به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلانشهر اصفهان بر اساس دادههای ۱۵ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ۱۱ صبح سه شنبه ۱۶ مردادماه با میانگین ۱۴۲ وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروههای حساس را نشان میدهد.
بر اساس دادههای سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیطزیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلانشهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان احمدآباد با عدد ۱۶۳، ۲۵ آبان با شاخص ۱۵۵، انقلاب با شاخص ۱۵۴، بزرگرا خرازی با شاخص ۱۶۵، فرشادی با شاخص ۱۶۰، کاوه با شاخص ۱۵۵، کردآباد با شاخص ۱۵۷ و ولدان با شاخص ۱۵۶ AQI در وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم ثبت شده است.
همچنین شاخص کیفی هوا در پارک زمزم با عدد ۸۳ و سپاهان شهر با شاخص ۹۵ AQI وضعیت زرد و سالم را نشان میدهد.
کیفیت هوا در ایستگاه دانشگاه صنعتی با شاخص ۱۴۵، رهنان با شاخص ۱۴۱، زینبیه با شاخص ۱۳۲، فیض با شاخص ۱۳۷ و میرزاطاهر با شاخص ۱۳۹ AQI وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروههای حساس را نشان میدهد.
همچنین شاخص هوای خمینیشهر با میانگین ۹ AQI در وضعیت سبز و پاک ثبت شده است.
کیفیت هوا در زرینشهر با میانگین ۱۵۱، سگزی با شاخص ۱۶۲ و قهجاورستان نیز با شاخص ۱۵۱ AQI در وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم ثبت شده است.
شاخص کیفی هوای شاهین شهر با قرار گرفتن بر روی عدد ۱۰۶ کاشان با عدد ۱۲۵ AQI در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروههای حساس ثبت شده است.
بنا بر اعلام اداره کل هواشناسی استان اصفهان، به دلیل تداوم شیب فشاری جو که وزش باد به نسبت شدید تا شدید و گاهی تندباد لحظهای به همراه دارد، کانونهای گردوخاک داخلی در مناطق شرق و شمال استان فعال شده و این شرایط سبب افزایش غلظت آلایندگی هوای مناطق مرکزی از جمله کلانشهر اصفهان و شهرهای مجاور آن شده است.
اداره کل هواشناسی استان اصفهان نسبت به تشدید آلودگی هوا بر اثر خیزش ریزگردها تا نیمه مرداد هشدار سطح زرد صادر کرد.
همچنین بر اثر افزایش دما و اشعه فرابنفش در طول روز به ویژه ساعات ظهر و بعد از ظهر میزان آلاینده ثانویه ازن نیز در هوای اصفهان بالا میرود و در شرایط بسیار ناسالم قرار میگیرد.
آلودگی هوای اصفهان ناشی از خیزش گردوخاک و ازن از اواخر خرداد ماه امسال استمرار داشته و بنا به پیشبینی اداره کل هواشناسی استان تا پایان مردادماه نیز ادامه خواهد داشت.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.
این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن(CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاههای پایش هوا، ثبت میشود.
شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل میکند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش میدهد.
نظر شما