به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، فدراسیون سازمانهای اسلامی اروپا به عنوان حامی این ابتکارعمل طی بیانیهای اعلام کرد: هدف از این ابتکار عمل تبیین جایگاه مشترک اسلام در اروپا است که به طور دقیقتر میتوان آن را به سهم اسلام در اروپای مدرن تعبیر کرد.
عماد البنانی دبیرکل فدراسیون سازمانهای اسلامی اروپا اظهار داشت که این اساسنامه اروپایی اسلامی پس از آنکه از سوی سازمانهای اسلامی برجسته سراسر اروپا امضا شد به اتحادیه اروپا ارائه میشود.
آماده کردن پیشنویس این سند جامع که بر مبانی روابط بین مسلمانان و مسلمانان با جوامع اروپایی متبوع آنها تأکید کرده چهارسال به طول انجامید.
البنانی تصریح کرد: این اساسنامه در فرانسه به صورت پیش نویس آماده شده و از نظر حقوقی، زبانی، فرهنگی و قانونی مورد تجدید نظر و اصلاح قرار گرفته است و پس از آن به تمام زبانهای اروپایی و همچنین زبان عربی ترجمه شده است.
این اساسنامه به بنیادهای دین اسلام، حضور مسلمانان در اروپا، روابط مسلمانان با اعضای جامعه اروپایی، سهم سیاسی و فرهنگی مسلمانن به جوامع خود براساس اصول شهروندی پرداخته است.
اساسنامه 26 نکتهای مسلمانان برمیانهروی تأکید کرده و تروریسم و خشونت را محکوم کرده است تا حضور فعال مسلمانان در جامعه را موجب شده و به احقاق حقوق شهروندی آنها براساس عدالت، تساوی و احترام به تفاوتها کمک کند.
شکیب بن مخلوف رئیس فدرسیون انجمنهای اسلامی اروپا در بروکسل این اساسنامه را منحصربفرد دانست و گفت: ما به نخستین ابتکارعمل از این نوع افتخار میکنیم چرا که این اقدام از سوی مسلمانان اروپایی انجام شده تا سهم مؤثری در ساخت جامعهای متحد داشته باشند.
فدراسیون سازمانهای اسلامی اروپا اعلام کرد گروههایی که این اساسنامه را امضا کرده اند یک چهارم از جمعیت اروپا را تشکیل دادهاند.
ماریو مارو نایب رئیس پارلمان اروپا در روابط جوامع دینی از این اقدام استقبال کرد و آن را اصول رفتارصحیح مسلمانان در اروپا دانست که میتواند به هماهنگی، عدالت، تساوی حقوق و احترام به تفاوتها کمک کند.
وی همچنین افزود که این اساسنامه گفتگوهای بین دینی و فرهنگی را تقویت کرده و توسعه میدهد.
از آنجا که در بسیاری از آمارهای اروپا درباره مسئله دین پرسشی وجود ندارد تعداد دقیقی از جمعیت مسلمانان اروپا در دسترس نیست؛ اما انتظار می رود جمعیت مسلمانان اروپا تا سال 2025 و یا حتی پیش از آن، دوبرابر شود.
نظر شما