به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا دوستی در نشست مطبوعاتی مرکز رشد تصویری حوزه هنری قزوین که پیش از ظهر دوشنبه در سالن جلسات حوزه هنری استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: مستند «این خانه روشن است» به تهیهکنندگی حمیدرضا ملازینل روایتی از سیر تحول روضه خانگی از دوره قاجار تا امروز است که در این میان نقش حلقههای میانی و حفظ این رسم کهن بهصراحت بیان شده است.
نویسنده و کارگردان مستند این خانه روشن است بیان کرد: رسم کهن روضههای خانگی در دوره پهلوی اول با چالشهایی مواجه شد و مسیر تحول متفاوتی را سپری کرد چنانچه روضههای خانگی بهصورت پنهانی برگزار میشد.
وی با تأکید بر اینکه روضههای خانگی تا امروز سبک خود را حفظ کرده است گفت: روضههای خانگی اگرچه در سنوات مختلف چالشهای متعددی مواجه شده اما مردم همواره توانستند از این چالشها عبور کنند و این رسم کهن را با گذشت دورههای متعدد همچنان حفظ کنند.
این مسؤول بیان کرد: حال با توجه به اینکه جریان روضههای خانگی در حال فراموشی است ما سعی کردیم برای احیای این امر گام برداریم چراکه این رسم کهن بسیار ارزشمند است و طبق بیانات امام راحل (ره) «یاران انقلاب تربیت شده روضههای خانگی هستند» پس لازم است ما روضههای خانگی را دریابیم چرا که روضههای خانگی بستر انسانساز و تمدن ساز است.
وی مطرح کرد: ما نباید اجازه دهیم این سنت دچار تحریف و فروکشی شود، محوریت این مستند نوآوری اجتماعی حلقههای میانی در برگزاری روضه های خانگی است و لازم است مردم بدانند که از ظرفیتهای بالقوه و خاصی برخوردار هستند و میتوانند از این ظرفیتها در عرصههای مختلف برای حل مشکلات خود استفاده کنند.
دوستی با تأکید بر اینکه در راستای خداحافظی با روضه خانگی قرار گرفتیم گفت: «مستند این خانه روشن است» ۲۴ مردادماه سال جاری در حوزه هنری قزوین رونمایی میشود و ابتداً برای مسئولین استانی، کشوری و کنشگران فرهنگی و اجتماعی اکران خواهد شد و سپس در شبکههای ملی در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت.
نظر شما