش بانک مرکزی، میزان رشد پایه پولی از رقمهای بالای ۴۰ درصد به ۲۰ درصد تا پایان اردیبهشت سال جاری رسیده است و میزان رشد نقدینگی نیز ۲۵ درصد است که نشان میدهد سیاستهای بانک مرکزی در زمینه کنترل تورم موفقیتآمیز بوده که نقش مهمی در کنترل نرخ ارز داشته است.
جیهانی تصریح کرد: باید گفت در کنار بهبود شاخصهای مطرح شده، رشد اقتصادی ۵ درصدی را هم داشتهایم که این موضوع در کنار اجرای سیاست انقباضی بسیار مهم است و هم این موضوعات نشان از یک آینده خوب برای سپهر اقتصاد کشورمان است.
نظر شما