۲۱ مرداد ۱۴۰۳، ۱۲:۰۶

رئیس سازمان دامپزشکی کشور:

سازمان دامپزشکی به ۶ همت اعتبار برای کنترل بهداشت نیاز دارد

سازمان دامپزشکی به ۶ همت اعتبار برای کنترل بهداشت نیاز دارد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در حال حاضر اعتبار سازمان ۴ همت است که برای پیشگیری و کنترل بهداشت ضرورت دارد به ۶ همت افزایش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز یکشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ مراسم تجهیز ناوگان حمل و نقل سازمان دامپزشکی کشور به منظور ارائه خدمات بهداشتی در استان‌های مرزی و کوهستانی با الحاق ۴۰ خودرو در محل اداره کل دامپزشکی استان تهران برگزار شد. مجتبی نوروزی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این مراسم گفت: مسؤولیت بنده در این سازمان به یک سال نرسیده و از ابتدا مسؤولیت در ۳ محور بازمهندسی شروع شد روش‌ها و مأموریت‌ها تعریف و انجام شد اما همچنان در ابتدا راه قرار داریم.

وی افزود: ملی کردن تسری برای کارکنان سازمان از دیگر برنامه‌های انجام شده، بود. احکام تسری که مربوط به پرداختی کارکنان سازمان که دچار بیماری به دلیل حرفه خود شده اند، است سقف برداشته شده تا مشکلات این حوزه حل شود.

وی ادامه داد: اعتبارات استانی دستخوش خوبی شده و این امر در پرداختی‌ها خود را نشان داده است. ۶۵ درصد بودجه سازمان دامپزشکی کشور، استانی است و مدیران استانی باید پیگیر اعتبارات باشند.

وی به اقدام دیگر در سازمان اشاره کرد و گفت: مکاتباتی با تمام استان‌ها انجام شده که اداره کل دامپزشکی استان‌ها باید عضو شورای برنامه ریزی استان‌ها شوند که قبلاً فقط رئیس سازمان جهاد کشاورزی حضور داشت. این طرح در حدود ۲۲ استان اجرا شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره بازمهندسی انجام شده این سازمان، عنوان کرد: ۳ تا ۲ در حال پیگیری است. نخست، اضافه شدن ۲ همت به اعتبارات سازمان است. در حال حاضر اعتبارات ما ۴ همت بوده که برای پیشگیری و کنترل بهداشت و نظارت پیش از بیماری قبل از درمان ضرورت دارد اعتبارات افزایش پیدا کند. البته اعتبارات مورد نیاز ۱۰ همت است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بازمهندسی اعتبارات اظهار کرد: در حال حاضر متأسفانه بودجه این سازمان به عنوان نهاد پیشگیری کننده از انواع بیماری به اندازه بودجه یک تا دو دانشگاه علوم پزشکی است که این در مهندسی پیشگیری قبل از درمان نمی‌تواند مناسب باشد.

وی گفت: اگر می‌خواهیم آلرژن ها، سرطان و… در جامعه کاهش پیدا کند باید نسبت به تعیین و تخصیص اعتبارات به سازمان‌های متولی دقت نظر بیشتر اعمال شود. ضرورت دارد برای نظارت بر بهداشت و کنترل بیماری‌ها، اعتبارات دو سازمان دامپزشکی و حفظ نباتات بیشتر باشد و نتایج آن در حوزه بهداشت آینده کشور مشخص خواهد شد.

وی با بیان این که حفظ سلامت جامعه تکلیف شرعی است، تصریح کرد: اگر سلامت شیر، گوشت، عسل و… از ابتدا تولید و در سازمان دامپزشکی کنترل نشود میزان باقی مانده سموم در ادامه در انواع بیماری‌های نوظهور و سقط جنین خودش را نشان می‌دهد.

نوروزی به دومین بازمهندسی مورد نیاز در این سازمان پرداخت و گفت: در حوزه نیروی انسانی برای نظارت و کنترل بر بهداشت زنجیره دام از نظارت بر ۱۷ میلیون تن تولیدات دامی داخلی تا ۱۳ میلیون تن واردات نهاده‌های دامی، ضرورت دارد تا ۲ هزار نیروی انسانی جدید جذب شود.

این مسؤول دولتی با بیان این که برای تحقق این موضوع با سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و… مذاکره شده است، افزود: اگر نیرو جدید جذب نشود تا ۳ یا ۵ سال آینده با رکود کاری در این سازمان رو به رو خواهیم بود.

وی درباره سومین بازمهندسی به تکمیل ناوگان حمل و نقل سازمان دامپزشکی اشاره کرد و گفت: این سازمان ۱۵۰۰ خودرو در اختیار دارد که از این تعداد ۶۲۰ خودرو کمتر از ۱۰ سال سن دارد و باقی بیشتر از ۱۰ سال عمر داشته و مستهلک هستند. این خودروها مناسب تردد در مناطق کوهستانی و صعب العبور نیست.

وی یادآور شد: به خودروهایی نیاز است که حداقل برای ۵ سال بتوان با آنها در مناطق مرزی و کوهستانی به خدمات دهی به دامداران پرداخت. در این راستا به ۲۰۰ خودرو نیاز است که امروز ۴۰ دستگاه تحویل شد.

خلأ بیو بانک و جنگ آینده

نوروزی در ادامه این مراسم به خلأ زیرساخت‌های آزمایشگاهی کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر با یک سری آزمایشگاه‌هایی در کشور رو به رو هستیم که یا پرسنل ندارند یا ادوات و تجهیزات؛ ضمن این که آزمایشگاه‌ها به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری به روز نبوده و باید مجهز شوند.

وی اظهار کرد: هر گونه صادرات نیاز به ادوات به روز دارد که بخشی از مشکلات ما در صادرات به این مساله بر می‌گردد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی به ضرورت راه اندازی بیوبانک (ذخیره ژن‌های دامی) پرداخت و عنوان کرد: راه اندازی بیو بانک برای صنعت دام کشور حیاتی است. جنگ آینده، جنگ ژن‌ها است و برای شکست یک کشور کافی است بانک ژنی آن از بین برود.

موکب‌های دامپزشکی برای نظارت بر بهداشت ذبح دام‌ها

نوروزی با بیان این که سازمان دامپزشکی کشور دارای ۳ موکب در اربعین حسینی است، گفت: در مرزهای چذابه، مهران و ریمدان این موکب ها آماده خدمات دهی در حوزه کنترل بهداشت و ذبح دام‌ها هستند.

معاون وزیر جهاد در پایان اعلام کرد: سال آینده سازمان دامپزشکی خود موکب بهداشتی -ارشادی ویژه برای زوار خواهد داشت.

کد خبر 6192260

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha